שתף קטע נבחר

מהומות באתיופיה, משרד החוץ: לא לנסוע לגונדר

הפגנות שהחלו במחאה על תוכנית להפקעת אדמות הפכו להפגנות על פגיעה בזכויות אדם, והאינטרנט באדיס אבבה נפל. שני הרוגים בגונדר, משרד החוץ הזהיר ישראלים

כוחות הביטחון של אתיופיה השתמשו בשבת בגז מדמיע וחסמו כבישים בבירה אדיס אבבה ובערים גדולות נוספות בניסיון לדכא הפגנות שנערכו במחאה על פגיעה לכאורה בזכויות אדם. כך סיפרו עדי ראייה לסוכנות הידיעות רויטרס.

 

באזור אורומיה באתיופיה נערכות זה כמה חודשים הפגנות במחאה על תוכנית לספח חלק משטחו לבירה כחלק מתוכנית להרחבת אדיס אבבה. התוכניות נגנזו בעקבות התנגדות עזה מצד תושבים, אבל המוחים ממשיכים להפגין בשל פגיעה לטענתם בזכויות אדם. הם דורשים לשחרר אנשים שנעצרו במהלך הקמפיין שלהם נגד התוכנית של השלטונות.

אדיס אבבה בסוף השבוע (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אדיס אבבה בסוף השבוע(צילום: רויטרס)
מאות בני אדם התאספו אתמול בכיכר מסקל שבמרכז אדיס אבבה, ועדי ראייה סיפרו כי המשטרה פיזרה אותם. מפגינים יצאו למחות גם בערים ווליסו ואמבו שבאורומיה. עדי ראייה סיפרו כי חיילים חסמו דרכים וירו באוויר. "הם עוצרים כל מי שמתנגד להם, חייבים לשחרר את כל האסירים", אמרו. עד ראייה סיפר לסוכנות הידיעות רויטרס כי מפגין אחד נורה באמבו במהלך ניסיון המשטרה לדכא הפגנה.

 

סטודנט מאוניברסיטת אמבו אמר כי מאות בני אדם צעדו למרכז העיר והניפו דגלי אופוזיציה. הם גם השמיעו קריאות נגד הממשלה, ואז שוטרים וחיילים פיזרו אותם תוך כדי ירי באוויר ושימוש בגז מדמיע. משרד ההסברה של אתיופיה פרסם הודעה רשמית שבה מסר כי "אתיופיה לא תסבול כוחות המאיימים על השלום וההישגים שהושגו במאמץ רב במדינה".

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

הזרז להפגנות המחאה באתיופיה היה תוכנית פיתוח של הממשלה האתיופית שנועדה למשוך השקעות ולסייע לתעש את ענף החקלאות האתיופי. התוכנית הזו הציתה הפגנות קטנות כבר ב-2014. כשבנובמבר שעבר נודע כי אדמות יוחכרו ליד גינצ'י, עיר באורומיה, פרצו הפגנות גדולות יותר.

 

אתמול דיווחו תושבים רבים באדיס אבבה ובערים נוספות כי הם אינם יכולים להשתמש באינטרנט. לא ידוע אם השלטונות הם שחסמו את הגישה לאינטרנט.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

ביום שישי נהרגו שני מפגינים בעימותים עם המשטרה בעיר העתיקה גונדר, סביב מחאה על מעמדו של שטח אדמה במחלוקת. בעקבות זאת פרסם משרד החוץ בירושלים אזהרת מסע שבה קרא

לישראלים שלא לנסוע לגונדר. משרד החוץ קרא כבר אז לישראלים הנמצאים באתיופיה לשמור על ערנות באזורים במרכז אתיופיה ובדרומה שבהם נערכו בסוף השבוע הפגנות – הפגנות שדבר קיומן היה ידוע מראש. בנוסף ממליץ המשרד שלא להיכנס לשטחים הנמצאים בתחום של עשרה קילומטר מגבול אתיופיה-אריתריאה, מגבול אתיופיה-סודן, מגבול אתיופיה-קניה ומגבול אתיופיה-דרום סודן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
השלטונות חסמו את האינטרנט? אדיס אבבה
צילום: רויטרס
מומלצים