שתף קטע נבחר

לקראת ניתוח קטרקט: כל מה שחשוב לדעת

לבדוק מהם הסיכונים והסיכויים, להתכונן אפשר לעיניים להחלים ולקרוא כמה שיותר אינפורמציה לפני הניתוח. מה חשוב לפני ניתוח קטרקט - אחד הניתוחים הנפוצים בעולם

בשיתוף לוכסוויז'ן

  

ניתוח קטרקט הוא אחד הנפוצים בעולם, ובכל זאת רבים לא מודעים לסכנות, לסיכונים ולתופעות הלוואי. בסקר שנעשה על ידי חברת אלקון, בו השתתפו למעלה מאלף אנשים מעל גיל 60, שאובחנו כסובלים מקטרקט, רק 25% מכלל הנשאלים הצהירו שיש להם הבנה מלאה בנושא קטרקט והטיפול בו.

 

עוד כתבות בערוץ בריאות העין

 

מה אתם צריכים לדעת על ניתוח קטרקט?

למיליוני אנשים מעל גיל 60 יש קטרקט. חצי מכל האמריקנים בגיל 80 סובלים כיום מהבעיה או שעברו ניתוח להסרת קטרקט.

 

אולם קטרקט היא לא תופעה שאפשר למנוע, אבל אפשר לטפל בה ולהעלים אותה בניתוח: כמעט מחצית הנשאלים בסקר לא היו בטוחים אם קטרקט ניתן למניעה או לא. למעשה, קטרקט לא ניתן למניעה, אך עם זאת ניתן להסרה בניתוח פשוט.

 

בעיות ראייה נוספות שיכולות להיות מטופלות בזמן ניתוח קטרקט

75% מהנשאלים לא היו מודעים לכך שניתן לתקן בעיות ראייה נוספות במהלך ניתוח קטרקט, כמו לדוגמא אסטיגמטיזם, שהיא בעיה נפוצה שניתן לפתור במהלך הניתוח, אשר גורמת לטשטוש ראייה.

 

במהלך ניתוח קטרקט העדשה הטבעית של העין מוחלפת בעדשה מלאכותית שנקראת intraocular lens. חלק מהמטופלים יעדיפו להשתיל בעיניהם עדשות מתקדמות יותר שפותרות בעיות ראייה נוספות, כמו לדוגמא אסטגמטיזם, שיפחיתו את התלות שלהם בשימוש במשקפיים באופן משמעותי.

 

קטרקט מתפתח לאט ולאורך זמן

ייתכן ולא תבחינו בכך שאתם סובלים מקטרקט, עד אשר הוא יתחיל להפריע לראייה שלכם. הסימפטומים הראשונים שבדרך כלל מופיעים הם קושי בראייה בזמן החשיכה ובמיוחד בעת נהיגה בשעות הלילה, ראייה מטושטשת, הילה סביב מקורות אור, ראיה כפולה בעין אחת, רגישות לאור וצבעים הנראים דהויים. רוטינה של בדיקת ראייה מדי זמן מה יכולה לעזור באבחון.

 

ניתוח קטרקט הוא אחד הניתוחים הבטוחים ביותר

למרות ש-38% מהנשאלים בסקר אמרו שהם מפחדים יותר מניתוח קטרקט מאשר כל ניתוח רפואי אחר, ניתוח קטרקט הוא אחד הניתוחים הבטוחים ביותר שמבוצעים מדי שנה, לרוב עם זמן החלמה מהיר למטופל, תחושת אי נוחות מועטה וחזרה לשגרה מהירה.

 

כך תתכוננו לניתוח

ד"ר יוסי יציב, רופא עיניים ומנתח עיניים בכיר, מציע 5 טיפים שיעזרו להתכונן לניתוח הקטרקט:

 

1. המספר הרצוי: לבדוק איזו פעילות הכי חשובה ונפוצה בסדר היום שלכם מבחינת ראייה כגון עבודה מול מחשב, קריאה ונהיגה. בהתאם לכך, חשוב לשתף את הרופא המנתח ולתכנן איתו את סוג העדשה שתושתל בניתוח ואת מרחק העבודה הרצוי ללא משקפיים.

 

2. ידע: חשוב  וכדאי לקרוא באינטרנט על ניתוחי קטרקט ועל סוגי העדשות השונות (מונופקליות, טוריות ומולטיפוקליות) ולהגיע לייעוץ כאשר אתם מוכנים עם שאלות רלוונטיות.

 

3. להתכונן לזמן החלמה מספק: להודיע בעבודה על היעדרות צפויה למספר ימים לאחר הניתוח, כדי לתת לעיניים להחלים.

 

4. להיערך לטיפול מתאים בתקופה שאחרי הניתוח: רצוי לקנות מבעוד מועד את טיפות העיניים שהרופא המליץ לטפטף אחרי הניתוח.

 

5. לאפשר לעיניים לנוח: לדאוג למלווה שיגיע אתכם לניתוח ולביקורת יום אחרי, כדי לא לאמץ את העיניים אחרי הניתוח שלא לצורך.






פורסם לראשונה 19/07/2016 14:46

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ניתוח קטרקט. אחד הניתוחים הנפוצים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים