שתף קטע נבחר

זה משהו, האינטרנט

עשרות-אלפי סרטוני אינטרנט מתרוצצים ברחבי רשת. הנה עשיריה שאסור להחמיץ

כבר שנים מבטיחים לנו שיום יבוא, ומכשיר הטלוויזיה והמחשב הביתי יתאחדו למערכת אחת. שנוכל לגלוש באינטרנט בנוחות מירבית, עמוק מתוך הספה שלנו, ולבחור ישירות מתוך קטלוג אונליין באיזה סרט נרצה לצפות ובאיזו שעה בדיוק. שנפסיק להיות תלויים בקברניטי הערוצים השונים ובלוחות משדרים.

אז ככה: העתיד בדלת. עם כניסת הפס הרחב – וגם לפניו, למעשה – לישראל, אפשר להתחיל להנות מצפיה בסרטים על גבי המחשב הביתי ובזמן אמיתי מהאינטרנט. זה למעלה משנתיים ששמות אתרי סרטים כמו Atomfilms ,Ifilm ורבים אחרים שגורים בפי הגולש האמריקאי הממוצע. גם בישראל תרים לא מעט גולשים זריזים אחר פנינים "קולנועיות" - מוזר, נראה שהמינוח "קולנוע" עצמו מוגדר כאן מחדש – מתוך העושר העצום של עשרות-אלפי סרטים הצפים על אדוות הקצף של האינטרנט.

הרשו לי להבטיחכם – המספר לא מוגזם. בינתיים עיקר ההיצע הוא מתחום הסרטים הקצרים והסגנונות הבולטים הם קומדיה, פארודיה וסתם הגנבה, אבל רעיונות טובים יש המון וגם כשרונות חדשים, כמו גם ותיקים, שמתחילים לבסס את עצמם בתחום הטרי וההרפתקני הזה, שבו איכות הצפיה תלויה ישירות ברוחב הפס של הצופה ובמהירות הפעולה של יחידת העיבוד המרכזית בקרבי המחשב שלו. במקביל התחיל אולפן הוליוודי ראשון – מירמקס – בהפצת סרטים באורך מלא ובמחירים אטרקטיביים דרך האינטרנט.

באופן טבעי, בלתי אפשרי להקיף במסגרת כתבה אחת ולו את קצה קצהו של העושר הרב של סרטים המוקרנים באינטרנט. המקסימום שניתן לעשות הוא לגרד את פני השטח. אבל בשיטת הניסוי והתהייה תוכלו למצוא בנקל עוד סרטים שווים רבים.

מומלץ לפתוח בגלישה לאתרי Atomfilms ו-Ifilm, בהם תמצאו סרטים רבים וכן לינקים לאתרי סרטים נוספים. הגודש אמנם עשוי לבלבל בהתחלה, אבל חיש מהר תתמצאו במרחב. חצי מהכיף הוא למצוא לבד סרט מהנה ולרוץ לספר לחבר'ה. אתר נוסף ששוה לבדוק, Cinemapop, מציג סרטי קולנוע קלאסיים באורך מלא של מיטב הבמאים והשחקנים, וכן פרקים מסדרות טלוויזיה ישנות ואהובות. חלקם בחינם, אחרים בתשלום.

ולמען המשתכנים החדשים בשדרת הפס הרחב, ההולכת ומתאכלסת לאיטה – אבל לא רק עבורם, גם בעלי מודמי 56K ימצאו כאן די הרבה נחת – הנה רשימת סרטי אינטרנט מומלצים הניתנים לצפיה חינם, שלוקטו מהמרחב הווירטואלי החדש, שעדיין מבטיח לשמש טלוויזיה אחרת: פלורליסטית, עשירה ושווה לכל נפש, על אפם ועל חמתם של מונופולי התוכן של חברות הכבלים והלוויין בארץ ובעולם. צפיה מהנה (הלינקים, כרגיל, מימין למעלה).

 

The Pretty Girl

 

סיפור מותה של נערה צעירה, כפי שהוא עולה מזכרונותיה הקפואים ממקום מנוחתה האחרון. כמחווה לסרטו הקלאסי של כריס מרקר, "המזח", סרט זה מציג רצף של תמונות סטטיות, מרביתן בשחור ולבן המלוות בקריינות מונוטונית ומדודה. ייחודו של "The Pretty Girl" בכך שהצליח להתאים טכניקה קולנועית נשכחת למגבלות האינטרנט העכשוויות. הוא מבוסס על סיפור קצר פרי עטו של יוצרו - התסריטאי/במאי/סופר/מוסיקאי גורמן בשרד.

 

Script Doctor

 

והרי שאלה לבעלי היומרות היצירתיות: מה עושים עם תסריט חולה? לרופא, כמובן. ומיד! תסריטאי צעיר מגיע בבהלה לבית החולים כשבאמתחתו תסריט פגום ל"באטמן 5". הצוות הרפואי נרתם למשימה במלוא הקיטור ובסגנון מחווה לפרק ממוצע של אי.אר. כל השטיקים הרפואיים נמצאים פה: המכונות המצפצפות, האחיות הנרעשות, הקשקשת הרפואית שאף אחד לא מבין והרופא המסור, שיעשה הכל כדי שהחולה שלו ייצא הביתה בריא ושלם. חסרות כמה רפליקות, אבל הסך הכל מהודק ובעל אפיל מסחרי רחב. סרטם המבדר של אדם, ג'ורדן וסקוט פילדס.

 

Pillow Fight

 

אין כמו הזדהות כדי ללכוד צופים. מי מכם שישן פעם, ואולי יותר מפעם, בסמוך לאדם נוחר, יזדהה מיידית עם תלאותיו של הגבר הצעיר והאומלל שאשתו האהובה נשמעת באמת, כדברי הגששים, כמו המסור מהנגריה. כאילו זה לא מספיק היא גם מפריחה נאדים לחלל האוויר, חורקת שיניה בעוצמה הנמדדת בסולם ריכטר וממלמלת מתוך שינה. סרטון מצחיק באמת על תלאותיה של אהבה, המנצחת למרות הכל. ביים סקוט רייס.

 

Kleingeld) Small Change)

 

סרטו הקצר של הגרמני מרק-אנדראס בושרט זכה במועמדות לאוסקר בשנה שעברה, ואף הוקרן אצלנו במסגרת פסטיבל סרטי הסטונדטים שנערך בת"א במאי האחרון. מערכת יחסים עדינה נרקמת בין איש עסקים מצליח אך בודד לבין קבצן פיסח הנוהג לעמוד בקרן רחוב קבועה סמוך למשרדו. סרט אילם ברובו, איטי ומאופק כיאה לסטריאוטיפ המקובל של הקולנוע האירופי. אמנם לא הסרט הכי מעניין בעולם ובכל זאת מסקרן לבחון על מה ולמה היה מועמד.

 

Womb Wars

 

"לפני תשעה חודשים, ברחם לא רחוק מכאן". במלים אלו נפתחת הפארודיה המופרעת הזו, המעתיקה את מתקפת כוכב המוות מ"מלחמת הכוכבים" אל תוככי גוף האדם, כשעדת זרעים מתכוננת למתקפה מתואמת על תא ביצית מוגן היטב מפני פלישה. על יצירתה של פנינה משעשעת זו באנימציית מחשב תלת-מימדית אחראי יוצר אלמוני אחד - טום א. ניובי, המספר כי השתמש בתוכנת האנמיציה Lightwave, תוכנת האפקטים After Effects ו"מצלמה ממש קטנה". מרבית שורות המלל לקוחות מהסרט המקורי, כמו גם מהלך העלילה והדמויות הראשיות, ביניהן דארת' ויידר ולוק סקייווקר, בגרסתם המיקרוסקופית, כמובן.

 

405

 

אם נולדו סלבריטאים מבין במאי האינטרנט, הרי שברוס בראניט וג'רמי האנט הם מהבכירים שבהם. השניים, אנשי אפקטים מיוחדים מוכרים בתחומם, שעבדו, בין היתר, בסדרות "מסע בין כוכבים", הצליחו לרתום את נסיונם בתחום לטובת "405" – סרט קצר המציג לראווה יכולות טכניות מרשימות ביחד עם רעיון מצוין. מטוס ג'מבו עומד לנחות נחיתת חירום על הכביש המהיר בלוס אנג'לס. נהג תמים שאינו מודע לסכנה מוצא עצמו תקוע שלא בטובתו תחת כובד הסיטואציה. עבור ההישג הטכני של הבמאים מגיע כאן, ללא ספק, דוז-פואה חד משמעי.

 

Gulp

 

מי שאומר שאין אנשים טובים בעולם, לא פגש כנראה את ג'ייסון רייטמן, האיש מאחורי "Gulp", שדוגל במנטרה ו"אהבת לדגך כמוך". צעיר מחליף בטעות את מי האקווריום בביתו למי מלח. כעת, כשדג הזהב האהוב שלו גוסס, הוא יוצא למסע נואש למצוא מים מתאימים להצלת נפשו של ידידו. סרטו המלבב של רייטמן הוקרן במסגרת פסטיבל סאנדנס, כמו גם שניים מסרטיו הקצרים האחרים: Operation ו- In God We Trust.

 

Webdreamer

 

השנה נערך בסאנדנס פסטיבל סרטי אינטרנט במקביל לפסטיבל המסורתי. החידוש במסגרת זו לעומת אתרי סרטים אחרים הוא בכך שהסרטים שהוצגו בו נוצרו במיוחד עבור המדיום הווירטואלי וחלקם, כמו Webdreamer, עוסקים ישירות ברשת. האם אתה חולם על הווב? שואל סרט דוקומנטרי זה בסדרת ראיונות עם אנשים שישותם המקוונת משתלטת לעתים על הווייתם הפיזית. חלומות, הזיות ותהיות מעניינות עולות כאן למכביר. האם נוכחותנו ברשת מבקשת להתמזג עם תודעתנו האנושית? ספק אם הסרט מבקש להציג תשובה, אבל המצבים שהוא מתאר מרתקים ומאלפים. במאי: אריק אדיגרד.

 

Queer Duck

 

קשה שלא לאהוב את החבר'ה מ-Icebox - אתר סדרות האנימציה שהצליח לקבץ תחת דגלו כמה ממיטב הכותבים והשחקנים מסדרות כמו "חברים", "פיוצ'רמה", "סיינפלד" ואחרות. שם המשחק כאן הוא סרטוני פלאש קלי-נפח, שגם בעלי פס צר יכולים להנות מהם. מבין הסדרות הרבות שרצות באתר הזה (23 בספירה האחרונה) מומלץ במיוחד לצפות בכל פרקי Queer Duck, מעלליו של הברווזון הכי עליז באינטרנט שלכם. בפרק הראשון יוצא Queer Duck מן הארון ומאותו רגע חייו משתנים לעד. את שיר הפתיחה המופלא תהנו לפזם בכל הזדמנות. יוצר הסדרה, מייק רייס, הוא ממפיקי "הסימפסונס".

 

The Critic

 

סדרת אנימציה נוספת של מייק רייס, גם היא ידידותית לבעלי הפס הצר. הפעם בשיתוף אל ג'ין, שנמנה יחד איתו על מפיקי "הסימפסונס". "המבקר" מבוססת על סדרת הטלויזיה בעלת אותו שם שרצה בטלוויזיה האמריקאית לפני כשש שנים. ג'יי שרמן הוא מבקר הקולנוע הכי אומלל בעולם. הוא קטן, מקריח, שמן ולא יוצלח. כמעט כל תחנת טלוויזיה בעולם פיטרה אותו עד ששמע שגם באינטנרט יש מקום לביקורת סרטים ועכשיו הוא כאן, סובל מכל רגע. סדרה שתעלה חיוך של זדון על פניו של כל מי ששונא/מתעב/בז/עוין מבקרי קולנוע. בכיכובו של ג'ון לוביץ', הקומיקאי המחונן בוגר Saturday Night Live.

 

ניתן להמליץ על סרטי אינטרנט נוספים באמצעות "תגובה לכתבה"

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
Script Doctor. אי.אר של התסריטאים
Script Doctor. אי.אר של התסריטאים
Queer Duck. שיר פתיחה מופלא
Queer Duck. שיר פתיחה מופלא
405. יכולות טכניות מרשימות
405. יכולות טכניות מרשימות
Gulp. מסע נואש ומלבב
Gulp. מסע נואש ומלבב
מומלצים