שתף קטע נבחר

סיפור של אהבה ומים

רחש הגלים הוא הפסקול הרומנטי ביותר לאהבה. אז מה יותר מתאים מלחגוג ט"ו באב במסעדה על החוף? שיר־לי גולן מסמנת את המקומות הכי שווים וטעימים על קו המים (כולל אגמים ומעיינות)

פרטנר יקר, לוקיישן רומנטי, אוכל טוב ויין שיעזור לעשות שמח בלב. יותר מזה הרי לא צריך כדי להיזכר כמה חשובה האהבה ולחגוג אותה.

 

את בחירת הפרטנר אנחנו משאירים לכם, בתחום הלוקיישנים - למה שלא תנסו את אחת מהמסעדות הבאות, שנמצאות קרוב למים, כך שתוכלו לפתוח את הארוחה, או דווקא לסיים אותה בטיול מחובק (קצר! כדי להשאיר זמן וכוח לחגיגה שבין הסדינים) מול הים?

 

קבלו את מסעדות החוף (ומסעדת מעיין אחת, בכל זאת, ירושלים) המקסימות בארץ.

 

הלנה בנמל / קיסריה

 

הגלים מתנפצים על הזגוגית. הלנה בקיסריה

§ מסעדת "הלנה בנמל", המסעדה הוותיקה והמוערכת בנמל קיסריה, מציעה לא רק תפאורה נהדרת המשלבת את הכחול של הים עם העתיקות הארכיאולוגיות בנמל המשוחזר, אלא גם מטבח ים־תיכוני יצירתי ומהנה. השף עמוס שיאון שם דגש על דגים ופירות ים מקומיים וטריים, ירקות וצמחי בר, עם שלל וריאציות עדכניות למנות מוכרות כמו שווארמה, סינייה ועוד. יש כאן קרפצ'יו דג ים עם עגבניות שרי מנומרות, שמן זית, סורבה מלפפון וערק (58 שקל), קלמרי סגולים על הפלנצ'ה עם לימון ועלי זעתר, על יוגורט כבשים וסחוג רשד (58 שקל), סינטה בכבישה ביתית עם שמן זית, בלסמי מיושן, מלון וגבינת גורגונזולה (54 שקל) ועוד.

 

מסעדת מוברשם / עכו

 

§ במסעדת "מוברשם חוף ארגמן" בעכו, מוצע סגנון קולינרי מתקדם למטבח הערבי המסורתי לצד מנות מערביות. חומרי הגלם טריים ומקומיים, אפילו התבלינים נטחנים במקום, מעיד הבעלים מוברשם מוברשם, והדגים בצלחות הם אלה שנתפסו זמן קצר קודם לכן ברשתות הדייגים. בין המנות - ראשי קלמרי (42 שקל), סלט חלומי עם פיסטוקים (38 שקל), ניוקי סלמון ושרימפס (69 שקל), צלעות כבש (110 שקל), קציצות דג בטחינה (99 שקל), ברבוניות (120 שקל), קוקי סאן ז'אק (130 שקל) וגם סיאדיה דגים / פירות ים (110 שקל), חריימה דגים/פירות ים (110 שקל) או צוואר טלה ממולא באורז, תבלינים, צנוברים ובשר כבש (מנה זוגית, 220 שקל). חוף הים של עכו, הגלים וחומות העיר העתיקה - בילט אין.

 

בראסרי עין כרם / ירושלים

 

§ בירושלים אין ים, אבל יש מעיין - בלב שכונת עין כרם היפהפייה נובע מעיין קטן שסביבו התפתח היישוב, מעיין מרים. בעיני הנוצרים מימיו קדושים, בעינינו - פשוט נעים להתהלך עד אליו לפני או אחרי ארוחה בביסטרו הירושלמי "בראסרי עין כרם" שלאוויר שעל המרפסת שלו אין תחליף. נסו למשל שיש ברק טלה עם חמאת מרווה ויוגורט כמון (54 שקל), סלט ענבים וברזאולה בוויניגרט פסיפלורה (52 שקל), או טיבון טלה ובצלים ממולאים (132 שקל).

 

רק אנטריקוט / נהריה

 

§ אתם זוג שאוהב בשר? במלון הבוטיק בנהריה, SEA LIFE, הושקה לאחרונה מסעדת השף "רק אנטרקוט" שבהשראת המסעדה הפריזאית "לה רלה דה ל'אנטרקוט" מציעה, ובכן - רק סטייק אנטרקוט. המחיר אחיד (119 שקל) והוא כולל פוקאצ'ה למנה ראשונה וצ'יפס מתבקש לליווי הבשר, הנוף קסום, הקינוחים מבטיחים להיות מפנקים.

 

הצוק / ראש הנקרה

גורמה מול הנוף היפה בארץ. הצוק בראש הנקרה

 

§ במסעדת "הצוק" בראש הנקרה, מול הים ומעל אתר הנקרות הייחודי, נערכים לט"ו באב עם תפריט ספיישלים הכולל לחם ומטבלים, סביצ'ה מוסר ים, קציצות דגים, ניוקי סלק, סלט עגבניות, שקדי עגל וארטישוק גריל, שיפוד פרגית עם שומן כבש ואנטריקוט על תבשיל בורגול חם, קינוחים ושתייה ב־250 שקל לסועד.

 

מפגש הדייגים / עין גב

 

§ על שפת ימת הכנרת, בעין גב, מתחבאת פנינה לא מלוטשת ונהדרת, "מפגש הדייגים" של הקפטן מנחם לב. מקום פשוט ואותנטי, ששימש בעבר כמספנה, ומציע מטעמי דגים טריים מהכנרת, בר אלכוהולי עשיר, ארבעה ברזי בירה מהחבית, סיפורים מעניינים ומוזיקה טובה. מומלץ לנסות את הסרדינים ואת המושטים הקטנים והנהדרים. בטברנה הזאת יוכלו זוגות שעברו את שלב המבוכה לאכול בהנאה בידיים (אבל גם עם סכין ומזלג, כמובן) פלטה של דגי מושט, בורי וסרדינים, עם צ'יפס וחמוצים ב־120 שקל.

 

ים 7 / הרצליה

 

שומעים את רחש המים. ים 7 בהרצליה

 

§ מסעדת "ים 7" בחוף אכדיה בהרצליה החלה את דרכה לפני שני עשורים ונפתחה לאחרונה בקונספט חדש, עם תפריט רחב ונטול יומרות, חלונות גדולים שמכניסים את הכחול פנימה ושולחנות שמציעים ישיבה בלתי אמצעית, כשמתחשק. תוכלו לבחור בין סלט פירות ים תאילנדי, שרימפס וקלמרי עם אטריות שעועית, עגבניות שרי, פפאיה, מלפפון ונבטים ברוטב דגים, לימון וצ'ילי (62 שקל), סלמון כבוש עם קרם פרש (56 שקל), קלמרי על הפלנצ'ה עם טחינה וסחוג ירוק, עגבניה ובצל, שעועית ירוקה ואפילו קייל (56 שקל), שרימפס מוקפץ בחמאת קארי וירקות (98 שקל), פילה מוסר ים עם ריזוטו עגבניות (123 שקל), בורגר משפונדרה ואנטריקוט (72 שקל) או פסטה קרבונרה (69 שקל), ויש גם מנות קטנות, לנשנוש אלגנטי.

 

מסעדת פארליה / תל־אביב

 

§ מסעדת "פארליה", במלון קראון פלזה על חוף ימה של תל־אביב, התחדשה לאחרונה בתפריט פיוז'ן ים־תיכוני בניצוחו של השף אסף מישקובסקי. תמצאו פה בין השאר ברבוניות מטוגנות עם סלט פטרוזיליה (42 שקל), פלאפל דג (45 שקל), סלט סינטה עם פטריות מוחמצות, קונפי שום, קרוטונים ועגבניות שרי (42 שקל), וגם שווארמה דגים (105 שקל), שיפודי פילה בקר על תבשיל מנגולד ופולנטה (130 שקל), פאייה דגים (102 שקל) או פסטת ירקות ברוטב יין לבן (60 שקל). לכבוד החג אפשר יהיה ליהנות מסביצ'ה גד לבן על קרפצ'יו אננס, פילה בקר עם חזה מולארד ומרנגים במילוי קרם פסיפלורה, פרי התשוקה הידוע.

 

קלמה / אשדוד

 

§ רחש הגלים הוא הפסקול המלווה ארוחה לא מחייבת במסעדת קלמה בחוף לידו באשדוד. הבעלים, אביב מצליח, ממליץ על סביצ'ה מוסר ים המוגש על קרפצ'יו סלק (42 שקל) ועל פסטה סיציליה (45 שקל) וכמובן על קינוח הבית קוקוסלידה - גלידת קוקוס של גלידה באר־שבע (שלה סניף קטן בתוך המסעדה) בציפוי פקאנים מסוכרים, סירופ קרמל וקצפת (39 שקל).

 

נסיס / ראשון־לציון

 

§ חגיגת אהבה יוונית אפשר לחוות בבר החדש שעל גדות האגם בראשון־לציון, "נסיס". בתפריט, המחולק לקטגוריות של שוק (סלטים), ים (דגים כמובן), אדמה (ירקות) ולחם (כריכים ומאפים) – תמצאו למשל שקשוקה טלה עם נקניקיות טלה ברוטב עגבניות פיקנטי, ביצה רכה, עלים ירוקים ולחם לניגוב (48 שקל), שקדי עגל עם תפוח אדמה, דפי בצל קלויים, קרם שעועית לבנה וציר יין (45 שקל) וגם סלט עלים עם חזה עוף צלוי, לטובת הדיאטה (48 שקל). את הארוחה פה כדאי ללוות בערק הבית, NESSIE'S פרייבט לבל.

 

וואיקיקי / ראשון־לציון

 

§ הטיילת שעל חוף הים בראשון־לציון מציעה מסעדת בשרים חדשה בסגנון הוואי. לא במקרה קוראים לה "וואיקיקי" (WAIKIKI) - עיצוב בסגנון טרופי, מרפסת שצופה אל הים (ואם תעדיפו את המזגן, תוכלו לראות את הים גם מבעד לחלונות) ומנות כמו כדורי עוף חופים (39 שקל), ספריבס טלה עם קרעי תפוחי אדמה וצ'ייסרים (160 שקל), פיש אנד צ'יפס (67 שקל), המבורגר עם אננס צלוי וצ'ילי מתוק (49 שקל) או המבורגר צמחוני (עם עדשים מונבטות, שקדים, בצל ופטריות, 48 שקל) וסופגניות אוריאו (22 שקל).

 

מיקה סושי ביץ' / אילת

 

§ מתכננים לחגוג באילת? מסעדת "מיקה סושי ביץ'" מגישה מנות מהמטבח האסיאתי על קו המים, מול הנוף האהוב של מפרץ אילת. סלטים ונודלס, סושי וסשימי. אוכל קלאסי להאכלה הדדית סקסית. 

 

פורסם לראשונה 17.08.16, 21:51

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים