שתף קטע נבחר

הצד הלא מוכר של בת-ים: עיר של מוזיאונים

אתם מכירים אותה אולי בזכות חוף הים, המסעדות, הטיילת הארוכה והיפה והבנייה המתחדשת, וגם את היותה במסלול הרכבת הקלה, אבל לעיר בת-ים יש עוד המון מה להציע, כמו מתחם אמנים, מוזיאונים, תיאטרון פרינג', מרכז תרבות ים-תיכונית ועוד

בשיתוף עיריית בת-ים

 

בשנים האחרונות הפכה בת-ים לזירה של התרחשות אמנותית ותרבותית. נפתחו בה תיאטרון הפרינג' 'נוצר', המרכז לכוריאוגרפיה - 'כלים' ו'מובי' – מוזיאוני בת-ים. הוקצו מרחבים לעידוד יוצרים ומעצבים, דוגמת הפסט'פקטורי, טרמינל העיצוב והבורסקאי, המארחים אמנים בתחילת דרכם ומתחלפים מדי שנה ונוסדו בה פסטיבלים שמקדמים יצירה ישראלית מקורית דוגמת 'פסטיבל תיאטרון רחוב' ו'חג המחזמר'. המגוון התרבותי שבת ים מקדמת הוא חלק מחזונה של העיר – להרחיב את היריעה, לעודד יצירה מקורית ולהנגיש את האמנות לציבור הרחב.

 

MoBY (מוזיאוני בת-ים)

מוזיאוני מובי, מהמוזיאונים המובילים והנחשבים בארץ, הוא, למעשה, מערך של שלושה מוזיאונים נפרדים, ובשילובם מציע חוויה אמנותית כוללת, רחבה, מעמיקה ומרתקת.

סדנת אוריגמי - מובי בת-ים ()
סדנת אוריגמי - מובי בת-ים

 

מוזיאון בן ארי – מוזיאון בן ארי לאמנות עכשווית, בעל המבנה העגול והייחודי, הוקם בשנת 1961 ונקרא על שמו של דוד בן ארי, ראש העיר הראשון של בת-ים. החל משנת 2007 מארח המוזיאון תערוכות מתחלפות של אמנות עכשווית, מקומית ובינלאומית, דוגמת תערוכת "מיני גולף" ששילבה בין אמנות לבין המשחק עצמו. בנוסף מתקיימים במוזיאון כנסים אקדמיים ומגוון פעילויות חינוך וקהילה.

 

בית ריבק - בית המיוחד לעבודתו של האמן הרוסי-צרפתי המוערך יששכר ריבק (1897-1935). המוזיאון מכיל את האוסף הגדול ביותר מיצירותיו של האמן, ומאכלס גם את אוסף הקבע של מוזיאון מובי. המקום משמש גם לפעילויות החינוך והקהילה השונות של מובי.

 

בית שלום אש - הבית ההיסטורי של הסופר והמחזאי האידישאי שקבע את מושבו בבת ים. בבית נמצאים אוספים ייחודיים של כתבי יד, מסמכים, תצלומים, ציורים ויודאיקה. המבנה נמצא בימים אלה בתהליכי שימור ושיפוץ, שבסופו ייפתח מחדש כמוזיאון שידגיש את השילוב בין התרבות האידית לבין אמנות אוונגרדית.

 

  • כתובת: סטרומה 6, בת ים.
  • טלפון: 03-6591140 מייל: moby@gmail.com
  • F: Moby Bat Yam

 

מרכז כלים

בית ספר עצמאי לכוריאוגרפיה, פרי יוזמה משותפת של ענת דניאלי וטל גרבינסקי, שנולד מתוך הרצון ללמוד, לחקור וליצור בתוך דיאלוג נמשך. המרכז מציע תכנית דו שנתית בכוריאוגרפיה, אשר מאפשרת התנסות ייחודית ביצירה עצמאית במסגרת קבוצה, עם ליווי והכוונה. בנוסף מתקיימות בכלים סדנאות בכוריאוגרפיה ובמתודות עבודה שונות הפתוחות לכל, שיעורים ומופעים שעיניינם שיח והתבוננות מחודשת ביחסים בין יצירה, יוצר וקהל.


פרויקט כלים (צילום: בועז שאול) (צילום: בועז שאול)
פרויקט כלים(צילום: בועז שאול)
 

  • כתובת: יצחק נפחא 2, בת-ים.
  • טלפון 03-5556350 (אגף תרבות) מייל: kelimgraphy@gmail.com

 

יוצרים בכלים ()
יוצרים בכלים
 

מתחם כלים ()
מתחם כלים

תיאטרון נוצר

להקת תיאטרון נוצר היא להקת פרינג' הפועלת גם כתיאטרון עירוני אלטרנטיבי בבת-ים, ומשלבת שפת תיאטרון ייחודית עם תכנים מקוריים. הלהקה מבקשת לבחון את ערכי היסוד והנרטיבים המרכיבים את הזהות הישראלית. הקבוצה מונה כ-20 אמנים קבועים ועוד רבים אחרים המתארחים בפרוייקטים השונים.

 

תיאטרון נוצר (צילום: ניקול דה קסטרו ) (צילום: ניקול דה קסטרו )
תיאטרון נוצר(צילום: ניקול דה קסטרו )

התיאטרון התמקם ב-2011 בחלל ייחודי בעיר – האנגר צבאי משופץ, המזמין חוויית צפייה יוצאת דופן. השפה הבימתית של ההצגות מגוונת, וכל אחת מהן מציעה סגנון משל עצמה. יחד עם זאת כולן מתאפיינות במפגש האינטימי בין הקהל לבמה, מתוך הבנה שהתיאטרון צריך להציע מפגש בלתי אמצעי המאפשר התנסות אותנטית וקשר אנושי משמעותי.

 

בנוצר מאמינים שתרבות ותיאטרון בפרט הכרחיים לחברה על מנת שתוכל לקיים התבוננות ביקורתית בעצמה. כמו כן, מאמינים שהם משמיעים על הבמה את קולה של הקהילה עבורה הם יוצרים, וכי המפגש בין קבוצת התיאטרון לקהילה מוליד עולם עשיר, ועשוי לייצר שינוי חברתי. התיאטרון משמש בית לתיאטרוני חובבים של בני הנוער והקהילה הנגיש, ומקיים סדנאות והכשרות מקצועיות לתושבים.

 

בשנת 2012 זכה התיאטרון בציון לשבח על בימוי חדשני להצגה "ערבה" במסגרת פרס היצירה הציונית, ובפרסים מוסיקאי השנה ותאורן השנה בפרס "קיפוד הזהב". בשנת 2014 זכו שתיים משחקניות התיאטרון בפרסי הפרינג', ובשנת 2015 אירח התיאטרון לראשונה את טקס "קיפוד הזהב" – במסגרתו מחולקים פרסי הצגות הפרינג' של השנה.

תיאטרון נוצר (צילום: ניקול דה קסטרו ) (צילום: ניקול דה קסטרו )
תיאטרון נוצר(צילום: ניקול דה קסטרו )
 

  • כתובת: יצחק נפחא 2
  • טלפון 03-6350772  מייל: notzar.batyam@gmail.com
  • F: תיאטרון נוצר

 

חג המחזמר

כבר בשנתו הראשונה זכה "חג המחזמר" בבימויו של אורי פסטר, להצלחה רבה והביא לציבור הישראלי את המחזמר "בילי שוורץ" ו"משיח" שממשיכים לכבוש את בימות היכלי התרבות בישראל ולקטוף פרסים.

חג המחזמר 2014 ()
חג המחזמר 2014

מדי שנה בחודש דצמבר הופכת בימת היכל התרבות בבת ים לבימת ברודווי המקומית כאשר בזה אחר זה עולים עליה שחקנים מזמרים המציגים מחזות זמר מקוריים. חג המחזמר הרביעי של בת ים יתקיים בין ה-10-15 בדצמבר 2016, בהיכל התרבות בת ים, ויוצגו בו שלושת מחזות הזמר: סוליקה, סירות בודפשט ובית המצוות.

חג המחזמר 2015 (צילום: רפי דלויה ) (צילום: רפי דלויה )
חג המחזמר 2015(צילום: רפי דלויה )
 

 

מתחם האמנים FEST’FACTORY (פסט'פקטורי)

מתחם האמנים Fest'Factory הוא מתחם אמנות, יצירה וקהילה, המבקש לחבר בין אמנות, חברה ומרחב ציבורי בעיר, ומהווה חממת עבודה אשר פועלת במשך כל השנה ושיאה בפסטיבל בת-ים הבינלאומי לתיאטרון ואמנות רחוב.

 

הפסט'פקטורי נוסד בשנת 2014 כהמשך ישיר לפסטיבל בת-ים הבינלאומי, כשביקש להפוך מפסטיבל תיאטרון רחוב לפסטיבל אמנות רחוב.

 

המתחם כולל סטודיו אישיים וחללי עבודה משותפים לכעשרים אמניות ואמנים מתחומים שונים. כחלק משהותם במתחם לוקחים האמנים חלק בפעילות קהילתית וחברתית עם התושבים ובעיר, שהיא חלק בלתי נפרד מהפעילות האמנותית של המתחם, בנוסף מציגים האומנים תערוכות ערבי אומן ומופעים במרחב הציבורי ובמתחם.

 

 

המרכז לעירוניות ותרבות ים-תיכונית

המרכז לעירוניות ותרבות ים-תיכונית בת-ים הוא מרכז חשיבה ומחקר, המתמקד ביצירת שיח חדש בתחום העירוניות בישראל. המרכז מבקש לקדם את הדיון בעירוניות ברוח המגוון וקולותיו השונים, ולעורר תודעה חדשנית הרואה בעירוניות פריזמה רחבה, המשקפת מכלול מגוון של נושאים ותחומים חברתיים: תרבות, חינוך, אחריות אזרחית, סביבה, מרחב ציבורי ושייכות לעיר.

 

עוד מבקש המרכז להנגיש את העירוניות לקהל הרחב, לפתוח דיון ציבורי בשאלות הנוגעות לחיים העירוניים – לרחוב, לשכונות, למעורבות האזרחית, לאחריות על העיר, ולחשוף את הקהל הרחב לספרות בתחום העירוניות.

 

חזון המרכז הוא חלק טבעי מהשקפת העולם הייחודית של בת-ים, הדוגלת בהעצמת האזרחות העירונית ובכינון יחסים דמוקרטיים ושיתופיים בין אזרחי העיר לבין הממשל העירוני.

 

  • כתובת רוטשילד 29, בת ים.
  • טלפון 03-7762623 מייל urbatyam@gmail.com

 

בית סיסטם עאלי

סיסטם עאלי הוא הרכב היפהופ יחיד מסוגו של תשע מוזיקאיות ומוזיקאים הפועלים יחד למעלה משמונה שנים. הלהקה נוסדה ב-2006, במרכז הנוער של עמותת סדאקה-רעות, ומאז יוצרת בארבע שפות: עברית, ערבית, רוסית ואנגלית. תוך התמדה נחושה בפיתוח של פעילות קהילתית וחינוכית יחידה מסוגה, צמחה סיסטם עאלי להיות מנוע תרבותי רב גוני לבניית קהילה ושינוי-חברתי.

 

מלבד יצירת מוזיקה מקורית ברמה עולמית, יזמו חברי הלהקה והאנשים המלווים אותה עשרות הופעות ברחבי הארץ, עם דגש מיוחד על הופעות רחוב בערים-מעורבות. במקביל הוציאו לאור חברות וחברי ההרכב, ביחד ולחוד, יצירות בימתיות, מופעי תיאטרון ומחול, וספרי שירה בערבית ובעברית. כל זאת תוך הרחבת מעורבות הצוות האמנותי-חינוכי של סיסטם עאלי בבתי ספר, מועדוניות, מתנ״סים ומרכזים קהילתיים, והעמקת שיתופי הפעולה עם עמותות, עיריות ויוצרות ויוצרים מכל רחבי הארץ.

בני נוער וחברי סיסטם עאלי באולפן (צילום: אנטון טל) (צילום: אנטון טל)
בני נוער וחברי סיסטם עאלי באולפן(צילום: אנטון טל)
 

מעבדת פיס לתרבות בית סיסטם עאלי בבת-ים שואפת להוות במה ליצירה מוסיקלית ובימתית פורצת דרך המחוברת באופן עמוק לקהילות מתוכן ועבורן היא פועלת. תכנית העבודה האמנותית-חינוכית של המעבדה מושתתת על אמונה בכוחה של מוזיקה ופעילות אמנותית להוות כלי לביטוי אישי ובניית שותפות ביצירה ובשינוי מציאות. המעבדה מהווה מוקד ומתחם פעילות לקהילת יוצרים רב-לשונית ומגוונת הצומחת סביב תקשורת, הקשבה, כבוד וסובלנות כלפי האחר ומתוך מחויבות לצדק חברתי ומעורבות קהילתית.

 

  • כתובת : ניצנה 13 'מתחם ניצנה'
  • טלפון נטע ווינר- 052-5576367 מייל : beit.systemali@gmail.com
  • F: בית סיסטם עאלי  

 

פסטיבל בת-ים הבינלאומי לתיאטרון ואמנות רחוב

פסטיבל בת-ים הבינלאומי לתיאטרון ואמנות רחוב, שנוסד ב-1996 הוא הפסטיבל הגדול והמוביל בארץ לאמנויות הרחוב. הפסטיבל מציג עבודות בתחומי תיאטרון רחוב, קרקס, ליצנות, מיצג, מוסיקה, מחול, מיצב ועוד, וכולן מתקיימות בתוואי השטח הקיים (חניות ציבוריות, מדשאות, כביש, חוף הים ועוד), מתוך הקשבה למרחב הציבורי וכחלק אינטגרלי ממנו.

 

הפסטיבל מבקש להפוך את הרחוב, חלל ציבורי המשותף לכולם, לחגיגה של גירויים, שהופכים את המרחב הציבורי למקום של חוויה, התבוננות, סקרנות והומור. הרחוב, שביומיום משמש אותנו בעיקר לתנועה ומעבר בין בתים ובין מקומות, היה בעבר הלא רחוק זירה להתרועעות, בידור ומשחק, והפסטיבל מבקש להשיב לרחוב את תפקידו המסורתי.

 

כפסטיבל בינלאומי מתארחים בכל שנה מופעים וקבוצות מובילות מהעולם, תוך שילוב של יצירה ישראלית חדשה ומקורית, מתוך מטרה לקדם ולאתגר את אמנות הרחוב הישראלית.

 

ב-2015 החל הפסטיבל במסורת חדשה : אירוח באי הפסטיבל בשטח קמפינג שמוכשר במיוחד לשם כך, בחופיה היפים של העיר, ללא תשלום.

 

  • פרטים נוספים באתר ובפייסבוק (חפשו לפי השם)

 

מציירים את המצב - פרויקט צילום במרחב הציבורי לקהל הרחב ()
מציירים את המצב - פרויקט צילום במרחב הציבורי לקהל הרחב
 

להקות ומקהלות ייצוגיות

להקות הנוער - להקת הנוער הייצוגית קול הים' מורכבת מנערים ונערות כולם בני ובנות בת-ים. הלהקה הוקמה ע"י עיריית בת-ים בשנת 1995, ומשנה זו ועד היום הופיעה באירועים רבים בעיר וברחבי הארץ. הלהקה הופיעה בין השאר בבית הנשיא, בחידון התנ"ך הארצי, בפני חיילי צה"ל, בפסטיבלים, בטקסים ועוד. סיבובי הופעות נערכו גם בארה"ב ובאירופה.

 

'קול הים' זכתה במקום הראשון בתחרות "זמר לך ארצי" לשנת תשע"א מטעם משרד החינוך האגף לתרבות ואמנות בשכונות.

 

לצד ההופעות העלתה הלהקה הפקות מקור ייחודיות: "עולים על מדים", "50 שנות ילדות", "60 שנה למדינה" "קרוב אל ליבך- שרים קליינשטיין" ועוד תכניות רבות ומגוונות. בעיר שתי להקות עתודה : 'צליל ים צעירה' לתלמידי כיתות ד'-ו', ו'צליל ים בוגרת' תלמידי כיתות ז'-ט', המשמשות בסיס מקצועי ואמנותי ללהקת הנוער. בבת-ים פועלות גם שתי מקהלות בוגרים: מקהלת רננים ומקהלת קולות בת-ים.

 

  • פרטים נוספים בעמוד הפייסבוק, לפי השם

מציירים את המצב - פרויקט צילום במרחב הציבורי לקהל הרחב ()
מציירים את המצב - פרויקט צילום במרחב הציבורי לקהל הרחב
  


פורסם לראשונה 02/08/2016 17:21

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מופעי קהל בבת-ים בפסטיבל הקיץ
לאתר ההטבות
מומלצים