שתף קטע נבחר

קיסריה: הורדוס מארח

• קיסריה היא לא רק האמפי הנודע שמארח את בכירי האמנים, אלא גם גן לאומי שמכיל אוצרות מתקופתו של הורדוס. בשנת 30 לפנה"ס העניק הקיסר הרומי אוגוסטוס מתנה לנתינו הנאמן הורדוס: רצועת חוף שבה שכן בעבר נמל כנעני קטן שנקרא מגדל סטרון. הורדוס, הבנאי הגדול של העולם הקדום, בנה כאן נמל אדיר וקרא למקום קיסריה אוגוסטה, על שם מיטיבו. עד מהרה הפכה קיסריה לגדולה בערי ארץ ישראל, ושרידי העיר המפוארת מעוררים השתאות עד ימינו. הטכנולוגיה המתוחכמת שבה נבנו שוברי הגלים האדירים, בתוך המים, מוצגים במיצג מרהיב, מיוחד במינו בישראל. גם שאר השרידים בני התקופה – מחסני הנמל, בית המרחץ, ההיפודרום שאורכו 450 מטרים, שרידי ארמון השונית של הורדוס והתיאטרון, מעוררים התפעלות רבה.

 

במסגרת האירוע "משחקי קיסריה בגן הלאומי" יפתח המלך הורדוס את ארמונו ואתם מוזמנים לשבת של שעשועים עם מיטב אמני הקרקס והתאטרון של ממלכת יהודה, עם מיצגים ובפסלים חיים, מופעי אקרובטיקה וקרקס, דוכני יצירה (בתשלום סמלי), ועוד.

 

סיורים ללא תשלום בהדרכת מתנדבי גן קהילה יצאו משער ההיפודרום ומשער הנמל בשעה 11:00, 12:00, 13:00 ו־14:00. עוד במתחם: מיצגי "מסע בזמן", תצוגת אוצר הזהב, גלריות אמנים, מסעדות ובריזה מהים

 

• גן לאומי קיסריה, שבת 10.9 בשעות 10:00־16:00. ללא תשלום נוסף על דמי הכניסה לאתר, חינם למנויים. הוראות הגעה: יורדים בכביש החוף (מס' 2) במחלף קיסריה ונוסעים על פי השילוט לכיוון חוף הים

 

 

פורסם לראשונה 04.09.16, 10:17

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים