שתף קטע נבחר

74 אלף שקל קנס על הזרמת מתכות כבדות לביוב

בבדיקות שנערכו במפעל בתל-אביב בין השנים 2010-20112 התגלו בשפכי המפעל, המוזרמים למערכת הביוב העירונית, חריגות של מאות אחוזים. כיוון שהחברה הודתה - הקנס הוקטן

74 אלף שקלים - זה הקנס שהוטל בבית המשפט השלום בתל-אביב על חברה מתל-אביב שהזרימה מתכות כבדות לביוב עירוני וסיכנה - כפי שקבע בית המשפט - את בריאות הציבור.

 

עוד כתבות בקיימות וכלכלה ירוקה:

מפעילים את המזגן? יהיה לכם חם יותר בקיץ הבא

53 מעלות בעיראק: "2016 תהיה החמה בהיסטוריה"

צפו: משאיות שופכות פסולת בשטח חקלאי

 

נגד החברה (אבגד תעשיית תכשיטים בע"מ) והבעלים הוגש כתב אישום חמור בגין זיהום מים, הזרמת מזהמים למערכת הביוב העירונית, הפרת תנאי רישיון העסק, הפרת תנאי היתר הרעלים ועוד. בבדיקות שנערכו במפעלים בין השנים 2010-20112 התגלו בשפכי המפעל, המוזרמים למערכת הביוב העירונית, חריגות של מאות אחוזים.

 

בתחילת 2009 אף התגלו שפכי שטיפות המכילים ציאנידים וחומצות הנאספים למיכל איגום אחד, אשר לא מתבצעת בו הפרדה בין החומרים השונים (המגע בין ציאניד לחומצה עלול לגרום לתגובה מסוכנת כגון התלקחות ועוד). יש לציין כי שפכים המכילים מתכות כבדות מסבים נזקים למכון טיהור השפכים וגורמים לזיהום הבוצה המוזרמת לים. הדבר עלול לגרום לנזק אקולוגי לסביבה הימית ולסכן את בריאות הציבור הניזון מדגה באוזר. בנוסף, שפכים המכילים מתכות כבדות עלולים לגרום לזיהום קרקע ולזיהומים של מי התהום.

 

למרות התראות המשרד להגנת הסביבה, החברה לא עשתה דבר והמשיכה להזרים שפכים עם מתכות כבדות לביוב העירוני ולסכן את בריאות הציבור. "עצומת הפגיעה היא קשה", טען נציג המשרד להגנת הסביבה בבית המשפט. "ניתן היה להתקין אמצעים למניעת הזיהום". המדינה ביקשה שיוטל על החברה קנס שנע בין 200 ל- 400 אלף שקל.

 

החברה הודתה, אולם טענה באמצעות עו"ד קובי בר-לב, מנהל מחלקת איכות הסביבה במשרד תדמור פרופ' יובל לוי ושות', כי יש להקל בעונשה מפני שהיא התקינה מתקן מתקדם לטיפול והשבה של שפכי העסק, פעלה בנמרצות לתיקון ולמניעת הליקויים שנמצאו באמצעות מערכות בקרה פנימיות וכן השקיעה משאבים רבים בתחום איכות הסביבה.

 

שופט בית משפט השלום בתל אביב תרצה שחם-קינן קבעה כי מידת הפגיעה של החברה במשאבי הטבע, בריאותו של הציבור ואיכות הסביבה היא משמעותית. משך תקופה ארוכה נתגלו בשפכי המפעל חריגות משמעותיות, ולמרות התראות המשרד להגנת הסביבה המשיכה לעבור את העבירות. לדבריה, מעשי החברה בוצעו לטובת הפקת רווחים כלכליים, ויש צורך בענישה שיהיה בה להרתיע אחרים. למרות זאת ציינה השופטת כי הסיבה העיקרית להקלה על החברה היא העובדה שהודתה במעשים וחסכה זמן שיפוטי, ולכן החליטה להטיל עליה קנס של 74 אלף שקלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
השפכים הוזרמו לביוב. ארכיון
צילום: shutterstock
מומלצים