שתף קטע נבחר

שוחים בים? קבלו 10 עצות לשחייה יעילה יותר

בתקופה בה רובנו ממילא נמצאים ומבלים בים, למה שלא ננצל את השעות המרובות לפעילות גופנית בריאה ומרעננת? סתיו בסן, מאמן כושר וספורטאי ותיק - מגיש לכם 10 טיפים לאימון שחייה בים שיעשה את ההבדל

הקיץ כבר בשיאו, הטמפרטורות מטפסות, הלחות ממלאת את האוויר והזיעה ניגרת. בזמנים כאלה חמים רובנו מעדיפים לתפוס פינת צל קטנה על חוף הים ולנוח מהחום המעיק, בטח שלא לחשוב על אימון כושר.

 

עוד כתבות:

דיאטה במים: מה לאכול לפני ואחרי אימון שחייה?

כך תשחו כמו מקצוענים: 6 עצות זהב לשחייה משופרת מגל נבו

למה דווקא שחייה - ואיך להפוך את האימונים ליעילים יותר?

 

למרות זאת, הים הוא סביבה אידיאלית לאימון שחייה. אימון השחייה משפר את הסיבולת האירובית, תורם לגמישות השרירים ובאופן כללי מומלץ מאוד מבחינה בריאותית.

תחברו לזה את הרוגע, הנופים, והבריזה שמספק לנו הטבע וקיבלתם אימון כושר מושלם. כל מה שנשאר הוא רק להרכיב משקפת ולהכנס למים.

 

רגע לפני שאתם מתחילים, הנה 10 טיפים חשובים שיש לקחת בחשבון לפני שאתם מסתערים על הים:

 

1. לא לוותר על חימום

גם בשחייה בים, חימום הינו דבר הכרחי בתחילת האימון ואף בסופו. ביצוע חימום ימנע היתפסות השרירים במהלך האימון עצמו - מצב בהחלט לא נעים בזמן שהגוף נמצא במים ללא יכולת אחיזה על הקרקע.

  

2. השתמשו בווזלין או ב-Body Glide על מנת למנוע שפשפות

בשחייה במים מלוחים יש נטייה לקבל שפשפות באזור הצוואר (במהלך הנשימה הצידה נוצר חיכוך בין הכתף לצוואר), ובכל אזור אחר בו נוצר חיכוך. בנוסף, המלח שבמים משתפשף בעור ויוצר פצעים ושפשופים מאוד לא נעימים. מריחה של חומר מסכך באזורים אלו יכולה למנוע שפשפות ופצעים לא נעימים לאחר האימון.

  

3. שחו במקביל לחוף

מטעמי בטיחות כדאי לשחות במקביל לחוף, כך הניווט יהיה קל יותר. איך עושים זאת? נכנסים 300-400 מ׳ פנימה אל תוך הים ומתחילים לשחות כשהחוף נמצא באופן תמידי בצד ימין או שמאל. כך ניתן לקבל אינדיקציה קבועה לגבי המיקום שלנו ביחס לחוף.

 

שיטה זו מונעת סכנה של סחף, ומאפשרת את החזרה לחוף בקלות במקרה של התעייפות.

 

 

 

שחייה מקבילה לחוף. נותנת אינדיקציה לגבי המיקום שלנו ביחס לחוף ()
שחייה מקבילה לחוף. נותנת אינדיקציה לגבי המיקום שלנו ביחס לחוף

 

4. השתמשו בכובע ים צבעוני

בשחייה במים פתוחים ובים קיימות סכנות רבות שלא תלויות בנו (אופנועי ים, סירות, סאפים, גולשים וכו׳). מאחר ואין נתיבים מסודרים בים, יש לוודא שניתן לראות אותנו בקלות. כובע ים בעל צבע חזק ובוהק יעזור לנו לבלוט על פני השטח.

  

5. הקפידו להרכיב את המשקפת מתחת לכובע הים

במקרה של שחייה בים אנו נתונים לכוחות ולזרמים חיצוניים שלא קיימים בבריכה. לעיתים הים סוער יותר והגלים מכים בנו לכל אורך השחייה. במקרה זה, המשקפת עלולה לעוף לנו מהראש - דבר אשר אינו מומלץ כלל בזמן שחייה בלב ים. על כן, הרכבת המשקפת מתחת לכובע השחייה - תחזק את האחיזה שלה על ראשכם ותצמצם את הסיכוי לשמיטתה.

  

6. שמרו על קצב מתון

חשוב לשמור על קצב שחייה מתון לאורך כל האימון. האצה במהירות השחייה אפשרית רק לקראת הסיום של האימון, הן בשביל לשמור על הכוחות והן מטעמי בטיחות.

 

עדיף להאיץ רק לקראת סיום האימון. סתיו בסן ()
עדיף להאיץ רק לקראת סיום האימון. סתיו בסן

 

7. התאמנו עם מישהו מנוסה מכם

במידה ואתם שחיינים מתחילים, עדיף לבצע את האימון בפעמים הראשונות עם מתאמן מנוסה יותר - שיוכל לשמור על ביטחונכם בזמן שאתם ממשיכים להתאקלם בסביבת השחייה החדשה.

  

8. אתגרו את עצמכם - אבל מידה

מומלץ להאריך את האימונים בהדרגה ולנסות לאתגר את עצמכם בכל פעם מחדש, אך גם במקרים אלו חשובה תמיד ההקשבה לגוף.

  

9. הצטיידו במשקפת כהה או מסננת קרינה

לעיתים השחייה היא מול השמש ולכן הסנוור מפריע ליכולת לנווט ולנתב את עצמנו במסלול השחייה שלנו. על כן, כדאי להשתמש במשקפת כהה שתמנע סנוור. 

 

משקפת כהה. תמנע סנוור במהלך השחייה ()
משקפת כהה. תמנע סנוור במהלך השחייה

 

 

10. שחו עד 9 בבוקר

עדיף לעשות את האימון בשעות שהשמש לא בשיאה. במהלך חודשי הקיץ השעות האידיאליות הן עד תשע בבוקר או אחה"צ. וכמובן לא לשכוח בכל מצב למרוח קרם הגנה עם מקדם גבוה ובנדיבות.

  

הכותב הוא מאמן מקצועי ויועץ כושר ברשת אנרג'ים ספורט

 

רוצים להמשיך לעבוד על הטכניקה שלכם? צפו באימון שחיית פרפר:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חימום הכרחי גם בתחילת האימון - וגם בסופו. סתיו בסן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים