שתף קטע נבחר

בקשה לייצוגית: אריזות נירלט מכילות פחות צבע מהמוצהר

לקוח של החברה טוען שבדק במעבדה מוסמכת 60 מיכלי צבע, שפכטל ושליכט, וגילה שהם מכילים 4.55 ליטר במקום 5 ליטר ו-16.44 ליטר במקום 18 ליטר. מנירלט נמסר: "טרם קיבלנו את כתב התביעה"

הטעיה במיכלי צבע של נירלט? קבלן הגיש בקשה לתביעה ייצוגית לבית-המשפט המחוזי מרכז נגד נירלט, בטענה שהיא משווקת מיכלי צבע שמכילים כמות נמוכה מהמוצהר.

 

נציין כי לצרכן הפרטי קשה להעריך את הכמות בפועל, שכן היא מוצהרת על גבי האריזה בנפח (ליטרים) ולא במשקל. אך בדיקת מעבדה הראתה, כך לפי כתב הבקשה, שיש פער בין הנפח המוצהר לנפח בפועל. עקב זאת, תובע הקבלן את חברת נירלט בשם ציבור הצרכנים בגין רשלנות, תרמית והפרת חובה חקוקה.

 

גובה התביעה האישית שלו: 1,672 שקל. את סכום התביעה הייצוגית הוא מבקש מבית-המשפט להעריך לפי היקף המכירות של החברה, המוערך בכ-400 מיליון שקל בשנה.

  

 

במקום 18 ליטר - 16.44 ליטר בלבד

מגיש הבקשה טוען כי הוא משתמש בחומרי הצביעה של נירלט לשם עבודתו בבניין, ומנהלו החל לחשוד שנירלט אינה מספקת את כמות החומר המובטחת על גבי אריזת מוצריה. הוא פנה למעבדה מוסמכת "דרך מעבדות", וביקש ממנה לבדוק 60 מיכלים בתנאי מעבדה. מהבדיקות עולה לטענתו, כי בכל המיכלים חסר כ-10% צבע לעומת הכמות המובטחת על גבי האריזה.

 

נטען כי מוצרי הצבע שנבדקו הכילו נפח ממוצע של כ-91.3% בלבד מהמוצהר: מיכלי הצבע של נירלט שנמכרים באריזות שאמורות לכלול נפח של 5 ליטר, הכילו כ-4.55 ליטר בלבד. מוצרי הצבע של נירלט שנמכרים במיכל שאמור לכלול 18 ליטר, הכילו כ-16.44 ליטר בלבד. מוצרי השפכטל והשליכט הכילו כ-1.66% ו-1.35% פחות מהמוצהר, בהתאמה.

 

לטענתו, יש פער עקבי ואחיד במשקל ובנפח המוצרים "המלמד שההתנהלות של נירלט שיטתית". עוד הוערך כי "פער זה עשוי לנבוע מהגדרות בפס היצור של נירלט".

 

כמו כן נכתב בבקשה לתביעה כי "בדיקתו של המומחה (מנהל המעבדה מ.ק) לימדה כי אף בנטרול טעות סטטיסטית אפשרית, הגם שהמוצרים נבחרו באופן אקראי ממספר אצוות לרבות מוצר שנבחר לשם בקרה על-ידי המומחה עצמו מחנות חומרי בניין בלתי קשורה, קיים פער מובהר בכל הדגימות שנבדקו. הדבר מלמד על כך שנירלט כוללת כמות חומר נמוכה יותר מאשר המוצהר על-ידה באופן שיטתי".

 

ככה תבדקו אם תכולת המיכלים מתאימה למוצהר באריזה

לעניין קושי הצרכן לבדוק את אמינות התכולה המוצהרת על גבי האריזה בביתו, נטען כי "אדם הרוכש מוצר של נירלט לא יוכל לדעת אם המוצר כולל את התכולה המובטחת, כיוון שנירלט אינה מפרסמת את משקל האריזה או את המשקל הסגולי של המוצרים הנמכרים לפי יחידות נפח. לכן, פער של כ-1.5% במשקל המוצר הוא כזה שעשוי להיות בלתי מורגש. כשמדובר במוצר הנמכר לפי נפח, אין דרך פשוטה לדעת אם הוא כולל את הכמות המובטחת מבלי לדעת את המשקל הסגולי של המוצר. לכן גם פער של מספר אחוזים קשה לגילוי".

 

המעבדה גיבשה נתוני משקל שיסייעו לצרכנים לבדוק אם אכן קיבלו את תכולת הצבע המוצהרת על-גבי האריזה. כשיש לצרכן את הנתונים המלאים לגבי המוצרים שנמדדו: משקל האריזה והמשקל הסגולי עבור מוצר הנמכר ביחידת נפח - קל מאוד לדעת לגבי כל יחידת מוצר של נירלט אם הוא מכיל את הכמות המובטחת או אם לאו. אלו הנתונים:

 

לגבי המוצר rock bond עם 28 ק"ג - במידה ומשקל המוצר, כולל אריזתו, הוא פחות מ-28.715 ק"ג, אזי המוצר אינו מכיל את הכמות המוצהרת.

לגבי המוצר שליכט צבעוני עם 24 ק"ג - במידה ומשקל המוצר, כולל אריזתו, הוא פחות מ-24.715 ק"ג, אזי המוצר לא מכיל את הכמות המוצהרת.

לגבי המוצר נירלט טרוקליר 5 ליטר / 18 ליטר - במידה ומשקל המוצר, כולל אריזתו, הוא פחות מ-7.84 ק"ג או פחות מ-27.98 ק"ג, בהתאמה, אזי המוצר אינו מכיל את הכמות המוצהרת.

 

התביעה הוגשה על ידי עו"ד דוד שוורצבאום ממשרד מרקמן את טומשין. הוא מבקש מבית-המשפט לחייב את נירלט לספק ללקוחותיה את הכמות והנפח עליהם היא מצהירה, לפצות את כל חברי הקבוצה על הנזקים שנגרמו להם ולהשיב להם את התשלום היחסי עבור הכמות שלא סופקה בפועל.

 

הקבוצה הייצוגית כוללת כל אדם שרכש מוצר של נירלט אשר מחירו נקבע לפי משקל או נפח אשר הכמות או הנפח של המוצר היה קטן מהמוצהר.

 

מנירלט נמסר בתגובה: "טרם קיבלנו את כתב התביעה המפורט וכשנקבלו נבחן את האמור בו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים