שתף קטע נבחר

הריון בחו"ל: מדריך לרכישת ביטוח נסיעות

מתכננות לטוס לחופשה במהלך ההריון? חשוב שתרכשו הרחבה ביטוחית מתאימה שתכסה אתכן. כמה זה עולה ואלו הגבלות קיימות? מדריך

עונת הנסיעות החלה, עם מאות אלפי ישראלים שצפויים לנסוע לחו"ל - ולהצטייד לפני הנסיעה בביטוח נסיעות מתאים. בעוד שהנוסע הממוצע נדרש רק להשוות מחירים בין הפוליסות הסטנדרטיות הקיימות בשוק, ולבדוק את התאמת הכיסוי הביטוחי לצרכיו ולאופי הנסיעה, כשמדובר בנשים בהריון חשיבות התאמת הביטוח גדולה הרבה יותר. 

 

רוכשים ביטוח נסיעות? זה מה שחשוב שתדעו

 

חשוב להדגיש כי פוליסת ביטוח סטנדרטית, וגם זו המורחבת, הכוללות כיסוי של מאות אלפי ואף מיליוני דולרים - אינן מכסות מקרים רפואיים הקשורים בהריון, כל עוד לא נרכשה הרחבה ייעודית לכך. כדי לעשות סדר בתחום, לפניכם

מדריך שיתן מענה לשאלות המטרידות.

 

עד איזה שבוע להריון חברת הביטוח מכסה?

 

רוב החברות מבטחות נשים בהריון עד לשבוע 30-32 של ההיריון, תלוי בחברה ובפוליסה. ברוב החברות אין שוני במחיר בהתאם למספר השבועות, אולם בחלק מהחברות יש שוני בהיקף הכיסוי. למשל בשבוע 32 – ההיקף מצומצם יותר לעומת שבוע 24.

 

אלו כיסויים כלולים בהרחבת ביטוח כזה?

 

ככלל, הכיסויים כוללים הוצאות אשפוז בחו"ל והוצאות שלא בעת אשפוז בחו"ל הקשורות להריון, הפלה, לידה מוקדמת, כולל טיפול או אשפוז בוולד, בעובר או בפג.

 
ביטוח נסיעות נשים בהריון (המחירים בשקלים)

ביטוח נסיעות נשים בהריון ל-8 ימים (המחירים בשקלים)
  מחיר הערות
AIG 132  
קופ"ח כללית 124.4

ביטוח עד שבוע 30

 

מהשבוע 27 - סך הביטוח עד 50 אלף דולר (במקום 200 אלף)

 

הנחה לבעלי ביטוחים משלימים בקופה

 

ביטוח על ידי כלל

 

קופ"ח מכבי 149

כולל הריון עד גיל 60

ביטוח עד שבוע 30

ביטוח על ידי כלל

קופ"ח מאוחדת 138.2 ביטוח על ידי הראל
קופ"ח לאומית 96.7

כיסוי עד 100 אלף דולר

ביטוח עד שבוע 30 

 

הנחה לבעלי ביטוחים משלימים בקופה

 

ביטוח על ידי כלל

פספורטכארד 156.6 אפשרות לביטוח הריון בסיכון תמורת תוספת תשלום
הראל 153.6  
הפניקס 123 בחלק מהמקרים נדרש אישור רפואי מרופא מעקב ההריון.

מגדל 138.2  

* המחירים במקור בדולרים והומרו לשקלים לפי שער של 3.84 שקל לדולר

*המחירים נמסרו על ידי חברות הביטוח, למעט קופות החולים - המחירים נלקחו מפרסומי הקופות

 

הסך הכספי לכל ההוצאות עומד על מקסימום 200 אלף דולר, ברוב החברות, אם כי בחלק מהחברות הסכום הכולל מעט נמוך יותר. כמו כן, כאמור, בחלק מהחברות יש כיסוי נמוך יותר באופן משמעותי בשבועות המתקדמים יותר של ההריון.

 

למרות פירוט הטיפולים שציינו, קיים שוני מסויים בין הכיסויים בחברות השונות וכן בהיקף הכיסוי. כך למשל חלק מהחברות אינן נותנות כיסוי לפג במקרה של לידה מוקדמת בחו"ל. גם בכיסויים שניתנים כגון טיפול בפג - ההיקף הכספי שונה מחברה לחברה.

 

חשוב לברר בטרם רכישת הביטוח – מה כולל בדיוק הכיסוי הנרכש ובאיזה היקף כספי.

 

האם עלי לדווח שאני בהריון בעת רכישת הביטוח?

 

כאמור, ביטוח נסיעות רגיל לא יכסה הוצאות הנובעות מהריון, ולכן יש לדווח על כך ולרכוש את ההרחבה. נציגי חברות הביטוח מתורגלים לשאול את המבוטח שאלות לבחינת מצבו הרפואי, לפני מכירת הפוליסה. כך מונחים גם לברר מול נשים באם הן בהריון (לרוב השאלה תישאל מול נשים מגיל 18 ועד לגיל 40). גם אם לא נשאלת, יש לציין זאת כדי לרכוש את ההרחבה.

 

האם כל אשה בהריון יכולה לרכוש הרחבה כזו?

 

קיימות מספר מגבלות. כאמור, התקופה במהלך ההריון הינה מוגבלת – עד שבוע 32. בנוסף, בחלק מהפוליסות יש הגבלה לגיל מקסימאלי – לרוב בין 40-42. כמו כן, כמעט כל החברות אינן מבטחות הריון המוגדר כ"הריון בסיכון".

 

יש חברות המוכנות לבטח גם הריון כזה ובתנאי שהוצג להן אישור של רופא המאשר לאישה לטוס. יש לציין כי במקרה כזה הפרמיה תהיה יקרה באופן משמעותי.

 

כמה עולה בכלל הרחבת כיסוי ביטוחי להריון?

 

מדובר בתוספת של כ-2-2.5 דולר ליום, בנוסף למחיר הפוליסה הבסיסית. כך שהמחיר הסופי עשוי לנוע סביב ה- 4.5 דולר ליום.

 

מה קורה אם לא רכשתי ביטוח מורחב להריון והוא התגלה לראשונה בחו"ל?

 

מי שאינה יודעת שהיא בהריון, לכאורה, אין סיבה שתרכוש הרחבת ביטוח עבור הריון. במציאות כפי שמתוארת, שבה נודע לראשונה תוך כדי השהיה בחו"ל, צריך לבדוק בפוליסה האם מקרה כזה מכוסה.

 

חלק מהפוליסות (הרגילות) כוללות כיסוי של כמה אלפי דולרים למקרה כזה. מדובר בדרך כלל בפוליסות המעט יקרות יותר (לא אלו הניתנות חינם למזיקי כרטיס אשראי).

 

האם קיימות הגבלות מסויימות מצדה של חברת התעופה?

 

כן. בחברות התעופה קיימים כללים בנושא אם כי הם אינם זהים בין חברה לחברה. באל על לדוגמה, אישה הרה יכולה לטוס עד 4 שבועות לפני הלידה הצפויה (עד שבוע 36), בהנחה שמצבה הבריאותי תקין ושאינה סובלת מסיבוכי הריון או מבעיה רפואית כל שהיא. החל מן השבוע ה-28 על האישה להחזיק ברשותה אישור מהרופא המטפל המכיל מידע לגבי ההריון (באיזה שבוע של הריון נמצאת האישה) ולהציגו בפני מנהל/ת התחנה ככל שתידרש.

 

האישור מהרופא המטפל צריך להיות עדכני בתחום של עד 48 שעות לפני תאריך הטיסה הראשונה והוא יהיה תקף גם לטיסה החוזרת בתנאי שתאריך החזרה אינו מעבר ל-36 שבועות. לאישה בשבוע 36 עד שבוע 37 של ההריון, נדרש אישור הרופא המטפל, וקבלתה לטיסה כפופה לאישורו של הרופא הראשי/רופא אמון של אל על.  

 

במקרה שאישה הרה מתכננת לטוס בכל חברה אחרת, מומלץ לברר מה הן ההגבלות, באם קיימות.

 

במידה ואישה בהריון נפלה במהלך הטיסה והנפילה פגעה בעובר - האם יש לה עילה לתביעה. האם היא יכולה לתבוע את חברת התעופה כדי לקבל פיצויים?

 

לדברי עו"ד עמיקם חרל"פ, מומחה בתביעות ביטוח, אם מדובר בנפילה בשל רשלנות של חברת התעופה, למשל, במקרה בו נשפך משקה על הריצפה והיא החליקה, סביר להניח שבית המשפט יחייב את חברת התעופה בתביעה נזיקית. במידה והנפילה לא קשורה לרשלנות של חברת התעופה - זה כבר תלוי בכיסוי בפוליסה.

 

אם אישה בהריון עברה תאונה במהלך שהות בחו"ל והיא או העובר נפגעו, והיא לא עשתה ביטוח נסיעות, האם היא זכאית לפיצוי כלשהו?

 

"הזכאות לפיצוי הינה בהתאם לדין החל במדינה בה היא נפגעה. לדוגמא, בארה"ב למשל צריך להוכיח שהנהג הפוגע אשם בתאונה וגם אז הפיצוי הוא בגבולות פוליסת הביטוח של הנהג. כל מדינה והדין שחל בה", אומר חרל"פ.

 

באילו מסמכים רפואיים מומלץ להצטייד לקראת הטיסה?

 

יש להצטייד בכל מסמכי תיק ההריון. לדברי יעל גוטליב, מייסדת משגב סוכנות לביטוח, מומלץ לדאוג לאישור מרופא מטפל טרם רכישת הביטוח, המאשר שאין מניעה לטוס ובנוסף לקחת גם את מסמכי הפוליסה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים