שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    הודו כי טוב: התעוררות המטבח ההודי
    ההתעוררות מחדש של המטבח ההודי הזכירה לנו עד כמה המטבח הזה זול, עשיר בטעמים, צבעים וריחות: רשימת המסעדות ההודיות בארץ שתפתח לכם את הצ'אקרות ואת התיאבון

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    הודו היא אחת המדינות הרב-גוניות שיש בעולם, וכמו המדינה - כך גם האוכל שלה. האוכל בדרום אינו דומה לזה שבצפון, ומה שאוכלים ההינדים לא דומה למה שאוכלים המוסלמים ובני הדתות האחרות. אבל אם בכל זאת מתעקשים למצוא מכנה משותף, אז ירקות, קטניות ואורז משותפים לכל תתי הקבוצות הקולינריות בהודו.

     

    מלבד האוכל שהודים מכינים לעצמם, ניתן לפגוש בהודו גם המון מסעדות שמגישות אוכל תיירים, כלומר, אוכל הודי ידידותי יותר בחריפותו ופחות מתובל מזה שאוכלים המקומיים. אם נרד שלב נוסף ברזולוציה, יש בהודו גם אוכל "ישראלהודי", כלומר אוכל שישראלים שמטיילים בהודו אוהבים.

     num num curries - וינדאלו ()
    num num curries - וינדאלו
     

    בישראל אפשר למצוא היום מסעדות הודיות מכמה סוגים: מוסדות ותיקים הפועלים המון שנים, אותם פתחו יוצאי הודו שעלו ארצה, ומסעדות הודיות חדשות יחסית שפתחו אלו שחזרו מטיול בהודו כשהם מאוהבים בטעמים. במסעדות אלה מציעים וריאציות הנאמנות למקור אך מתונות יותר והרבה אוכל "ישראלהודי".

     

    לסוג נוסף של מסעדות הודיות שייכים המקומות החדשים שמספקים אוכל הודי בפרשנות אישית של בעליהם. לצד אלו פועלים בישראל גם בשלנים שמחוברים להודו בלב ובנשמה, מהם ניתן להזמין טייק אווי או אירוח פרטי עם אוכל הודי שבושל במטבח ביתי מאובזר.

     

    אחד הדברים המעניינים באוכל הודי הוא שלעומת המטבחים האחרים, לאיכות חומר הגלם אין משמעות בטיבה של המנה, זאת משום שהיצירתיות של המטבח ההודי מתבטאת דווקא בתערובות התיבול הקרויות בשם מסאלה, והן אלה שמעניקות לכל תבשיל ירקות או עדשים את הארומאטיות. באשר לבשר, אם כבר נתקלים בו במטבח שברובו צמחוני, שיטת הטנדורי היא המקובלת ביותר להכנתו, אך לא רק, מכיוון שגם דגים יכולים להתבשל בשיטה הזו.

     

    יש במטבח ההודי גם כמה סוגי לחמים: הצ'אפטי הדקיק שמוכן תוך דקה, הנאן העבה יותר שמזכיר את הלאפה שלנו ואותו אופים לפעמים עם גבינה ושום והפאראטה, אותו הנאן רק ממולא. כל הלחמים הללו עשויים מחומרי הגלם הבסיסיים ביותר, קמח ומים, אך לכל אחד מהם עובי, מרקם וריח שונים לחלוטין.

    ג'וטי (צילום: ג'וטי) (צילום: ג'וטי)
    ג'וטי(צילום: ג'וטי)
     

    באשר לקשר ההודי-ישראלי, על פניו נראה כי החריפות והתיבול האגרסיבי מרחיקים את האוכל ההודי מכל מה שאוכלים הישראלים, אך אם בודקים בצורה יסודית, מגלים כי גם המטבח הישראלי מכיל לא מעט תבשילי אורז וירקות, וגם התבלינים שמשתמשים אצלנו זהים לאלה שנהוג לתבל בהם את האוכל ההודי, אז מה הפלא שאנו עדים כיום על הגילוי מחדש של המטבח ההודי שהודות לפשטות מרכיביו גם זול יחסית?

     

    לפניכם רשימה של מסעדות, דוכני רחוב, מארחים ושירותי הטייק אווי שיאפשרו לכם לטעום את אחד המטבחים הצבעוניים בעולם.

     

    כמעט מיתולוגים

     

    סאלם בומביי

    זוהי דאבה (מסעדת פועלים הודית) שמתחבאת ברחוב אלנבי בתל אביב כבר 11 שנים. בקלות אפשר לעבור לידה מבלי להבחין בה, כי אין שם שלטים מעוצבים ואין כניסה מרשימה. מה שכן תמצאו במקום הזה היא משפחתיות וטריות. המסעדה מנוהלת על ידי בחור בשם שי והוריו, אמא גרמניה-אנגליה ואבא הודי. שלושתם מבשלים ומגישים את האוכל שהם הכינו ביחד באותו היום.

     

    המטבח במקום הוא הודי ביתי בסגנון מומבאי, והטבחים עובדים עם המתכונים המקוריים של סבא וסבתא של שי. יש במקום גם מנות בשריות, גם צמחוניות וגם טבעוניות, לא פחות מ-12 אופציות שונות מוצעות במסעדה הקטנה הזו מדי יום.

     

    בגזרת מנות הבשר תמצאו כאן את צ׳יקן טיקה מסלה, צ׳יקן טיקה צ׳אנה וביריאני עוף, שהיא מנת אורז חגיגית. יש גם צ׳אי טבעוני, לימונענע שעושים במקום וגם לאסי בננה או מנגו (תלוי בעונה). הסוד של המקום טמון בתערובות התבלינים שמכינה המשפחה במקום.

     

    בימי שישי ניתן לקחת אוכל במשקל הביתה וגם מציעים כאן דיל מיוחד למי שמגיע לאכול עם חברים. בימי שלישי ניתן ליהנות מהאוכל של המסעדה המשפחתית הצנועה הזו גם בבר טנג׳יר שביהודה הלוי 93 ת״א.

     

    מתי? ראשון-חמישי 12:00-16:00, שישי 12:00-15:30

     

    כשרות: אין

     

    איפה: אלנבי 124 תל אביב, 052-4846786

    סלאם בומביי (צילום: שי סורק ) (צילום: שי סורק )
    סלאם בומביי(צילום: שי סורק )

    24 רופי

    נטע ארצי ואורי מזרחי פתחו את המסעדה הזו לפני 13 שנה ויש מי שעד היום קורא לה "הטאלי העברי הראשון". המקום אינו ידידותי לאנשים הרגישים להבדלי תרבות, כי חליצת הנעליים בכניסה, ישיבה על המזרנים והכריות שמפוזרות על הרצה והשולחנות הנמוכים, הועתקו לכאן בדיוק רב מכל עיר חוף וכפר הודי שנמצאים על גבי ״שביל הודו״ שסימנו המטיילים הישראלים.

     

    על מנת לשמור על האותנטיות נטע ואורי מטפחים קשר קרוב עם מזי אוסקר - מאמא הודית שמגיע מדי שבוע מבאר שבע על מנת לשמש בתור ״שף המסעדה״ שבורר את המתכונים ומייעץ לגבי התבלינים.

     

    המסעדה התחילה בתור צמחונית וכיום היא 90% טבעונית, כאשר הקונספט נשאר קבוע והמקום עדיין מתמחה בטהאלי - ארוחה שלמה בצלחת אחת. על מנת להרכיב את הטהאלי מכינים כאן מדי יום מגוון תבשילים משתנים מעדשים, תפוח אדמה וירקות עם כופתאות וטופו.

     (צילום: יהונתן צור) (צילום: יהונתן צור)
    (צילום: יהונתן צור)
     

    טווח המחירים של טאלי ב-24 רופי נע בין 39-58 ש״ח ובימי שני בערב מכינים במקום גם מנות מדרום הודו כמו מסאלה דוסה - סוג של פנקייק מגולגל עם מילוי (35 ש״ח) אידלי שהן לחמניות אורז מאודות (24 ש״ח). בגזרת המשקאות יש כמובן צ׳אי (תה המבושל עם חלב ותערובת תבלינים ארומאטית) ולאסי (משקה על בסיס יוגורט וםרי) 14-17 ש״ח. בקינוחים יש את גולב ג׳אמון - הקינוח ההודי הקלאסי ואת הקינוחים הישראהודים: באנופי פאי, בגסו קייק ושלום למלכה.

     

    כשרות: אין

     

    איפה: שוקן 16 תל אביב,03-6818066

     

    טנדורי

    33 שנות פעילות של רשת טנדורי הופכים את מסעדות הרשת ואת השפית רינה פושקרנה שהקימה אותה למילה נרדפת לאוכל הודי בישראל.

     

    רינה היא ילידת בירת הודו דלהי ולמרות שתמיד הסתקרנה לגבי אוכל, לבשל היא החלה רק אחרי נישואיה, מכיוון שגדלה בבית שבו בישלו המשרתים. ברגע שגילתה את רזי הבישול, היה ברור לה שהיא תגשים את החלום ותהיה יום אחד בעלת מסעדה.

    טנדורי  (צילום: שירן כרמל ) (צילום: שירן כרמל )
    טנדורי (צילום: שירן כרמל )
     

    כיום, כשכבר נדמה שלא ניתן לחדש דבר בהקשר לאוכל הודי ולאוכל בכלל, משיקה פושקרנה את מגשי טאלי 'הדור הבא' שכוללים אוכל מגוון ומאוזן הנושק גם לתורה ההודית, האיורוודה. מגשי הטאלי החדשים מכילים עשר מנות שונות, כאשר מחיר הטהאלי הטבעוני/צמחוני הוא 40 ש״ח ומחיר הטהאלי הבשרי הוא 45 ש״ח. בשלב הראשון, טהאלי הדור הבא יהיה זמין אך ורק בסניף התל אביבי.

     

    כשרות: אין

     

    איפה: זמנהוף 2 (כיכר דיזנגוף). 03-6296185; משכית 32, הרצליה פיתוח, 09-9546702

     

    אינדירה

    זוהי חלוצת האוכל ההודי בישראל אשר חגגה השנה 25 שנה. במסעדה הזו מוגשות מנות הודיות אותנטיות ומנות הדגל מכל אזורי התת יבשת. כל הצוות של המסעדה הוא הודי וזה בין השאר מייצר את החוויה האותנטית, כאשר האוכל המותאם לטעם הישראלי מאפשר גם למי שאינו מכיר את המטבח ההודי באופן אישי, ליהנות מביקור במסעדה.

    אינדירה  (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
    אינדירה (צילום: דן פרץ)
      

    כשרות: אין

     

    איפה: שדרות שאול המלך 4 תל אביב 03-6954437

     

    הודו הקטנה

    במסעדת זו מגישים אוכל הודי זול שכולל את כל גולות הכותרת של האוכל ההודי כמו טהאלי (36 ש״ח), מלאי כופתה (38 ש״ח) ופלק פניר (38 ש״ח). מלבד אלו, בהודו הקטנה ניתן למצוא גם מנות טבעוניות וגם מנות ללא גלוטן. את המסעדה פתח לפני עשור חנוך סטמקר, שף ממוצא הודי שעל מנת לשמור על הטעמים האותנטיים ועל המקוריות של המנות, מעסיק טבחים הודיים בלבד.

     

    כשרות: יש

     

    איפה: רינגלבלום 15 באר שבע, 08-6489801

     

    נמסטה

    זהו מוסד ותיק נוסף בנוף האוכל ההודי בארץ. המסעדה קיימת מזה 25 שנה, בהתחלה פעלה בתור דוכן אוכל ועם הזמן הפכה למוסד עליה לרגל.

     

    המקום שייך למשפחה שעלתה ממומביי וכיום היא מנוהלת על ידי הדור השני. גם כאן על מנת לשמור על האותנטיות המקום 100% הודי, כלומר לא רק האוכל אלא גם העובדים והאווירה בסגנון הודי. למרות שהמשפחה שהקימה את המוסד היא מדרום הודו, האוכל במסעדה הוא דווקא צפון הודי ויש במקום טאבון אבן מיוחד שבו אופים נאן - לחם הודי שמזכיר את הלאפה אותו מגישים לצד מגוון מטבלים (35-36 ש״ח).

     

    בנוסף ללחם הטאבון המפורסם, מגישים במקום גם צ׳יקן טיקה מסלה (65 ש״ח) שהיא אחת המנות המפורסמות של המטבח ההודי וגם מגוון תבשילי אורז וארוחות טהאלי בהרכבים שונים כמובן.

     

    כשרות: יש

     

    איפה: הטיילת 20 אשדוד, 08-8562437 

     

    קוהינור

    ההודית של ירושלים שבה מבטיחים לכם לעלות את כל הזיכרונות מגואה. במסעדה הזו בעלת העיטורים האוריינטאליים והמלצרים שלבושים בלבוש מסורתי, מציעים סמוסות, מנות דגים, מנות צמחוניות ומנות טבעוניות. בימים א'-ו' יש במקום עסקיות (45-60 ש״ח) המבוססות על טהאלי בכל וריאציה אפשרית: צמחונית, עם דגים, עם עוף ועם טלה.

     

    כמו כן, בקוהינור עושים גם משלוחים בכל ירושלים (שירות שניתן בחינם בהזמנה מעל 100 ש״ח), אבל גולת הכותרת של המקום הוא ללא ספק התפריט שמכיל את האוכל של כל תת יבשת. יש בו גם את כל סוגי הלחמים, גם את כל סוגי תבשילי האורז, גם את כל תבשילי הירקות וגם מגוון מנות פניר (גבינה הודית שבמרקם וביכולת הספיגה מזכירה משהו בין טופו לגבינת חלומי). בנוסף לכך יש גם מנות עוף, כמה סוגי טהאלי, מנות טנדורי וקינוחים כמובן.

     

    כשרות: אין

     

    איפה: שמאי 13, ירושלים, 073-7829036

      

    מהרג׳ה

    זוהי מסעדה הודית שנמצאת כרגע בשיפוץ ועתידה להיפתח מחדש בתחילת אוגוסט. המקום עצמו יעניק למי שביקר בתת יבשת ואכל במסעדותיה תחושת דה ז׳ה וו - טלוויזיה שמשדרת סרטים הודיים, מלצרים הודיים דוברי אנגלית ואווירה של דאבה - מסעדת פועלים שלא כדאי לחפש בה לא אנינות ולא שירותיות, אבל האוכל מצוין, פשוט ואינו מתובל יתר על המידה מתוך התחשבות בסועד המקומי. יש דיל צהריים מאוד משתלם (45 ש״ח לסועד יחיד ו-65 ש״ח לסועד בארוחה של שני סועדים ומעלה) שכולל מרק, שתי מנות ראשונות, שלושה תבשילים, אורז, נאן, ממתקים הודיים וצ׳אי. בין המנות המעניינות שתוכלו לטעום כאן מצאנו את ג'יאפורי ירקות -ירקות בקארי, בייגן ברטא שהוא תבשיל חצילים ברוטב וינדילו, פניר מטהר - תבשיל עם גבינת פניר ואפונה ירוקה.

     

    כשרות: אין

     

    איפה: הרצל 87 רמלה, טל' 08-9223534

      

    מסעדות הודיות חדשות 

    ג׳וטי חיפה

    מסעדתם של ג׳וטי אור שעלתה לארץ מצפון הודו (צ׳אנדיגר) בגיל 20 ושל בן זוגה ניר, נפתחה לפני קצת פחות משנה ועשתה המון רעש באזור הצפון. המטבח שמוגש כאן הוא פאנג׳בי צמחוני ומוגשים במקום גם מאכלי הרחוב הקלאסיים, כמו מנות פאקורה (ירקות מצופים בבלילה ומטוגנים בשמן עמוק), אלו טיקי ודאל טיקי (קציצות עדשים או תפוח אדמה בסגנון הודי).

    ג'וטי (צילום: ג'וטי) (צילום: ג'וטי)
    ג'וטי(צילום: ג'וטי)
     

    במנות העיקריות יש מדי יום 3 תבשילים משתנים המבוססים על עדשים וירקות ויש גם טהאלי כמובן. בנוסף, ג׳וטי מכינה גם את תבשילי האלו גובי והמלאי כופתה - קציצות מתפוחי אדמה וקמח חומוס המוגשות בתוך רוטב סמיך של חלב קוקוס וירקות וגם מנה ביתית שלא תמצאו בדרך כלל במסעדות, קארי פאקורה - תבשיל יוגורט עם ירקות המצופים בקמח חומוס ומטוגנים בשמן עמוק. המחירים ידידותיים ונעים בין 25-45 ש״ח.

     

    כשרות: יש

     

    איפה: דרך עצמאות 72, חיפה, 054-2088077

      

    הודי - הדור הבא

     

    מה פאו

    מא פאו היא מסעדת רחוב עכשווית שאת ההשראה קיבלה ממסעדות מומבאי, אלה מהסוג שאוהבים התיירים. בשעות הצהריים המקום מתפקד בתור מסעדת פועלים תל אביבית עם אוכל הודי ידידותי המוגש באווירה שמחה שנוצרת משילוב של מוזיקה (קליפים של פופ הודי שרצים על גבי מסך ענק) ועובדים חינניים פלוס.

    מה פאו - פרנקי קבב  (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
    מה פאו - פרנקי קבב (צילום: אנטולי מיכאלו)
     

    מלבד כמה שולחנות בודדים, רוב מקומות הישיבה הם על גובה, אם זה על הבר המרובע שבמרכז המסעדה, ליד עמדת בר שצמודה חלון הראווה או על עמדות הישיבה הגבוהות שמחוץ למסעדה. המחירים במקום נגישים והתפריט מחולק למנות קארי, טהאלי וטנדורי והמחירים הם 35-45 ש״ח למנת טהאלי או למנת ביראני ותבשילים כמו פלאק פניר ומלאי כופתא מתומחרים ב-35-39 ש״ח. מנות צ׳אט (מתאבנים) ביניהם בט׳ט׳ה ווד׳ה (22 ש״ח), פקורה (18 ש״ח), סמוסה עם עוף (25 ש״ח) ועוד.

    מה פאו - צאפטי פרנקי צמחוני (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
    מה פאו - צאפטי פרנקי צמחוני(צילום: אנטולי מיכאלו)
     

    עבור מי שמחפש את הארוחה בתוך לחם יצרו את מחלקת צ׳אפטי/פאו או במילים אחרות ארוחה שלמה מגולגלת בתוך לאפה או ארוחה בתוך לחמניה בנוסח מומבאיי. גם כאן המחירים משתלמים, רול צמחוני יעלה לכם 23 ש״ח, רול עם עוף 36 ש״ח ואחד עם קבב 48 ש״ח.

     

    כשרות: אין

     

    איפה: נחלת בנימין 59 תל אביב 03-7739797 

     

    דוסה בר

    דוסה בר התמקם במקום בו פעלה לרגע קט מסעדת ׳בועזו׳ של בועז צאירי. החלל הקטן מעוצב בצורה מאוד יצירתית ועם המון חן והומור ומייד כשנכנסים ריח ארומאטי של הודו ממלא את הנחיריים.

    דוסה בר (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    דוסה בר(צילום: לין לוי)

    המקום שייך לבעלים של המעדנייה הטבעונית ׳אלגריה׳, מיקי סלע (שהיה גם השותף של בועז במסעדת בועזו) ומאיה אלוני. על המטבח בדוסה בר אחראית השפית הצעירה חן ויינשטפן שמכינה דוסות אווריריות נפלאות. דוסה הוא מאכל דרום הודי וזהו סוג של פנקייק שלתוכו מגלגלים ארוחה שמלה. בתפריט המצומצם תמצאו דוסות עם מסאלה דוסה הקלאסית (38 ש״ח) ודוסות נוספות כמו הצהובה, הכתומה, הירוקה והים תיכונית (38-44 ש״ח).

     

    מלבד הדוסות יש גם אידלי (לחמניות אורז מאודות (24 ש״ח) ומנות הנקראות אוטפם - פנקייק שעשוי מהבלילה של דוסה והוא יכול להגיע בארבע וריאציות שונות: עם בצל טצ׳אטני קוקוס (18 ש״ח), פיצה אוטופט (22 ש״ח) ועוד. כל האוכל במקום טבעוני ב-100% ומוגש על גבי מגש מבמבוק עם חמוצים, צ׳אטני קוקוס נפלא ורוטב חריף למקרה שהתיבול ההודי לא מספק לכם את מידת החריפות הרצויה. לפני המנה תקבלו גם צלוחית קטנה של מרק הודי נפלא.

     

    כשרות: אין

     

    איפה: בן יהודה 188, תל אביב, 03-659-1961

     

    קפטן קארי

    המזנון ההודי המדובר שנפתח לאחרונה בתוך שרונה מרקט שבמתחם שרונה. מאחורי המיזם עומדים השף יונתן רושפלד, גאי בליס ששימש בעבר בתור מנכ״ל קבוצת אדיס (שבבעלותה מסעדת הרברט סמואל) וקבוצת מסעדנים נוספים.

     

    במקום מגישים את האינטרפטציה של יונתן רושפלד לאוכל הודי, שהיא מאוד יצירתית ומונגשת לקהל הישראלי כמובן, כאשר הכוונה היא ליצור חוויה שמכבדת את כל המרכיבים ההודיים, בין אם זה באווירה או במרכיבי המזון. כך, למשל, לצד דלפק ההגשה ניצב מקרר למשקאות הצ׳אי שיוצר במיוחד עבור המסעדה על פי הדגם המקורי שניתן למצוא בכל דוכני הרחוב בהודו.

    ה"קפטן", יונתן רושפלד (צילום: ענת מוסברג) (צילום: ענת מוסברג)
    ה"קפטן", יונתן רושפלד(צילום: ענת מוסברג)
     

    בין המנות שבתפריט תמצאו תבשיל בקר עם תערובות של תבלינים הודיים שמעליו חלמון ביצה (56 ש״ח), כרובית קדושה - ברוטב חלב קוקוס עם ירקות שורשים כתומים (34 ש״ח) כנפיים goa beach ברוטב יוגורט עם מנגו (28-38 ש״ח), טלה ועוף ביריאני (62 ש״ח) ועוד. גם לקינוחים ולמשקאות נותנים במקום כבוד וכך תמצאו בדוכן השוקק את קולסי - גלידה הודית טבעונית עם תבלינים, צ׳אי קר (טבעוני גם) שעשוי מתערובת צ׳אי המיוצרת במיוחד עבור קפטן קארי וגם לאסי בטעמים.

     

    כשרות: אין

     

    איפה: שרונה מרקט, תל אביב, ‏03-6242424‏

     

    Take away/ משלוחים/ אירוח ביתי

     

    The Chakra's

    צ׳אקרס הן ריטה צקרבורטי ואמה סוצי׳טרא צקרבורטי, שתי נשים הודיות שעלו ארצה ממומביי לפני 15 שנה. הן מבשלות בביתן שבלוד את המטבח של צפון מערב הודו על פי השיטות של סבתא וזה אומר שאצלן ניתן להזמין מנות כמו באטר צ׳יקן מסלה - תבשיל עוף שמושרה בחמאה ונאפה בשיטת טנדורי, מאטן רוגן ג׳וש -תבשיל כבש, צ׳יקן קורמה וגם ביריאני - תבשיל אורז עם המון תוספות צבעוניות אותו אוכלים באירועים חגיגיים.

    the chakras ()
    the chakras
     

    בנוסף, מדי שבוע יש ספיישל מיוחד, כשכל המנות מגיעות עם אורז, תפוחי אדמה, סלט קטן ופפדם (הנ׳אצ׳וס ההודיים) ומחירן נע בין 40-45 ש״ח. מזמינים את האוכל בטלפון והוא מסופק עם שירותי משלוח בכל אזור תל אביב. מינימום הזמנה 200 ש״ח, יש לבצע את ההזמנה יום קודם.

     

    כשרות: אין

     

    The Chakra's,  ‏054-9471407‏

     

    סנגם מונש

    פירוש המילה סנגם הוא מפגש. מסעדת סנגם מונש, שפעלה לפני 10 שנים במושב מונש שבעמק חפר, הייתה מפגש אמיתי אותו יצר רז חסיד במשק של הוריו כשהיה בן 27 בלבד. יש לא מעט זוגות שהכירו והתחתנו בעקבות המפגש הזה, נערכו בו גם הצעות נישואין וגם חגיגות של ימי הולדת. הפרסום מפה לאוזן הפך את המקום להצלחה, אך בשל סיבות ביורוקרטיות המסעדה נסגרה לפני 6 שנים.

    סנגם (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    סנגם(צילום: לין לוי)
     

    רז לא הסכים לוותר על אהבתו להודו ולאוכל הודי ופתח קייטרינג חלבי באותו השם והיום הוא פותח דוכן הודי בפסטיבלים ובירידים, מכין אוכל הודי לאירועים ופעמים בשבוע, בימי רביעי ושישי, ניתן להתקשר אליו ולהזמין take away. מחיר של כל מנה הוא 30 שקל וזה כולל תבשיל צמחוני, אורז, צ׳אטני כוסברה, יוגורט ורוטב חריף. ניתן להזמין גם צ׳אפטי במחיר של 2 ש״ח ליחידה. המנות שמכין רז מתחלפות מדי שבוע ועל מנת להתעדכן מה הוא מבשל באותו היום, פשוט נכנסים לעמוד הפייסבוק שלו.

     

    כשרות: אין

     

    סנגם מונש - Sangam monash, ‏050-7301031‏

    סנגם (צילום: נועהלו) (צילום: נועהלו)
    סנגם(צילום: נועהלו)
       

    הודו זה כאן

    זהו מיזם של שחף בנדרקר, חצי הודי במוצאו ו-100% הודי בנשמתו שחולם לפתוח מסעדה הודית. את הבישול הוא למד מגיל אפס ואת הבישול ההודי הכיר בטיול בהודו בו למד בדרכים מכל בעלי הדאבות והבסטות שהסכימו לחלוק איתו את הסודות שלהם.

    הודו זה כאן  (צילום: שחף בנדרקר ) (צילום: שחף בנדרקר )
    הודו זה כאן (צילום: שחף בנדרקר )
       

    הודו זה כאן - תבשיל דאל  (צילום: נדב בירן Joon Photography) (צילום: נדב בירן Joon Photography)
    הודו זה כאן - תבשיל דאל (צילום: נדב בירן Joon Photography)
     

    כרגע, עד שתהיה לו מסעדה משלו, הוא מעביר סדנאות בישול, מבשל לאירועים עד 100 איש ובימי שבת פותח בביתו דאבה הודית. לשם כך הוא הסב את ביתו לישיבה על המזרנים ועל הכריות ואם תרצו תוכלו להתרווח ממש ליד המחבתות עליהן הוא מכין את הצ׳פטי. למי שלא מעוניין להישאר לאכול במקום, שחף ישמח להכין את כל המאכלים ב-take away. הוא מכין סמוסה ובט׳ט׳ה ווד׳ה (5 ש״ח) שהם נשנושי הרחוב האולטימטיביים בהודו וגם טהאלי עם ירקות ברוטב קארי, תבשיל משתנה, דאל ואורז (40 ש״ח).

     

    כשרות: אין

     

    הודו זה כאן, החלוצים 42 תל אביב, 052-3604004‏

     

    NumNum - world curries at home

    זהו מיזם פרטי של מרים ואלי בניה, הוא ממוצא הודי והיא ממוצא שוויצרי, שכל חייהם אירחו חברים לארוחות הודיות בביתם שבכפר סבא ובביתם שבציריך. השניים החליטו להגשים את החלום והם מזמינים להתארח אצלם בכפר סבא על הגג, שהוא גינה ירוקה ומטופחת (מינימום 4 סועדים). הם גם ישמחו באותה המידה לבשל בביתכם לאירועי אירוח פרטיים.

     

    המטבח שהם מבטיחים להגיש משלב בין אוכל מכלכותה עם נגיעות של אוכלי קוצ׳יני וגם מאכלים שהם מלזיים, בורמזיים ואפילו קריביים - מקומות אליהם הגיעו והתיישבו ההודים, כאשר הכוונה היא ליצור חוויה של מטבחים אקזוטיים עם השפעות הודיות.

     num num curries - וינדאלו ()
    num num curries - וינדאלו

    אלי ומרים לא למדו בישול באופן פורמאלי, אך בישלו כל חייהם כשאלי מביא את הטכניקות המיוחדות מבית סבתא. הוא חי בהרבה מקומות בעולם (בין היתר באנגליה ובקנדה) וכעת הרגיש שהבשיל על מנת להביא את ניסיון החיים ואת האהבה לבישול לתוך המיזם המאוד אישי הזה.

     

    בין המנות שמציעים בני הזוג במסגרת המיזם תבשילי קארי סרילנקי, עוף עם אניצי במבוק, תבשילי קארי מג׳מייקה עם בקר תפוחה אדמה וחומוס, דג בקארי נוסח דרום הודו, קינוח עדשים זעפרן ושקדים, אורז פילאף וסוגים מיוחדים של צ׳אטני (מטבל הודי ארומטי). טווח המחירים של המנות 40-80 ש״ח למנות העיקריות וכ-25 ש״ח לקינוחים.

     

    כשרות: אין

     

    NumNum - world curries at home 058-676-7654 

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אנטולי מיכאלו
    המטבח ההודי מתעורר, מה פאו
    צילום: אנטולי מיכאלו
    מומלצים