שתף קטע נבחר

300 אלף דירות יעברו לבעלות הדיירים

ועדת הכלכלה אישרה עסקה להחלפת קרקעות בין המדינה לקרן קיימת לישראל. בשלב הראשון יועברו 12 אלף דירות לבעלות ישירה בת"א, המרכז וי-ם תמורת שטח כמעט זהה בדרום הארץ

אדמות קרן הקיימת לישראל (קק"ל) עוברות לידיים פרטיות: ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה היום את בקשת רשות מקרקעי ישראל לאשר עסקה להעברת קרקעות בין המדינה לקק"ל. העסקה נדרשה על מנת ליישם את הרפורמה של מעבר מחכירה לבעלות, ועל מנת לאפשר מעבר חוכרי קרקעות קק"ל לקבל את הבעלות נדרשה המדינה למצוא פתרון שלא יפגע בהיקף הקרקעות של קק"ל.

 

לכתבות נוספות בערוץ הנדל"ן

 

המדינה תרכוש מקק"ל 1,124 דונם באזורי תל אביב, מרכז וירושלים, ותמסור לקק"ל שתי חלקות בשטח כמעט זהה בתחום המועצה האזורית מרחבים. העסקה תאפשר בשלב ראשון להעביר 12 אלף דירות לבעלות ישירה של הבעלים, ולאחר מכן השלמת החלטת הממשלה מ-2009 להעברת 300 אלף דירות לבעלות ישירה של הדיירים.

 

יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ איתן כבל, אמר: "מאות אלפי חוכרי קק"ל יזכו סוף סוף לבעלות על דירותיהם ולא יצטרכו לבקש אישור על כל שינוי, סגירת חלון או מרפסת בדירתם".

 

מנכ"ל קק"ל, מאיר שפיגלר, התייחס לבקשה ואמר כי היא נועדה להביא ליישום החלטת הממשלה משנת 2009, להעברת בעלות על דירות לחוכרים. הוא הסביר כי בעלי דירות שנבנו על אדמות מדינה כבר קיבלו בעלות על הקרקע, אולם בעלי דירות על קרקע של קק"ל לא קיבלו את הבעלות מאחר שקק"ל אינה יכולה לבצע העברה. לכן, כבר ב-2009 גובש הסכם בין המדינה לקק"ל על העברת הקרקעות מקק"ל למדינה ומהמדינה לבעלי הדירות. בתמורה מקבלת קק"ל שטח כמעט זהה בדרום הארץ.

 

ראש רשות מקרקעי ישראל, עדיאל שמרון, הוסיף כי העברת הקרקעות שנדרשת ועדת הכלכלה לאשר היום תאפשר העברת בעלות ב-12 אלף נכסים לבעלי הדירות בבנייה רוויה. לדבריו, אם ההעברה תצליח בפעולת מחשוב חלקה הכוונה היא להעביר את כל שאר הנכסים הדומים בכמה אחת. לדבריו מדובר בסך הכל בכ-300 אלף דירות שהבעלות בהן תועבר ישירות לדיירים.

 

סוף לבירוקרטיה?

שמרון הוסיף כי העברת הבעלות גם תרמה לכך שרשות המקרקעין כבר לא מככבת בדוח תלונות הציבור של מבקר המדינה, אלא נמצאת במקום ה-19. ח"כ כבל בירך על המגמה ואמר כי "הרשות צריכה לעשות הכל כדי להידרדר לפאתי הרשימה. בעבר זה היה מצב מטורף שעל כל תוספת, סגירת חלון או שינוי קטן בדירה היה צריך לעבור את אישור המינהל ולשלם אגרות".

 

שמרון הסביר כי מאחר וחילופי הקרקעות אינם מדוייקים נקבע בעסקה גם תשלומי איזון שקק"ל תעביר למדינה. לדבריו, בהסכם מ-2009 נקבע כי הכספים ישמשו לפרויקטים לאומיים ולפיתוח שטחים פתוחים והשקעה בטבע.

 

בתום הדיון אישר כבל את העסקה שתאפשר העברת בעלות בכ-12 אלף נכסים בשלב ראשון, אך דרש לקבל דיווח על ביצועה ועל ההתקדמות ולהביא לאישור הוועדה את אישור העברת יתר 300 אלף הנכסים. הוא הוסיף ודרש לדווח לוועדה על הפרויקטים בהם יושקעו הכספים שתעביר קק"ל למדינה.

 

"מדובר בפרויקט בעל חשיבות רבה, שיאפשר למאות אלפי אזרחים המתגוררים על קרקעות קק"ל לקבל את הבעלות על הבית שלהם, עם זאת הוועדה דורשת דיווח על יישום הפרויקט עוד בטרם תועבר הבעלות ליתר החוכרים ודיווח על הפרויקטים בהם יושקעו כספי קק"ל", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים