שתף קטע נבחר

כריך לכל יום: כך תכינו

רוצים לשלוח את הילדים לבית ספר עם כריך׳ גם טעים, גם בריא וגם מושקע? קבלו הצעות לכל ימי השבוע. ואל תשכחו להוסיף ירקות ופירות חתוכים

בשיתוף תנובה

 

יום ראשון

 

אפשרות ראשונה:

כריך פסטרמה עוף ביתית

 

אחרי שתכינו פעם אחת בעצמכם פסטרמה עוף ביתית - לא תפסיקו. קל מאוד להכנה, והילדים אוהבים את זה מאוד. אפשר להכין פעם אחת ולשמור את הנתח במקרר עד שבוע.

 

הדבר היחיד שצריך לזכור כאשר נערכים עם תוכנית הכריכים השבועית הוא שמתחילים בהכנה 24 שעות מראש, כלומר יום לפני הכנת הכריך, כי הנתח צריך לעבור השריה. חוץ מזה, אין שום סיבוכים. אפשר להכין כריך חם, ואפשר כריכים קרים למשך כל השבוע.

 

המרכיבים (2‬ כריכים)‬‬:

לפסטרמה (תתקבל כמות גדולה יותר שתספיק לכל השבוע)

 

1 נתח חזה עוף שלם, "פרפר", מחולק, כך שמתקבלים 2 חלקים

 

2 שיני שום קלופות

 

5 גבעולי סלרי

 

1 כף מלח גס

 

1 כף סוכר

 

½ כף גרגרי פלפל שחור או אדום

 

מים קרים

 

1 כף שמן זית

 

1 כפית רוטב סויה

 

4 כפות דבש

 

1 כף פפריקה

 

1/8‬‬ כפית פלפל שחור גרוס

 

אפשרויות להוספה לכריך:

 

מלפפונים חמוצים, חרדל, מיונז, עגבניות, חסה

 

לכריך:

 

2 לחמניות או 4 פרוסות לחם

 

ההכנה:

 

1‬.‬ הפסטרמה: יום לפני ההגשה שמים בכלי בעל שוליים גבוהים את השום, הסלרי וגרגרי הפלפל ומערבבים. מוסיפים את חזות העוף ומים שיגיעו עד גובה 2 ס"מ מעל נתחי העוף. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים.

 

מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 12 שעות.

 

מחממים את התנור לחום גבוה, 200 מעלות, מרפדים בנייר אפייה. מוציאים את הנתחים מהמשרה. שמים בקערה את השמן, הדבש, הפפריקה, רוטב הסויה, הפלפל השחור ומעט מלח.

 

מורחים את הנתחים בציפוי. צולים 20 דקות בתנור עד שהנתחים מזהיבים. מכבים את התנור ומשאירים את הנתחים בתוכו 10 דקות נוספות. מוציאים ומצננים קצת. פורסים דק – דק. אפשר להשתמש מיד ואפשר לשמור עד שבוע במקרר.

 

2. הכריך: מורחים כל שני חצאי לחמנייה, או שתי פרוסות לחם בממרח שאוהבים, כמו מעט חרדל או מיונז, מניחים ערימה מפרוסות הפסטרמה ומוסיפים עגבניות, מלפפונים חמוצים, או חסה. אורזים ושולחים.

 

 אפשרות שנייה:

 

כריך סלט ביצים שילדים אוהבים

המרכיבים ( 2 כריכים):

5 ביצים

2 כפות מיונז איכותי

2 כפיות חמאה

מלח, פלפל שחור

2 מלפפונים חמוצים, חתוכים לקוביות קטנות

 

לכריך:

2 לחמניות, או 2 בייגל, או 4 פרוסות לחם, כדאי מחיטה מלאה

 

ההכנה:

 

1. הביצים:

שמים את הביצים בסיר, מכסים במים, מרתיחים, מכסים, מנמיכים את הלהבה לבינונית - נמוכה ומבשלים 10 דקות. מוציאים, מצננים קצת, שוטפים במים קרים ומניחים לצינון. מקלפים את הביצים.

 

מניחים אותן על משטח עבודה וקוצצים דק. מעבירים לקערה. מוסיפים את המיונז, החמאה, המלח והפלפל והחמוצים, מערבבים וטועמים כדי לתקן תיבול.

 

2. עורמים על חצי לחמנייה או פרוסה, סוגרים וחוזרים על הפעולה עם הכריך השני. אורזים היטב ושולחים לבית הספר.‬‬‬‬

 

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

   

יום שני

 

אפשרות ראשונה:

 

כריך סלמון כבוש

רגע. אל תפסלו. תנו לילדים לנסות כריך עם סלמון כבוש, לפחות פעם אחת. יש סיכוי גדול שזה יצליח. במיוחד שהסלמון הכבוש הוא בהכנה ביתית (כן, שלכם. אל דאגה) וקל להפליא, עד סכנת התמכרות להכנה ולאכילה.

 

המרכיבים (2 כריכים):

 

לסלמון (כמות שתספיק לכל השבוע):

 

 

1 נתח פילה סלמון (ללא עצמות, עם העור) טרי מאוד במשקל 800 גרם עד 1 ק"ג

 

1/2‬ כוס מלח גס‬

 

1/2‬ כוס סוכר‬

 

1/2‬ כפית פלפל שחור גרוס‬

 

1 כפית חרדל דיז'ון עם גרגירים

 

4 כפות וודקה

 

כוס שמיר קצוץ דק

 

לכריכים:

 

4 פרוסות לחם, או 2 לחמניות, או 2 בייגל

 

למילוי:

2 – 3 כפות גבינת שמנת (אפשר עם אחוזי שומן נמוכים)

אפשרויות: פרוסות בצל סגול (אם הם מסכימים)

פרוסות מ-2 מלפפונים טריים, או 2 מלפפונים כבושים, או שניהם

מעט מלח ופלפל שחור

 

ההכנה:

 

1. הסלמון: מכינים תבנית או צלחת עם שוליים‬ נמוכים שתכיל בנוחות את נתח הסלמון. מניחים את הנתח בתבנית, כשהצד של העור פונה למטה.

 

שמים בקערה את המלח, הסוכר, הפלפל, החרדל והוודקה ומערבבים לתערובת אחידה ולחה. מניחים את תערובת התיבול על נתח הסלמון באופן אחיד.

 

בעזרת הידיים מועכים אותה קצת לתוכו, כך שכל החלק העליון יהיה מצופה היטב. מכסים היטב בניילון נצמד. מאחסנים במקרר. הסלמון טעים ומוכן כעבור 24 שעות, לאחר שעבר כבישה קלה. אפשר להמשיך את תהליך הכבישה עד 72 שעות.

 

2. מוציאים את הסלמון מהמקרר. מסירים בעדינות את תערובת הכבישה ומניחים על משטח חיתוך. פורסים דק.

  

3‬. הכריכים: מורחים את הפרוסות בשכבה דקה‬ של גבינת שמנת, מוסיפים בצל (כאמור, אם אם מסכימים, ואם לא - פרוסות מלפפון טרי או כבוש או שניהם.)‬ מסיימים בפרוסות סלמון כבוש וסוגרים.‬

 

חוזרים על הפעולה עם הכריך השני, אורזים היטב ושולחים לבית ספר.

 

אפשרות שנייה:

 

כריך סלט טונה כיפי עם ביצים

 

המרכיבים:

 

הטונה:

 

2 ביצים

 

1 חבילה טונה משומרת, מסוננת

 

מלח, פלפל שחור

 

מיץ מחצי לימון

 

קליפה מגוררת 1/2-‬ לימון‬

 

1 כף מיונז

 

1/8‬ כפית פפריקה‬

 

1/2‬ גמבה, ללא הגרעינים, חתוכה לפרוסות דקות‬

 

10 זיתים, מגולענים

 

לכריך:

 

2 לחמניות, או 2 בייגלים, או 4 פרוסות לחם כדאי מחיטה מלאה.

 

ההכנה:

1. הביצים: שמים את הביצים בסיר, מכסים במים, מרתיחים, מכסים, מנמיכים את הלהבה לבינונית – נמוכה, ומבשלים 10 דקות. מוציאים, מצננים קצת, מקלפים, חוצים או פורסים בזהירות ל- 4 פרוסות.

 

2. הטונה: מסננים את הטונה מרוב השמן, שמים בקערה ומועכים קצת במזלג. מוסיפים חצי כף מהמיונז, מיץ הלימון וקליפת הלימון, המלח והפפריקה ומערבבים.

 

מורחים על מחצית אחת של הלחמנייה, הבייגל או הפרוסה את שאר המיונז בשכבה דקה, מוסיפים מחצית מסלט הטונה, מוסיפים את הגמבה ואת הזיתים, ומסדרים למעלה פרוסות ביצה. סוגרים ואורזים באופן הדוק. חוזרים על הפעולה עם הכריך השני.

  

יום שלישי

 

אפשרות ראשונה:

כריך גבינת עזים עם פסטו עשבי תיבול, בצל מוחמץ ועגבנייה לילדים עם טעם בוגר

 

יש לכם ילדים עם טעם מעולה ובוגר באוכל? איזה כיף.

 

זהו הכריך הקלאסי בשבילם. אל דאגה: לבצל המוחמץ אין אפקט של בצל רגיל הוא מעין סלסה שכובשים במהירות ומוסיפה טעם מעולה לכל כריך (למשל, כריך גבינה צהובה, או כריף רוסטביף, וגם לכריך שניצל.)‬ כך גם לגבי הפסטו, הבריא והטעים: מכינים פעם אחת ושומרים במקרר לכריכים הבאים שבדרך.

 

המרכיבים:

 

בצל מוחמץ מהיר:

 

2 כפיות סוכר

1 כוס חומץ יין אדום

2 בצלים סגולים, קלופים ופרוסים

לפסטו עשבי תיבול 1(‬ כוס פסטו):

¼ כפית מלח

1 שן שום קלופה

4 כפות שמן זית

5 כוסות עלים ירוקים, אפשר מסוג אחד ואפשר שילוב של גבעולי פטרוזיליה, עלי תרד וגבעולי כוסברה, או רק אחד מהם

3 כפות שמן זית

¼ כוס צנוברים קלויים, או אגוזי מלך קלופים קלויים, או שקדים לבנים.

 

לכריכים:

גבינת עזים רכה בגליל, 200 גרם

עגבנייה, פרוסה דק

 

ההכנה:

1.  הבצל המוחמץ: שמים בקערה את הסוכר החום והחומץ, מערבבים ומשאירים את פרוסת הבצל בתוכה שעה וחצי לכבישה קלה (או עד יומיים במקרר, לכבישה רצינית.)

 

2. הפסטו: שמים במעבד מזון את המלח והשום ומוסיפים כף משמן הזית, מעבדים קלות, מוסיפים את העלים הירוקים ומעבדים עוד קצת, מוסיפים את שאר שמן הזית ואת הצנוברים, או האגוזים, או השקדים ומעבדים עד שמתקבלת מחית מעט גרגירית.

 

מגישים ומשתמשים באותו יום ועד 4 ימים (אם מאחסנים במקרר מכסים את הפסטו בשכבת שמן זית. בכל פעם שלוקחים ממנו כמות מכסים שוב בשמן זית נוסף, אם צריך)‬.

 

3. הכריך: מועכים את הלחמנייה או הלחם בשכבת פסטו, מניחים את הבצל המוחמץ ופרוסות העגבנייה, מוסיפים את פרוסות גבינת העזים ומטפטפים עוד מהפסטו. חוזרים על הפעולה עם הכריך השני. אורזים היטב ושולחים.

 

אפשרות שנייה:

כריך גבינת עזים עם טחינה ופירות יבשים. כריך מתוק וטעים עם שיק

 

המרכיבים:

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות סילאן או דבש

1 תפוח, לא קלוף, מגולען, פרוס לפרוסות של 1 ס"מ

200 גרם גבינת עיזים רכה בגליל, פרוסה לפרוסות של 1 ס"מ

1/2‬ כוס חמוציות, או צימוקים, או משמשים יבשים, חתוכים לקוביות

 

לכריך:

2 לחמניות, או 4 פרוסות לחם, כדאי מחיטה מלאה

 

ההכנה:

מורחים את שני חלקי הלחמנייה או פרוסות הלחם בטחינה ומטפטפים מהדבש או הסילאן. מניחים מחצית מפרוסות התפוח ומחצית מפרוסות גבינת העזים, מפזרים מחצית מהחמוציות, הצימוקים או המשמשים ויוצקים עוד מהדבש או הסילאן. סוגרים בפרוסה השנייה. חוזרים על הפעולה עם הכריך השני. סוגרים ואורזים.

 

 

יום רביעי

 

אפשרות ראשונה:

כריך צ'ופר: כריך‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬ שוקולד ובננות חם

 

המרכיבים:

 

2 בננות

 

2 לחמניות, או 2 פרוסות לחם, או 2 בייגל, או 2 לחמניות המבורגר רכות

 

1/2‬ כוס ממרח שוקולד איכותי‬

 

1/2‬ חבילה שוקולד מריר איכותי‬

 

ההכנה:

 

1. מקלפים את הבננות וחותכים‬ לפרוסות.

 

2. קולים את חצאי הלחמניה, הלחם,‬ או הבייגל, או הפרוסות בטוסטר עד הזהבה. מוציאים ומיד מורחים צד אחד במחצית כמות ממרח השוקולד,

 

מסדרים את הבננות ומגררים את השוקולד למעלה. סוגרים ומיד אורזים בעטיפה הדוקה, כדי שהכריך יישאר חמים. חוזרים על הפעולה עם הכריך השני.

 

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

 

אפשרות שנייה:

 

טבעוני טעים: כריך אבוקדו, חומוס ובטטות

 

כריך טבעוני טעים כל כך, שהוא נוטה לפתות גם את מי שלא טבעוני בכלל. את החומוס והבטטות אפשר להכין מראש ולשמור בקופסה אטומה במקרר עד שבוע. בבוקר, בכריך, רק משלבים אותם.

 

המרכיבים:

 

לבטטות והחומוס:‬

 

2 בטטות קטנות, מקולפות וחתוכות לפרוסות דקות של 1/2‬ ס"מ (אפשר גם לקלף מבשר הבטטה פרוסות בקולפן ירקות)

2 כוסות גרגירי חומוס מוקפאים

4 כפות שמן זית

4 כפות סירופ מייפל

1 כפית שמן

1 כפית רוטב סויה

1/4‬ כפית פפריקה מתוקה

פלפל שחור

1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר או קצוץ דק‬‬

 

למילוי:

 

2 כפות טחינה גולמית, או ממרח שקדים 2 אבוקדו בינוניים, קלופים וחתוכים לפרוסות

 

מלח, מעט מיץ לימון

 

לכריך:

2 לחמניות או 4 פרוסות לחם, כדאי מחיטה מלאה

  

ההכנה:

 

1. הבטטות והחומוס: מחממים‬ את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מסדרים את פרוסות‬ הבטטות ואת גרגירי החומוס בתבנית. יוצקים עליהם מחצית מכמות שמן הזית ואת המייפל, הסויה וכל התבלינים וצולים 40 דקות, במהלכן מערבבים מדי פעם עד שהבטטות והחומוס זהובים ופריכים.

 

מוציאים. מצננים קצת. מוסיפים את שאר שמן הזית וטועמים לבדוק האם צריך תיבול נוסף.

 

2. הרכבת הכריך: מורחים על שתי‬ פרוסות הלחם או הלחמנייה שכבה דקה של טחינה או ממרח שקדים.

 

מניחים שכבה של פרוסות אבוקדו, מתבלים במעט מלח ובמעט מיץ לימון, ומניחים למעלה שכבה של פרוסות הבטטה והחומוס הצלויים. מניחים מלמעלה את הפרוסה הנוספת. חוזרים על הפעולות עם הכריך השני. אורזים היטב ולוקחים לדרך.

 

 

יום חמישי

 

אפשרות ראשונה:

כריך פרגיות אסיאתי

 

כריך המתבגרים הכי טעים. תאמינו לי. תשקיעו בהם.

 

המרכיבים:

 

1 כפית חומץ אורז, או חומץ יין לבן

 

4 כפות רוטב טריאקי

 

2 בצלים סגולים, קלופים ופרוסים

 

מלח, פלפל שחור

 

1 כפית שמן קנולה או שמן תירס

 

400 גרם נתחי פרגיות, חתוכים לרצועות קטנות של 2 ס"מ

 

2 עגבניות גדולות בשלות, פרוסות בעובי 1 ס"מ

 

2 כפות מיונז

 

אפשרות: 2 כפות כוסברה קצוצה

 

לכריכים:

 

2 לחמניות ג'בטה

 

ההכנה:

 

1.  מערבבים בקערה את רוטב‬ הטריאקי והחומץ ומוסיפים את פרוסות הבצל הסגול. משהים 15 דקות לפחות (עד שעה.) ‬‬

 

2.  מתבלים את נתחי‬ הסטייק במלח ובפלפל מכל הצדדים.

 

3. מחממים מחבת ברזל כבדה‬ עד שהיא לוהטת (כדאי מחבת "פסים" מחורצת,)‬ מחממים בה‬ את השמן וצורבים את נתחי הפרגיות 7-6‬ דקות, או עד שהם‬ עשויים היטב (כשחותכים את המרכז, הבשר עשוי ולא ורוד.)

 

מעבירים לצלחת ומניחים  ל-5 דקות. מעבירים למחבת את הבצל הסגול מהרוטב (שומרים את הרוטב) וצורבים גם אותו במחבת כמה דקות, עד הזהבה קלה. מניחים על המחבת גם את חצאי הג'בטה ומחממים. צורבים קלות.

 

4.  מורחים את שני חצאי‬ הג'בטה במעט מיונז, יוצקים קצת מהרוטב שנותר בקערת הבצל, עורמים על שניים מהם מחצית מכמות הפרגיות, מסדרים את פרוסות הבצל הצרובות ואת פרוסות העגבנייה, יוצקים קצת מהרוטב שנותר בקערת הבצל, מפזרים את הכוסברה אם רוצים וסוגרים היטב, כדי שהכריך יישאר חם עד להפסקה. 

 

אפשרות שנייה:

ראפים של גבינות וירקות ללא גלוטן

 

לא אוכלים גלוטן ורוצים משהו טעים שיארוז את תוכן הכריך?

 

תכירו את הראפ המעולה הזה, האריזה המגולגלת שהיא למעשה חביתיות מהירות שעשויות מביצים וקמח ללא גלוטן. החביתיות עצמן מכילות חלבונים, ובתוכן מגלגלים, למשל, גבינות וירקות, כמו במתכון שלפניכם, אבל אפשר בעצם לגלגל בפנים כל דבר שאוהבים, מסלט טונה וסלט ביצים ועד לפרוסות רוסטביף.

 

המרכיבים לגלילות (2 גלילות, כל אחת היא מנה):

4 ביצים

מעט מלח

1 כף קמח חומוס, או קמח טפיוקה, או קמח שקדים

1 כף חמאה, או שמן קנולה, או שמן זית

למילוי:

4 כפיות גבינה לבנה

6 פרוסות גבינה צהובה

1 מלפפון פרוס לפרוסות רוחב

1 גזר, חתוך למקלונים דקים

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות קטנות

 

ההכנה:

1. טורפים בקערה את הביצים והמלח, מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה אחידה ודי דלילה. משהים כמה דקות עד שכל הגושים ייספגו.

 

2. מחממים במחבת כף שמן, או ממיסים את החמאה, יוצקים פנימה מחצית מהבלילה, נותנים לה להתפשט במחבת ומטגנים כדקה – שתיים עד הזהבה משני הצדדים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השומן. מכינים באותו אופן חביתית נוספת.

 

3. הגלגול: מורחים על החביתיות מיד 2 כפיות גבינה לבנה, מניחים זו לצד זו 3 פרוסות גבינה צהובה ומפזרים את הירקות. מתבלים במעט מלח, מגלגלים לגליל הדוק ואורזים בנייר אריזה (כמו פרגמנט או נייר חום). חוזרים על הפעולה עם החביתית השנייה.

 

אם אורזים היטב, הראפ יישאר חמים עד להפסקה. אבל הוא טעים מאוד גם בטמפרטורת החדר

 



 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מה יש לכם בכריך?
צילום: shutterstock
מומלצים