שתף קטע נבחר

במקום במאדים: פיצה ממדפסת תלת-ממד בכדור הארץ

נאס"א השקיעה 125 אלף דולר בפיתוח אבטיפוס של מדפסת תלת-ממד שתייצר מזון, אבל בשל קיצוצי תקציב בסוכנות החלל האמריקנית החליט היזם שהפיצה תימכר כאן - בכדור הארץ

אם אי פעם שאלתם את עצמכם את השאלה הבסיסית ביותר "איזה טעם יש לפיצה שהכינו במדפסת תלת-ממד בחלל", אתם יכולים עכשיו לקבל תשובה. מיזם BeeHex פותח על ידי סוכנות החלל האמריקנית (נאס"א) כדי להאכיל אסטרונאוטים רעבים בדרכם למאדים. אבל בינתיים ההמצאה נטשה את הספינה, ומבלה את מרבית ימיה בהכנת פיצות באירועי ספורט ואטרקציות תיירותיות ברחבי ארה"ב.

 

 

בשנת 2013 קיבל המהנדס והיזם אנג'אן קונטרקטור מענק בסך 125 אלף דולר מנאס"א כדי לפתח אבטיפוס של מדפסת תלת-ממד שתייצר מזון. התקווה הייתה שהמדפסת תוכל לסייע בצמצום מקום ואספקה על חלליות, ובו בזמן לשמור על בריאותם של האסטרונאוטים ועל סיפוקם הגסטרונומי במסגרת משימות ארוכות-טווח.

 

 (צילום מתוך סרטון תדמית של החברה) (צילום מתוך סרטון תדמית של החברה)
(צילום מתוך סרטון תדמית של החברה)

 (צילום מתוך סרטון תדמית של החברה) (צילום מתוך סרטון תדמית של החברה)
(צילום מתוך סרטון תדמית של החברה)

 

"מסע ארוך בחלל עשוי לדרוש מזון עם חיי מדף של לפחות 15 שנה", הסביר בזמנו היזם קונטרקטור לכלי תקשורת במדינה. "האופן שבו אנחנו עובדים על זה, הוא שכל הפחמימות, החלבונים וכל החומרים המזינים מובאים בצורת אבקה. אנחנו מוציאים את כל הלחות, ובאופן הזה המזון יכול להחזיק אולי אפילו 30 שנה".

 

המגזין Motherboard דיווח כי בנאס"א החליטו למשוך את התמיכה בפרויקט בשל קיצוצי תקציב. אבל בינתיים הותאם המכשיר גם לשימוש על הקרקע של כוכב הלכת שלנו והחל להיות משווק באופן מסחרי. "BeeHex משתמש ברובוטים כדי לייצר פיצה ברמה גבוהה, שעשויה מהרכיבים המשובחים ביותר", נמסר מהחברה. "הפיצה של BeeHex מורכבת על ידי רובוטים נקיים. לא רק שהפיצה נאה למראה, היא גם טעימה, ומייצרת באזז בקרב שפים, רשתות של מסעדות, פארקי שעשועים ומותגי מזון גדולים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מתוך סרטון תדמית של החברה
הייתם אוכלים? פיצה מודפסת
צילום מתוך סרטון תדמית של החברה
מומלצים