שתף קטע נבחר

ישראלים בלוס אנג'לס

על כלבים ותינוקות

לילך קמינסקי הגיעה ללוס אנג'לס כל הדרך מסיליקון וואלי כדי להקריא לילדי הקהילה הישראלית את ספרה: ‘אבא הולך לעבודה’. ביום ראשון הגיעו הורים לילדים בני שנתיים עד שש למרכז מתחברים, שם הקשיבו מרותקים לסיפורה של קמינסקי על ילד שמגלה לאן אבא שלו הולך כשהוא לא בבית. "כתבתי את הספר לפני שבע שנים ועד שמצאתי הוצאת ספרים ומאייר ועד שהספר יצא, עברו חמש שנים".

 

קמינסקי, אם לבן בן שנתיים וחצי ותינוק נוסף בדרך, עבדה שנים רבות בתחום החינוך בקיבוץ וניהלה עסק לטיפול בבעיות התנהגות של כלבים ורכיבה טיפולית. "אני מאוד אוהבת לשלב טיפול בין בעלי חיים וילדים”, היא מספרת בחיוך, ”לאחר שעברנו לכאן בעקבות עבודתו של בעלי העובד בהייטק, המשכתי את מה שעשיתי בארץ ואני עובדת עם כלבים להם יש בעיות התנהגות וכן עוזרת לאנשים למצוא את הכלב המתאים למשפחתם".

 

אנשים רבים, אומרת קמינסקי, מאמצים כלב שאינו מתאים להם ולאחר שהם מתייאשים מחוסר יכולתם לטפל בו או מבעיות ההתנהגות שלו, הם מחזירים אותו למקלט לכלבים או מעבירים אותו הלאה, מה שגורם לו לטראומה. וזה בדיוק המקום בו היא נכנסת לתמונה, לפני שהבעלים ירימו ידיים ויעבירו את הכלב הלאה. "השבוע עבדתי עם זוג המעוניין להביא ילד לעולם ויש להם כלב, פינצ'ר מיניאטורי שכל הזמן נובח על כל מי שמגיע לבית וחושף שיניים. הם חששו מה יקרה כשהם יביאו תינוק הביתה. ברגע שהגעתי אליהם, הבחנתי שהכלב צמא לתשומת לב. זה כלב ציד שזקוק כל הזמן לעשות משהו ולהיות אקטיבי. הם לא ידעו איך להתמודד איתו. כשהגעתי אליהם, הוא קפץ, השתולל ונבח, בדיוק כפי שתיארו אך לא בצורה אגרסיבית. אם יודעים לקרוא את שפת הגוף של הכלב, אפשר להבין שהכלב פשוט פוחד".

 

 

קמינסקי התחילה לעבוד עם הכלב והנחתה אותם איך ל"דבר"איתו בשפתו. "זה לא משנה באיזו שפה אנו מדברים אל הכלב, בין אם זו עברית או אנגלית. האינטונציה היא מה שמשנה כאן. בנינו תוכנית וסדר יום קבוע לבעלים ולכלב ומהר מאוד הם הבחינו בשינוי שחל בו”.

מדובר כמובן בתהליך ועניין ההתמדה, אומרת קמינסקי, חשוב מאוד. לה עצמה, יש כלבת קולי מעורבת עם רועים שעבדה אתה במשך שנים צמוד. "הייתי מגיעה אתה לטיפול בכלבים והיא עזרה לי מאוד, עד לפני שנה וחצי אז יצאה לפנסיה”.

 

במהלך הקריירה קמינסקי הספיקה לשמוע לא אחת בעלי כלבים המספרים לה שניסו לתת לכלב שלהם פרוזאק ושאר תרופות מרגיעות או לחילופין נותנים להם מכה נוזפת. היא לא מאמינה במכות או בכדורים. "יש הרבה כלים ומוצרים המתיימרים לעזור להתמודד עם הכלב, אבל אני מאמינה שצריך לטפל בכלב מבחינה פסיכולוגית. ברגע שמבינים מדוע הכלב מתנהג בצורה בה הוא מתנהג, אז ניתן לעזור לו. מעניין אותי מה מצבו הנפשי של הכלב, מה מביא אותו לנשוך למשל. חשוב לגרום לכלב להרגיש בטוח בסביבה שלו ואז גם ניתן לטפל בבעיה ממנה הוא סובל”.

 

 

בימים אלו היא שוקדת על סיפרה השני שהוא המשך לספר הראשון והפעם: אמא הולכת לעבודה. "דרך העבודה שלי עם ילדים, הבחנתי שהם לא באמת מבינים מה אבא ואמא עושים כשהם לא בבית כי אף אחד לא מסביר להם ובגלל שיש להם דמיון עשיר, הם חושבים שכמו שהם הולכים לגן, אבא בטח הולך לגן של גדולים. כך התחיל הרעיון שלי להוציא את הספר. היה לי חשוב למצוא מאייר שיחייה את הסיפור ובאמת מצאתי מאייר מצויין, איגור קוביאר שצייר ציורים מקסימים”.

הוצאת ספר לבד היא עניין יקר ומורכב, במיוחד מאחר וקמינסקי גרה כאן בארה"ב והוצאת הספרים בארץ, אבל לאחר חודשים ארוכים של הלוך ושוב, הגהות ותיקונים, הספר יצא לאור. ניתן למצוא אותו בסטימצקי וצומת ספרים בארץ, או לרכוש אותו ישירות ממנה.

  

 

אמנות מהלב

טלי בר, המוכרת בעיר בזכות המסג'ים וההילינג שהיא עושה, התחילה לפני מספר חודשים להעביר כיתות בשם: אמנות מהלב. באנגלית, זה נשמע אפילו יותר טוב: Art from the Heart. הרעיון, היא אומרת, לעשות ריפוי דרך האמנות. "ריפוי היא אולי לא המילה הכי טובה כי אנשים מרגישים שהם צריכים להיות חולים כדי לבוא וזה ממש לא כך. הכיתות מיועדות לאנשים שרוצים לגדול ולהתפתח כי הם תקועים במקום מסויים בחיים. התחלתי להעביר את הכיתות לפני מספר חודשים אצלי בבית ולפעמים אני הולכת לאירועים ומעבירה את הסדנאות שם".

 

 

נכון לעכשיו, מעבירה בר כיתות לילדים בהן היא נותנת לילדים לצייר ציור על נושא מסויים בכל פעם. "אם אנחנו מדברים על אהבה למשל, אז כל ילד מצייר איך הוא רואה את המילה הזאת ובאמצעות הציור שהם ציירו, אני מראה לילדים שזה בסדר להיות שונים ושלכל אחד יש דיעה ופרספקטיבה שונה על כל נושא."

הסדנאות שהעבירה למבוגרים מושתתות על אותו רעיון. דרך הציור, היא אומרת, ניתן לראות את עולמו הפנימי של האדם, לבחון דברים ולהבין לנפשו ומכאן לגדול ולהתפתח. השבוע ביום חמישי, ערכה בר את תערוכת הציורים שלה באגורה הילס והסבירה איך מרפאים דרך אמנות וכיצד קריאטיביות ויצירה עוזרת לנשמה.

 

 

אילן וג'וש והביט בוקס

צמד ה-Beatboxing אילן שוורץ בראונסטיין וג'שוע שלמה לויטון ממש לא נראים כמו צמד beatboxers טיפוסי. הם לובשים חולצה לבנה, מכנסים כהות, ציציות וכיפה שחורה. שני החברים היהודים נפגשו לראשונה בכותל המערבי וגילו שיש להם הרבה מן המשותף, במיוחד טעמם המוסיקלי. בשבוע שעבר, הם הגיעו לתוכנית America Got Talent בלוס אנג'לס והפתיעו את השופטים והקהל עם ביצוע "ביט-בוקסי"מושלם. ארבעת השופטים, מיותר לציין, נתנו להם "כן"והם ימשיכו הלאה לשלב הבא. אילן וג'וש (כך הם מכנים את הצמד שלהם) המתגוררים בניו יורק, עושים מוסיקה קצבית תוך כדי שימוש בקולותיהם ומקרופונים בלבד.

בראונסטיין, 22, נולד באלסקה וגדל באורגון והיום הוא לומד ב"ישיבה יוניברסיטי"בניו יורק וחבר בקבוצת האקפלה בקמפוס הנקראת: Y-Studs. לווינטון סטודנט לשעבר באוניברסיטת מרילנד, מספר שהוא גם כותב שירים וגם משוגע על אקפלה ו"ביט-בוקסינג". ניתן לראות את הקליפים שהשניים העלו ליו-טיוב ולהתרשם מצמד החברים המוסיקלי הזה.

 

 

 

הקונסול החדש יגיע ללוס אנג’לס באוגוסט

הקונכ"ל דוד סיגל מסיים את שירותו בן החמש שנים בלוס אנג'לס ושב לארץ עם משפחתו. מחליפו הוא סאם גרונדוורג ששימש כמנכ"ל הסניף הישראלי של הקונגרס היהודי העולמי. גרונדוורג הוא אחד מחבריו הקרובים של שגריר ישראל בוושינגטון, רון דרמר, עליו נכתב כי הוא איש סודו של נתניהו. דרמר וגרונדוורג מכירים עוד מילדותם במיאמי ביץ'.

 

גרונדוורג, 43, הוא יליד מיאמי ביץ', דתי חובש כיפה המתגורר בהתנחלות אפרת בגוש עציון. הוא עלה לארץ בשנות ה-20 המוקדמות לחייו לאחר שלמד משפטים ומנהל עסקים באוניברסיטת מיאמי. לאחר עלייתו לארץ הוא עבד במשרד עורכי דין ובחברות פרטיות בתחום הפיננסים. מאז שנת 2010 הוא משמש כמנכ"ל של הסניף הישראלי של ארגון הקונגרס העולמי.

 

 

על פי פרסומים בתקשורת הישראלית בארץ, נתניהו ביקש למנות את דני דיין לתפקיד הקונכ"ל בלוס אנג’לס, אולם זה סירב וביקש לקבל את תפקיד הקונסול הכללי בניו יורק. נתניהו הסכים ובמקום מינה את גרונדוורד לתפקיד הקונסול בלוס אנג'לס.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קמינסקי עם ספרה "אבא הולך לעבודה".
מומלצים