שתף קטע נבחר

8 מואשמים: חילקו ת"ז ומשקפיים - כדי להטות בחירות

סערת הבחירות בבית שמש מובילה לכתב אישום: 8 מתושבי העיר הואשמו כי ב-2013 אספו תעודות זהות מאנשים שאינם מצביעים וחילקו לאחרים גם משקפיים וכובעים - כדי שיתחזו ובכך יגדל כוחה של המפלגה החרדית "כוח"

שלוש שנים אחרי הבחירות בבית שמש הואשמו שמונה מתושבי העיר בניסיון להטות את הבחירות: פרקליטות מחוז ירושלים הגישה היום (ד') לבית משפט השלום בעיר כתב אישום נגד שמונה תושבי בית שמש המואשמים בקשירת קשר להטיית תוצאות הבחירות באמצעות תעודות מזויפות, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, התחזות, הצבעה שלא כחוק ועבירות נוספות.

 

על פי כתב האישום, הנאשמים אספו באופן שיטתי תעודות זהות מאנשים שאינם מצביעים. תעודות זהות אלה הועברו לאחרים כדי שאלה יצביעו בקלפיות תוך התחזות לבעלי תעודות הזהות. השמונה מואשמים בקשירת קשר לפשע, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, התחזות, הצבעה שלא כחוק ועבירות נוספות.

 

תעודות הזהות שנתפסו (צילום: משטרת מחוז ירושלים) (צילום: משטרת מחוז ירושלים)
תעודות הזהות שנתפסו(צילום: משטרת מחוז ירושלים)

כובעים ומטפחות ראש שאיתרה המשטרה (צילום: משטרת מחוז ירושלים) (צילום: משטרת מחוז ירושלים)
כובעים ומטפחות ראש שאיתרה המשטרה(צילום: משטרת מחוז ירושלים)

אותן בחירות, באוקטובר 2013, היו הן לראשות העיר והן למועצת העיר. שני מתמודדים התמודדו אז על ראשות העיר - משה אבוטבול ואלי כהן. אחת המפלגות שהתמודדה בבחירות הייתה מפלגת "כוח", שייצגה חלק מן הציבור החרדי בעיר, שתמך רובו ככולו באבוטבול.

 

בין שמונת הנאשמים היו נחום גולדברג, אחיו של שמעון גולדברג שעמד בראש מפלגת "כח" בבחירות, אהרון לונדונר, פעיל המפלגה, דוד תפילינסקי ומתתיהו פרימוביץ' שהיו פעילים במטה של המועמד הנבחר משה אבוטבול ובני הזוג אברהם ויהודית בילר, שסיפקו את הדירה לריכוז תעודות הזהות, המשקפיים והפאות ביום הבחירות.  

ראש העיר בית שמש, משה אבוטבול (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ראש העיר בית שמש, משה אבוטבול(צילום: גיל יוחנן)

הפגנת מחאה לאחר היוודע תוצאות הבחירות ב-2013 בעיר (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הפגנת מחאה לאחר היוודע תוצאות הבחירות ב-2013 בעיר(צילום: גיל יוחנן)

"למרשינו טענות טובות". עו"ד גלית רוטנברג ()
"למרשינו טענות טובות". עו"ד גלית רוטנברג

מכתב האישום עולה כי הנאשמים סיכמו על מקום שאליו ייאספו תעודות הזהות מבעליהן, ולשם יגיעו המתחזים שיתחפשו לבעלי תעודת הזהות שבאמצעותן יצביעו בקלפיות. במסגרת הפעילות נאספו במטה 150 תעודות זהות לפחות ולצדן מטפחות ראש, כובעים ומשקפי ראייה לשם התחזות לבעלי תעודות הזהות. על תעודות הזהות שנאספו הודבקה מדבקה עם שם הקלפי ומספרו, במטרה ליידע את המתחזה היכן להצביע. על פי סעיפי האישום, לונדונר סיכם עם פעילי המפלגה שיקבלו 100 שקלים על כל תעודת זהות שישיגו.

 

במהלך יום הבחירות, פעלו תפילינסקי ופרימוביץ' להנעת הפעילות. הם היו אחראים להביא תעודות זהות ולגייס את המתחזים לבעלי התעודות.

 

בשעות הערב הגיע לונדונר לדירה של בני הזוג בילר עם עשרות תעודות זהות, ומיד לאחר מכן שוטרים הוזעקו למקום ועיכבו אותו. לונדונר ניסה להשליך חבילה עם שמונה תעודות זהות ודרכון אחד, והשוטרים תפסו ברכבו 31 תעודות זהות נוספות.

 

נוכח חשיפת מעשי מרמה אלה והחשש להטיית תוצאות הבחירות, בוטלו תוצאות הבחירות, ובמרס 2014 התקיימו בחירות חוזרות בעיר. "צל כבד הוטל אפוא על הבחירות שנערכו בבית שמש", נכתב בפסיקת בית המשפט. הדרמה הגיעה לסיומה עם ניצחונו בשנית של ראש העיר המכהן משה אבוטבול. הוא גבר פעם נוספת על יריבו אלי כהן, עם 51.3% מהקולות. "ההסתה לא פעלה, האהבה ששידרתי ניצחה ותנצח", הכריז אבוטבול לאחר ניצחונו.

 

עורכי הדין גיל דחוח וגלית רוטנברג, המייצגים את אברהם ויהודית בילר, מסרו בתגובה: "קיבלנו בהפתעה ובאכזבה את החלטת הפרקליטות. למרשינו טענות טובות בנוגע לאישומים נגדם ואנו מאמינים שהאמת תצא לאור בבית המשפט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
הפגנת מחאה בבית שמש לאחר הבחירות ב-2013
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים