שתף קטע נבחר

שלא ידפקו לכם ברז: הכל על ברזים לבית

קבלו כמה טיפים מאתר "המקצוענים" על סוגי הברזים הקיימים בשוק, סוגי ההתקנה ועם איזה מידע חשוב להגיע לחנות

אם אתם משפצים את הבית ומחדשים את חדר האמבטיה או את המטבח, כדאי שלא תשאירו את בחירת הברזים לסוף. ישנם כל כך הרבה חידושים בתחום זה, שלעתים בחירת הברז צריכה להיות לפני התקנת הצנרת ומשטחי העבודה ואפילו לפני חיפוי הקירות..

 

עוד כתבות בנושא:

פתיחת סתימות: השאלות הנפוצות

חסכמים והדחות: מערכת האינסטלציה הביתית

מים בששון: איך מגבירים את לחץ המים בבית

מחירון אינסטלטורים

 

לפני הכל: עם מי להתייעץ? לא בטוח שעם האינסטלטור או קבלן השיפוצים שלכם. "לרוב הם יעדיפו להמליץ לנו על מוצרים שקל להם יותר להתקין", מסבירה שירלי דן, מעצבת פנים. "בשנים האחרונות קיימים חידושים רבים והיצע הברזים מאוד מאוד מתקדם ומתפתח. חלקם מחייבים התקנה מורכבת יותר ותכנון מדויק וקפדני, ולכן לא בטוח שאינסטלטורים וקבלני שיפוצים ימהרו להציע לכם אותם. לכן, כדאי להגיע אחרי שהתרשמתם וקיבלתם השראה מאולמות תצוגה שונים וביררתם מה הצרכים שלכם ומה הכי מתאים לסגנון העיצוב של חללים אלו".

 

סוגי הברזים העיקריים:

ברז שתי ידיות: זהו ברז קלאסי בעל שתי ידיות, האחת מפעילה את המים החמים והשנייה את הקרים. "סוג ברז זה יתאים בעיקר לבתים המעוצבים בסגנון אירופאי, כפרי, טוסקני", אומרת דן. "הוא פחות יתאים לחדרי ילדים ויהיה פחות פרקטי. הוא מתאים לחדר הורים או לשירותי אורחים ולברזים שהם פחות פעילים בבית. חשוב להתאים את פתח הכיור לסוג ברז זה מראש".

 

ברז ידית אחת (מיקסר): "זהו סוג הברז הפופולארי ביותר, שכולל ידית הפעלה אחת וניתן לווסת איתו בקלות רבה את טמפרטורת המים", אומרת דן. "הוא מגיע במגוון סגנונות עיצוב ומתאים למרבית הבתים בישראל".

 

 (צילום: יח"צ באדיבות Teka) (צילום: יח
(צילום: יח"צ באדיבות Teka)

 

ברז קיר: זהו ברז שמותקן על הקיר שממול על הכיור ולא על משטח הכיור או על הכיור עצמו. לכן, הוא מחייב תכנון מדויק של מיקום הכיור, כדי שהברז ימוקם בדיוק במרכזו. דן: "היתרון הגדול של ברז קיר הוא שהברז מאוד אסתטי ומקל מאוד על הניקיון. אין בו הצטברות של אבנית בתחתית הברז והוא מאוד מעוצב. החיסרון שלו הוא שההתקנה שלו הרבה יותר יקרה, לא תמיד הוא נוח לשימוש עבור ילדים, ובמקרה של תקלות בברז, יש צורך למצוא ברז שיתאים בדיוק למידות, ולרוב רק של אותה החברה המקורית".

 

באיזה גובה כדאי למקם את הברז על הקיר? דן: "לרוב, גובה הכיור המומלץ הוא 90 ס"מ, ועל מנת שהשימוש בברז יהיה נוח ושמים לא יתיזו לכל עבר, כדאי למקם את הברז בגובה של 1.10 מטרים מהרצפה אם פיית הברז ישרה. אם הפייה כוללת ירידה כלפי מטה צריך להתקין את הברז קצת יותר גבוה (בגובה של 1.15 מטר)".

 

ברז נשלף או ברז שמסתובב 360 מעלות: "שני ברזים אלו מתאימים בעיקר לאזור המטבח ומאפשרים ניקוי של משטחי העבודה" מסבירה דן. "ברז נשלף כולל צינור החבוי בתוכו ואשר ניתן לשלוף אותו, וברז מסתובב הוא ברז גמיש בעל קיבוע. ביום יום הוא מקובע, אך הוא גם ניתן לכיפוף בקלות גם הוא מאפשר ניקוי נוח של משטחי העבודה".

