שתף קטע נבחר

חדש בישראל: עמותה למאבק ביתר כולסטרול משפחתי

העמותה, הנקראת לכ"ם, שנוסדה על ידי מוטי בירנבוים, תפעל לקידום, אבחון מוקדם ונגישות לטיפולים חדישים לרווחת החולים במחלה

עמותת חולים חדשה נוסדה בישראל: לכ"ם – העמותה למאבק ביתר כולסטרול משפחתי. העמותה שנוסדה על ידי מוטי בירנבוים, חרטה על דגלה לפעול לקידום, אבחון מוקדם ונגישות לטיפולים חדישים לרווחת החולים במחלה.

 

מוטי בירנבוים, יו"ר העמותה חלה ביתר כולסטרול משפחתי (היפרכולסטרולמיה משפחתית) בגיל 31. הוא מסביר: "לאחר שאני חליתי, והודות לאבחון משפחתי, זכו ילדיי לקבל מגיל צעיר טיפול להורדת רמת הכולסטרול וכך נחסכו מהם הסבל ותופעות הלוואי שאני חוויתי.

 

"העמותה נוסדה במטרה להעלות את המודעות ליתר כולסטרול משפחתי, ליידע את הציבור אודות ההשלכות המסוכנות של המחלה, לפעול מול משרדי הממשלה ולקדם אבחון מוקדם ונגישות לטיפולים.

 

"בנוסף, בסיוע הרופאים החברים בעמותה אנו שואפים לגייס תמיכה כספית למחקרים מדעיים בתחום טרשת העורקים והכולסטרול המשפחתי".

 

קראו עוד

סקר: כולסטרול בדם? ישראלים מודעים אבל פחות בודקים

כולסטרול: כשהטיפול בסטטינים אינו מספיק

האם התרופות החדשות נגד כולסטרול - יגנו מפני התקפי לב?

 

מחלה גנטית שעלולה לגרום להתקף לב

יתר כולסטרול משפחתי (המכונה "היפרכולסטרולמיה משפחתית") הוא מחלה גנטית נפוצה באוכלוסייה (1 מכל 350 איש בהערכה) הפוגעת במטבוליזם של הכולסטרול בגוף וגורמת כבר מגיל צעיר, ללא קשר לתזונה, לרמות כולסטרול גבוהות מאד עד מסכנות חיים.

 

ללא טיפול יעיל, החולים במחלה נמצאים בסיכון גבוה ללקות בהתקפי לב כבר בשנות ה-40 לחייהם, בסיכון של פי 20 מהסיכון באוכלוסייה הכללית.

 

בהתאם להערכות יש כיום כ-12,500 ישראלים החולים ביתר כולסטרול משפחתי, אך רבים מהם אינם מאובחנים ואינם מטופלים בהתאם.

 

בשל העובדה שלכל אדם עם יתר כולסטרול משפחתי יש סיכוי של 50% להוריש את המחלה לכל אחד מילדיו, חשוב מאד לבצע בדיקות סקר לכל בני משפחת החולה המאובחן ובמידת הצורך להתחיל בטיפול תרופתי.

 

ד״ר רונן דורסט, יו"ר "החברה לחקר, טיפול ומניעה של טרשת עורקים", קרדיולוג בכיר במערך הלב של בית חולים "הדסה", מוסיף כי "מרבית האנשים החיים עם יתר כולסטרול משפחתי כלל אינם מודעים למצבם ולסכנות הקטלניות של המחלה.

 

"למרות שלא ניתן לרפא את המחלה, יש כיום אפשרויות טיפול חדשניות המשפרות באופן מאד משמעותי את יעילות הטיפול הקיים ומסייעות להפחית את רמות הכולסטרול "הרע" (LDL ) לערכים המומלצים. טיפול יעיל בעודף שומנים בדם עשוי להציל את חייהם של החולים וכן להאט את התקדמות המחלה בקרב חולים צעירים".

 

מידע נוסף ניתן למצוא באתר העמותה 

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוטי בירנבוים, יו"ר העמותה החדשה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים