שתף קטע נבחר

התחזתה לעורכת דין - וקיבלה במרמה מאות אלפי שקלים

כתב אישום הוגש נגד פאינה זילברט, שהתחזתה לאמה שפרשה מעריכת דין ב-2001. היא מואשמת בזיוף צוואה שבה הוראה להוריש דירה לבתה, שהוצגה כ"אחייניתו" של הבעלים, ושמכרה דירות ללא ידיעת בעליהן

כתב אישום הכולל עשרות סעיפים הוגש לבית המשפט המחוזי בחיפה נגד תושבת פוריה, הסמוכה לטבריה, שהתחזתה לעורכת דין וביצעה עסקאות לצד מעשי זיוף ורמייה. במקביל, הוגש לבית משפט השלום בעיר כתב אישום נגד מתווך דירות מקריית ים, המואשם כי יחד עמה ביצע עסקאות בדירות שונות, חלקן ללא רשות הבעלים ובמקרים אחרים תוך הונאה וזיוף.

 

מהאישום שהגישה פרקליטות מחוז חיפה עולה כי הנאשמת, פאינה זילברט (48), היא בתה של עורכת דין. כאשר פרשה האם בשנת 2001 עקב בעיות בריאות, החלה הבת להתחזות לאמה ולהציג עצמה כעורכת דין. המעשים המיוחסים לה נפרשים על פני שנים רבות.

 

בחלק גדול מהאישומים מיוחסות לה עסקאות נדל"ן שביצעה כשהיא מתחזה לעורכת דין, מציגה עצמה בשם אמה וחותמת בשמה, וכמובן גובה את העמלות. על כך היא חשודה בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף מסמך, התחזות לעורך דין ועוד. מאידך, בכתבי האישום מתוארים מעשי רמייה מורכבים הרבה יותר.

 

באחד המקרים, בשנת 2009, התחזתה זילברט למנהלת עיזבון של אדם שבבעלותו מאות דונמים של קרקע בשכונת בית צפאפא בירושלים. "במהלך ביצוע העסקה הציגה עצמה הנאשמת, בכזב ובכוונה להונות, כעורכת דין נטליה זילברט (שמה של האם, א"ר) והציגה בפני הרוכשים ייפוי כח נוטריוני מזויף, לפיו בעל העיזבון מסמיך אותה למכור את הקרקע בשמו. זאת אף שבאותו מועד לא היה בין החיים ועזבונו לא ייפה את כוחה של הנאשמת למכור את הקרקע.

 

"במהלך ביצוע העסקה חתמו הרוכש והנאשמת על הסכם מכר הקרקע תמורת סך של 280,000 שקלים, והוא מסר לנאשמת את התמורה עבור רכישת הקרקע", מתואר באישום, שהגיש עו"ד אבי אור-זך, סגן בכיר בפרקליטות מחוז חיפה-פלילי. בהמשך גילו מנהלי העיזבון את התרמית, והנאשמת החזירה חלק מהכסף.

 

בשנת 2013 ניהלה זילברט כ"עורכת דין" עסקת רכישת דירה בכרמיאל, ובהמשך זייפה צוואה שלפיה רוכש הדירה – שעזב את הארץ – מוריש את הדירה לבתה של זילברט, שאותה היא הציגה כאחייניתו. בהמשך אף נרכשה פוליסת ביטוח חיים על שמו של הרוכש, כנגד המשכנתה ובאופן פרטי, והנאשמת שילמה עליה בכרטיס האשראי של אמה. המוטבת בפוליסת ביטוח החיים הייתה גם כן בתה של הנאשמת.

 

לימים הציגה זילברט תעודת פטירה של הרוכש, שנפטר לכאורה ברוסיה. היא דרשה את כספי הביטוח וקיבלה את חלקם – הן לכיסוי שארית המשכנתה והן כביטוח חיים פרטי. כאשר קיבלה "רק" 168 אלף שקל מכספי הביטוח הפרטי, היא תבעה את חברת הביטוח ואף הגיעה עמה להסכמה במסגרת הליך גישור כי תקבל עוד 110 אלף שקל – אך בשלב זה כבר הייתה המשטרה מעורבת בפרשה ועדכנה את חברת הביטוח.

 

באישומים אחרים נטען כי זילברט פעלה יחד עם מתווך הדירות מנשירוב. השניים ביצעו עסקאות מכירה של דירות ללא ידיעת או רשות בעליהן – או מנהלי העיזבון – ושלשלו לכיסם מאות אלפי שקלים. עוד נטען כי באחד המקרים איתר מנשרוב קשיש שהתגורר בדירה בקריית ביאליק, ובבעלותו דירה נוספת בקריית ים. הוא הציע לו לרכוש את הדירה בקריית ים והקשיש קיבל את ההצעה. כאשר החתימה אותו הנאשמת על מסמכי המכירה, היא החתימה אותו בנוסף על מסמכים אחרים, לפיהם הוא מכר למנשירוב גם את הדירה בקריית ביאליק.

 

שני האישומים האחרונים עוסקים בהכנסותיה של זילברט ממעשי המרמה. היא מואשמת בין היתר בהלבנת הון ובעבירות כלכליות נוספות.

 

זילברט מיוצגת על ידי עו"ד דוד שפיגל ואילו מנשירוב מיוצג על ידי עורכי הדין תמי אולמן, יעקב שלומוביץ ותומר נווה. במסגרת חקירת הפרשה עצרה יחידת ההונאות במחוז חוף עוד כמה חשודים, בהם עורכי דין, אך עד כה לא הוגשו נגדם כתבי אישום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
קיבלה במרמה מאות אלפי שקלים
צילום: shutterstock
מומלצים