שתף קטע נבחר

לזכר שירה בנקי: סדרה ברשת על מי שסייעו לאחרים

בפרויקט מימון המונים מנסים הוריה של הנערה שנרצחה במצעד הגאווה לגייס כסף לסדרת שידורי אינטרנט שיעסקו בדמויות שעזרו לאחרים במהלך ההיסטוריה. הם פנו לקהל: "עזרו לנו להפוך את הרצח של שירה לנקודת מפנה בחברה הישראלית"

 

 

"עזרו לנו להפוך את הרצח של שירה לנקודת מפנה בחברה הישראלית". כך פנה אורי בנקי, אביה של שירה ז"ל שנרצחה במצעד הגאווה בירושלים, בקמפיין גיוס המונים שעלה היום (ה') לרשת. הקמפיין נועד לגייס כסף לסדרת שידורי אינטרנט שיערכו יובל מלחי ורני שחר, על דמויות יוצאות דופן בהיסטוריה הישראלית והעולמית שעזרו לאחרים.

 

ביום השנה לרצח של בנקי הודיעו הוריה אורי ומיקי על הקמת "דרך שירה בנקי", חברה לתועלת הציבור שתקדם מתינות במרחב הציבורי בפעילות חינוכית-ערכית. לחברה כיום שישה פרויקטים, בהם פרויקט "סיפור אחר", תוכנית חינוכית לקידום סובלנות שתכלול הרצאות, מערכי שיעור וסדרת שידורי אינטרנט.

 

"שירה אהבה לנגן בפסתר, אהבה לטייל, אהבה את המדינה ואהבה בני אדם. היא הלכה למצעד הגאווה כי היא האמינה שיש לעמוד על עקרונות של חופש, סובלנות וקבלת האחר. היא שילמה על כך בחייה", סיפר בנקי בסרטון הפרסום של הפרויקט בהדסטארט. "לזכרה של שירה אנחנו רוצים להציג את דרך האהבה לאדם, דרך של חמלה וסובלנות, כדי להראות שאפשר גם אחרת. עזרו לנו להפוך את הרצח של שירה לנקודת מפנה בחברה הישראלית".

 

שירה בנקי ()
שירה בנקי

מיקה ואורי בנקי, הוריה של שירה (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מיקה ואורי בנקי, הוריה של שירה(צילום: גיל יוחנן)
 

מאחורי התוכנית עומד יובל מלחי, מורה להיסטוריה ובעל דף הפייסבוק "קטעים בהיסטוריה", שבו הוא מעלה שידורים היסטוריים. "הייתי במילואים כששירה בנקי נדקרה למוות בירושלים. אני זוכר את עצמי עומד וקורא חדשות יחד עם עוד עשרה אנשים, בטלפון, על מדים", סיפר על החיבור בינו ובין אורי בנקי. "אחרי כמה חודשים קיבלתי טלפון. 'אני אורי בנקי אבא של שירה'. השם מוכר לי, בטח מהחדשות. 'הייתי בהרצאה שלך על מלחמת העולם הראשונה', הוא אמר. 'גררתי את מיקה אשתי עד לתל אביב ובאנו לשמוע את ההרצאה'. אורי סיפר לי איך הוא מאזין לשידור הרשת באופן קבוע וכיצד נהג להאזין לו יחד עם שירה. הילדה הזאת, שמותה שבר לי את הלב, הייתה מאזינה שלי. הלב נשבר פעמיים".

 

בתחילה דיברו השניים על עריכת סדרת שידורי רשת על פשיזם ונאציזם, אך בהמשך החליטו לשנות לכיוון חיובי ולפתח את השידורים לתוכנית חינוכית מלאה. הם יתמקדו ב"דמויות שלקחו בטוב, לעזור לאחר לרוב תוך לקיחת סיכונים על עצמן", כפי שמתאר בנקי. כך למשל, אחד הפרקים יספר את סיפורה של סאלי בקר, יהודייה בריטית שנסעה לעזור לילדים יהודים במלחמת האזרחים ביוגוסלביה, הצילה אלפים, יהודים, נוצרים ומוסלמים, והפכה ל"מלאך של מוסטר".

 

"הסיפורים לזכרה של שירה יספרו סיפור אחר, על אנשים טובים באמצע הדרך שראו רק את הטוב לנגד עיניהם. הסיפורים הללו ילמדו אותנו שהעולם הזה מלא באנשים טובים שאכפת להם. הוא ייתן תקווה לדור הצעיר שקורא בעיתונים רק על אונס, רצח, שוד ושנאה בין מפלגות. הסיפורים הללו גם ילמדו אותנו שלהכליל זה רעיון ממש לא טוב", סיכם מלחי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
הוריה של שירה בנקי
צילום: גיל יוחנן
מומלצים