שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    משלושה יוצא אחד: שותף בכיר בקבוצת "מחניודה" עוזב

    אחרי 10 שנים של שותפות, השף יוסי אלעד פורש מקבוצת "מחניודה", הכוללת גם את השף אסף גרניט ואת השף אורי נבון. אלעד: "הודעתי להם שאני רוצה ללכת"; גרניט: "אנחנו מנסים לסיים את זה עד סוף החגים"

    שבע שנים אחרי שהקימו יחד את מסעדת "מחניודה", השף יוסי אלעד פורש מהשותפות, ומוכר את חלקו בקבוצה. קבוצת "מחניודה", הכוללת גם את השף אסף גרניט ואת השף אורי נבון, מחזיקה בעוד מספר מסעדות וברים בירושלים ובלונדון: בר "יודל'ה" שנפתח כשנה אחרי "מחניודה" וממוקם מול המסעדה; מסעדת "הסדנא" שנפתחה בשנת 2013; מסעדת "טלביה" שנפתחה בשנת 2014; מסעדת "פלומר" שנפתחה בשנת 2014 בלונדון; והמקום האחרון, שקם לפני חצי שנה בלונדון - "בר ברברי". 

     

    קבוצת "מחניודה" (מימין לשמאל): יוסי אלעד, אסף גרניט, אורי נבון (צילום: יהב יעקב) (צילום: יהב יעקב)
    קבוצת "מחניודה" (מימין לשמאל): יוסי אלעד, אסף גרניט, אורי נבון(צילום: יהב יעקב)

    "הודעתי לשני השותפים שלי שאני רוצה ללכת", מסר השף יוסי אלעד, "ועכשיו אפשר לעשות את זה בכל מיני דרכים. הם אמרו שהם ימצאו את הדרך לקנות את חלקי, וזה כבר לא עניין שלי אם הם יביאו מישהו מבחוץ או יתנו למישהו מהקבוצה לקנות את החלק שלי".

    "יוסי תמיד יהיה חלק מאיתנו", שף אסף גרניט (צילום: רון קדמי) (צילום: רון קדמי)
    "יוסי תמיד יהיה חלק מאיתנו", שף אסף גרניט(צילום: רון קדמי)

    מה הוביל אותך להחלטה שאתה רוצה לפרוש?

    "אחרי 38 שנים בתחום, 7 שנים אינטנסיביות עם הקבוצה, שמתוכן 3 שנים בלונדון, הגעתי למסקנה שאני חייב להוריד הילוך. זה נראה יופי כל המסעדות של הקבוצה שנמצאות בשורה ראשונה בעולם המסעדות בלונדון, אבל האמת היא שזו עבודה מאוד קשה. אם אני בתוך הקבוצה וקשור למסעדות, אני הראשון שמגיע והאחרון שהולך. זה אומר להגיע בשעה 7:00 בבוקר לעבודה ולפעמים בשעה 2:00 בלילה עדיין להיות שם כי יש אורח שצריך לחייך אליו, ויש טבח שצריך ללכת מוקדם. אמרתי לעצמי שאני צריך להוריד הילוך, אבל תהיי בטוחה שאני לא הולך לשבת בבית ולא לעשות כלום".

    מסעדת "פאלומר" בלונדון (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    מסעדת "פאלומר" בלונדון(צילום: יחסי ציבור)
     

    מסעדת "ברברי" בלונדון (צילום: Carol Sachs) (צילום: Carol Sachs)
    מסעדת "ברברי" בלונדון(צילום: Carol Sachs)

    השף אסף גרניט מסר בתגובה: "זה גם מרגש וגם עצוב, אבל בעיקר משמח בשבילו. יוסי הוא חלק מההמשפחה שנקראת 'מחניודה', והוא תמיד יהיה חלק ממנה. יש לו חלק עצום ביצירה של כל מה שעשינו בארץ ובעולם. אנחנו שמחים שהגענו למצב שבו הוא יכול לפרוש ולעשות מה שבא לו וליהנות מהפירות של כל מה שעשינו יחד. אנחנו נעשה מסיבת פרישה כמו שאנחנו יודעים ואוהבים, הוא לא נעלם לנו מהחיים".

    מה יהיה הרכב השותפות החדש?

    "אנחנו נקנה את חלקו, אבל אנחנו עדיין לא יודעים מה יהיה הרכב השותפים הבא, אנחנו עובדים על רעיון. השאיפה היא שהשפים התפעולים ומי שהולך איתנו יחד יקחו חלק בכל זה, כי אנחנו עם הפנים קדימה להתרחב".

     

    מה הלו"ז לפרוק השותפות הנוכחית?

    "זה יקרה בתקופה הקרובה, אנחנו מנסים לסיים את זה עד סוף החגים".

     

    השף אורי נבון מסר בתגובה: "קשה לדמיין את החיים בלי פפי (יוסי אלעד, ת"ג), אני מודה לו על הימים ועל הלילות, ושמח שחלקנו כל כך הרבה רגעים משוגעים ביחד. זה לא היה נראה אותו הדבר בלעדיו. שמח ומתרגש בשבילו ומאחל לו את כל הטוב שבעולם".

     

    השף יוסי אלעד מספר על מסעדת "פלומר":

     




     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: יהב יעקב
    השף יוסי אלעד פורש מקבוצת "מחניודה"
    צילום: יהב יעקב
    מומלצים