 

ברז בטמפרטורה מקובעת: "כיום ישנם ברזים מתקדמים שמאפשרים לקבע את הטמפרטורה שלהם כך שתהיה קבועה", אומרת דן. "אני באופן אישי פחות ממליצה עליהם, מפני שלעתים נרצה טמפרטורה משתנה. ההמלצה היא לבחור בברז שכולל תרמוסטט שמגביל את הטמפרטורה כך שלא תהיה מעל 38-40 מעלות, בייחוד בברזי המקלחת, כדי למנוע כוויות בקרב ילדים ומבוגרים".

 

 (צילום: יח"צ באדיבות חרש) (צילום: יח
(צילום: יח"צ באדיבות חרש)

 

על מה חשוב להקפיד לפני הרכישה?

"כדאי להגיע לחנות הכלים הסניטריים לאחר שבדקתם כמה נקודות חיבור יש למשטח והאם ניתן לבצע בו שינויים", מסביר שבי ברקוביץ מנהל תחום ברזים ופתרונות סניטריים ב-TEKA ישראל. "רכישת ברז מצריכה מחשבה ותכנון מקדים. יש לבחון מראש את משטחי העגינה השונים המגיעים בגדלים קבועים מראש. ביצוע קדיחות והתאמות לברז לאחר ההזמנה כרוכים בעבודה רבה ולא תמיד מתאפשרים עקב סוג החומר. בנוסף, חשוב לבחון את אופי ההתקנה. יש ברזים שמותקנים על הקיר ויש כאלו המותקנים בגובה המשטח, כאשר מנגנון הברז ממוקם מתחת לשיש ומצריך מקום מיוחד לכך. חשוב להתאים את סוג הברז לסוג המשתמש. למשל, ברזים המיועדים לחדרי ילדים צריכים להיות פשוטים ונוחים לתפעול. כדאי לבחור בידיות גדולות יחסית ובברזים המאפשרים גמישות ומסתובבים ל-360 מעלות".

 

חשוב לקחת בחשבון שחומר הגימור של הברז ישפיע על אופן הניקוי והתחזוקה של הברז. ברקוביץ: "סוגי הגימור העיקריים בשוק הישראלי עשויים מניקל, נירוסטה או כרום. ברזים בעלי גימור ניקל עמידים ויחזיקו מעמד לטווח ארוך. גימור כרום נפוץ במיוחד, נחשב לקל לניקוי מנצנץ ומעניק מראה מודרני".

 

ומה לגבי נירוסטה? דן: "זהו גם הוא חומר עמיד במיוחד, אבל יקר יותר, מגיע במראה מאט. צריך לזכור שכדי ליצור מראה אחיד והרמוני של כל יתר אביזרי האמבטיה, נדרש למצוא גם להם מתלים בגוון נירוסטה תואם (לחצן האסלה, המעמד למגבות ולנייר הטואלט וכ'ו)".

 

מכיוון שלעתים ההתקנה מורכבת, ואנו לא מעוניינים לקרוא שוב ושוב לאינסטלטור שיחליף עבורנו את הברז, חשוב להקפיד לוודא שרוכשים מותג איכותי של חברה מוכרת שיש לה שירות לקוחות וכמובן נותנת אחריות. ברקוביץ: "חשוב לוודא שהאחריות כוללת גם את חלקי הפלסטיק הנלווים לברז". דן: "נהוג שעבור ברזים ניתנת אחריות של 5-6 שנים, כשמומלץ לבדוק שאין החרגות מעבר לשנת האחריות הראשונה ושהיא כוללת עלות ביקור טכנאי וחלקים. ברגע שחברה מתחייבת לאחריות ארוכה, זה גם לרוב מבטיח עמידות גבוהה יותר של המוצר".

 

 

צריך לקחת בחשבון שכדי שהאחריות תהיה בתוקף, עליכם להקפיד על כללי ניקוי בהתאם להוראות היצרן. "מסירי אבנית למיניהם יאפשרו לחברה גם להסיר את האחריות עבור הברז. לכן, כדאי להימנע מניקוי באמצעות חומצות מלח וחומרים כימיים חזקים שפוגעים בציפוי הברז וגורמים לו להתקלף או לשנות את הגוון".

 

 אחרי שהתקנתם את הברזים - כיצד שומרים עליהם?  גבריאל קלנדרוב מגבריאל שירותי אינסטלציה וביוב באתר "המקצוענים" אומר: "מומלץ שלא להשתמש במסירי אבנית מכיוון ששימוש רב בחומרי ניקוי יכול לפגוע בציפוי של הברז. כדאי מאוד פעם בשלושה חודשים לנקות את הסנן של הברז - פותחים את החלק העליון של הברז ושוטפים את הסנן כדי להסיר ממנו לכלוך ואבנית. כשמחזירים אותו למקום צריך לשים לב שהגומייה לא יצאה מהמקום",.

 

מחפשים אינסטלטור? לרשימה המלאה

 

 

אתר ynet הינו שותף באתר "המקצוענים"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים