טיפים ממעצב הגבות האגדי
טייגר, הראשון שזכה לתהילה בתחום עיצוב הגבות כשהטביע את חותמו האישי כמעצב הגבות של הביצה התל אביבית עוד בתחילת המילניום. אספנו כמה טיפים ממנו
עוד מנערותו החל טייגר להתעסק בשיער ולהראות עניין רב בתחומי יופי רבים כשעבד כספר בצפון הארץ. הגבות החלו בתור תחביב כשסידרו לו עצמו את גבותיו בגיל צעיר. עם הזמן החלו הגבות לתפוס חלק משמעותי יותר בעיסוקו היום יומי של טייגר והוא החליט לעבור לתל אביב ולתפוס בעלות נרחבת יותר על התחום. לאחר כשנתיים של הצלחה מסחררת בתל אביב, החליט לצרף טייגר את אחיו ואחותו בזה אחר זה ל"עסק המשפחתי". לאחר שלימד את אחיו את רזי המקצוע לפרטי פרטים, החליט טייגר על נסיעה לחו"ל תוך שהוא משאיר אותם לשמור ולפתח את העסק. לטובת העניין, השאיר טייגר אחריו מחברת מפורטת שלדבריו "גם אם מכונאי טנקים היה מוצא את המחברת, היה הופך למקצוען אמיתי בתחום הגבות". אחרי 6 שנים בלוס אנג'לס בהן השקיע רבות, תוך שהוא מעצב את גבותיהם של כל המי ומי, הוא חזר לארץ כדי ליישם את כל שלמד: מקצועות היופי על בוריים.
באופן כללי, לעיצוב הגבות, חשוב להתאים את הצורה המושלמת למבנה ותווי הפנים הטבעיות של כל אחת ואחת.
צבע גבות, מומלץ שגוון הגבה יהיה דומה לגוון שיער הראש אך תמיד בטון אחד יותר כהה.
על מנת להגיע לצבע ומראה מושלם של הגבה לאורך כל היום, מומלץ להשתמש בג'ל מפסל בגוון מתאים לסירוק וקיבוע שיער הגבה בצורה הרצויה.
מסקרה לעיצוב ופיסול הגבה בעלת פיגמנט צבע בגוון הנכון תתאים גם לבחורות בהירות בגווני הבלונד המעוניינות להדגיש את הגבה ליצירת מראה מסודר בעל נוכחות, כמו גם נשים בעלות שיער לבן בגבה המעוניינות לטשטש את הלובן ולהשלים את הגבה ליצירת מראה אחיד ומסודר.
רצוי לשלב את איפור הגבה בקווי המתאר הטבעיים על מנת לא ליצור מראה מצויר ולא טבעי.
את הגבה יש להתאים למבנה הפנים כמו גם הפרופורציות שבתווי הפנים עצמם. הרעיון הוא יצירת קו שישלים את המראה הטבעי של הפנים ויחמיא להן.
בשלב עיצוב הגבה, מומלץ להצמד לקו הצמיחה הטבעי ולא ליצור שינויים דרסטיים.
לבעלות מבנה פנים עגולות ומלאות- יחמיאו גבות בצורה קשתית גבוהה, אשר יצרו אשליה של פנים מוארכות.
לבעלות פנים מוארכות- מומלץ ליצור גבה מוארכת ופתוחה שתיצור מראה פנים רחבות יותר.
לבעלות תווי פנים בולטות וחדות- כדאי ליצור קו טבעי ועבה ככול שניתן. גבה דקה לא תיצור דומיננטיות "ותעלם" במראה הכללי.
לבעלות תווי פנים קטנות ומעודנות- מכיוון שפנים עדינות וקטנות חייבות גבה שתתמזג עם המראה העדין, מומלץ שזו תהיה עדינה ובמראה טבעי, שכן גבות לא פרופורציונאליות ימשכו את תשומת הלב לגבות העבות, במקום לכלל הפנים.
נשים בעלות עצם גבה נמוכה המעוניינות ליצור מראה עין גדולה ופתוחה, מומלץ לדקק מעט את הגבה וליצור קשת גבוהה יותר.
מצד שני, אם את בעלת עצם גבה גבוהה, גבות עבות (אך לא מורמות) יחמיאו לך. טעות נפוצה בעצם גבה גבוהה היא הניסיון לפתוח את העין באמצעות יצירת משולש להגבהה.