שתף קטע נבחר

6 עצות שיעזרו לילד להירדם בכוחות עצמו

מותשים ממאבקי הכוח עם הילד לפני השינה? רוצים ערב אחד שקט בלי לרוץ כל רגע לחדר שלו? זה אפשרי ותלוי בכמה אתם מוכנים לשנות הרגלים בבית. קבלו שש עצות שיעזרו לכם בשעות הקשות

אנחנו יודעים כי הרגלי שינה של הילדים שלנו הם לא משימה קלה, בטח ובטח כאשר אנו מעוניינים שהם יירדמו לבד. זה אירוע שיכול להסתיים בהרבה בכי, חששות ופחדים, ויחד עם זאת, זו הזדמנות נהדרת להעצמה ורכישת ביטחון עבור הילדים.

 

תינוקות יכולים להרגיש קרובים אך ורק באמצעות החושים שלהם. הם חייבים להרגיש את המגע של הוריהם, לשמוע את הקולות שלהם, לראות את פניהם ולהריח את הריח שהם מזהים ורגילים, על מנת להרגיש ביטחון ולהירדם בשקט ושלווה. ההיקשרות דרך החושים היא דרך הראשונית ליצור קשר.

השקט שאחרי הסערה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
השקט שאחרי הסערה(צילום: shutterstock)
 

כשילדכם מתבגר יש באפשרותו לשמֵר את היקשרותו ואת תחושת הקרבה אליכם בדרכים רבות ועמוקות יותר, כך שכאשר הוא מגיע לגיל ארבע יש לו את היכולת לחוש שאתם קרובים, גם כאשר בפועל אתם לא בקרבתו. זה מסביר מדוע ילדים צעירים בגילאי שנתיים מוצאים סיבות כה רבות לקרוא להוריהם לחזור לאחר שכבר הושכבו במיטותיהם וההורים עזבו את החדר.

 

שימו לב גם לעניין השינה בצהריים. ילדים צעירים עדיין זקוקים לשינת צהריים כשעה וחצי, לעומת ילדים בוגרים שכבר לא זקוקים. בדקו האם ילדכם ישנים בגן או אצלכם יותר מכמות השעות הללו. זאת יכולה בהחלט להיות אחת הסיבות שהן לא מצליחים להירדם בלילה.

 

אם עדיין הילדים מתקשים להירדם בלילה, קבלו 6 עצות שיעזרו לכם בשעת ההשכבה (ההתייחסות היא לילדים בגילאי שנתיים עד חמש):

 

1. להוריד הסחת דעת

הוצאת טלוויזיות, מחשבים ומכשירים אלקטרוניים אחרים מהחדר של הילד, כדי ליצור אווירה של שינה. הגירויים הקשורים בצפייה בטלוויזיה או במשחקים הם מכשולים בדרך לשינה. זה עושה בדיוק את הפעולה ההפוכה. הצפייה הפאסיבית בטלוויזיה מעודדת גירוי וויזואלי וריגושים שמפחיתים את יכולת ההירדמות לפני השינה.

 

אולי יעניין אותך גם:

- חוכמת ההמונים? סיפורים ואגדות על התפתחות ילדים

- כך תדעו שהילד מוכן לגמילה מחיתולים

- לשים סוף לבכי לפני השינה

 

2. טקס לפני השינה

אמבטיה חמה, פיג'מה, צחצוח שיניים ולקרוא סיפור טוב, הם הרגלים קבועים המסייעים על התהליך השינה. הטקסים הללו מכינים את הילד לשינה ומפחיתים את החרדות בלילה. בדרך זאת מרגיש הילד ביטחון והוא יודע ומבין מה עומד לקרות ומה מצופה ממנו.

 

3. הקטנת נוכחות

להפחית את הנוכחות בחדר. כלומר, הילד אינו תלוי בנוכחות ההורים בסביבה. אם אתם נשארים בחדר, לא לשכב במיטה. אינטרקציה אחרת של קרבה פיזית יכולה להיות בליטוף, כאשר אתם יושבים בכיסא ליד המיטה. שימו לב, מומלץ ללטף ילדים צעירים המתקשים להירדם בליטוף סיבובי על הגב בכדי להרגיע את הגוף. גם עיסויים אחרי אמבטיה עשויים להועיל. חשוב לדבר עם הילד ולומר לו: "אימא או אבא בבית, אתה יכול לישון בשקט", "עכשיו ישנים וכל אחד במיטה שלו". מומלץ להשאיר אור קטן באזור החדר.

 

4. תחושת ביטחון

המחשבה על מפלצת מוסתרת מתחת למיטה יכולה להשאיר את הילד שלכם בעיניים פקוחות לרווחה. חשוב להרגיע את פחדיו עם סיפורים וחפצים מרגיעים, כגון בובות פרווה או שמיכות. חשוב לדעת שילדים מפחדים מהחושך. זאת פרידה מהעולם עבורם, זאת פרידה מאימא ואבא ובנוסף לתפיסתם הם נשארים לבד. לכן, משחקים כמו תופסת או קוקו לפי גילאים כמובן, יכולים להקל מאוד: "מה שלא נמצא לא בהכרח לא קיים". אחד הדברים החשובים הוא לדבר על מה שהולכים לעשות בבוקר למחרת, כדי שהילד יילך לישון עם תחושה של המשכיות והרגשה טובה.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

5. להיות עקבי

אם הילד מופיע במיטה שלכם באמצע הלילה כדאי ללוות אותו בחזרה לחדרו בלי הרבה אינטרקציה. כל שעליכם לעשות הוא לומר - "כל אחד ישן במיטה שלו". חשוב להיות אסרטיביים על החזרתו למיטה בכל פעם שזה קורה. אם לא נעשה זאת, אנחנו מלמדים את הילד שיש לו ממה לפחד. לכן, להחזיר אותו, להישאר כמה דקות ולצאת. חשוב לנו לשדר ביטחון, שהכל בסדר ושמחר בבוקר יש יום חדש ומחכה לנו יום מקסים ומיוחד.

 

6. הבטחתם? תקיימו

הורים רבים מעדיפים לשים את הילד על המיטה ואומרים להם שיחזרו תוך כמה דקות. חשוב לקיים את הבטחתכם, אבל תעשו מרווחי זמן ברציפות. הרעיון הוא שהילד יירדם באחד המרווחים אלה. אני ממליצה על 5 עד 10 דקות של המתנה. זהו זמן סביר שהילד יירדם, חשוב שהבית ימשיך בשגרה, ילדים אוהבים לשמוע את ההורים ולהבין שהבית פעיל.

 

הכותבת היא מדריכת הורים ומשפחות, ומטפלת בוויסות חושי

 

ומה קורה אם הילד מרטיב בלילה? צפו:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אל תוותרו על טקס לפני השינה
צילום: shutterstock
מומלצים