שתף קטע נבחר

בריא לשולחן החג: יין רימונים

הפקת יין מרימונים ידועה כבר בתרבויות הקדומות של פרס הודו וארמניה. הרימון תפס מקום חשוב בתרבות עד כדי כך שפרי הרימון, כתרו וגרגיריו שמשו כפרט עיצובי בתכשיטים ובמבנים חשובים וארמונות. בתרבויות אלו ידעו לנצל את גם את הסגולות הבריאותיות של הרימון וליהנות מטעמו לאורך השנה כולה ביין שמשתמר בכדי חרס מתחת לפני האדמה, וכך פותחה תרבות יצירת יינות רימונים.

 

ביקב גת רימון משלבים את הידע המודרני עם הטכנולוגיות העתיקות ויוצרים יין רימונים עשיר בצבע ארגמני עמוק ומלא בטעמים וניחוחות שכבשו את האנושות משחר ההיסטוריה. הרימונים מתקבלים מהבוסתן במזכרת בתיה בתיבות איסוף בכדי למנוע מעיכות בפרי ומגע לא מבוקר בין עסיס הרימון לקליפה המרירה. הרימון עובר תהליך פירוק וסחיטה שמאפשר לשלוט ברמת ההשפעה של הקליפה על העסיס המתוק. לאחר סינון ראשוני מועבר עסיס הרימון לתסיסה קרה ומבוקרת בתהליך דומה להתססת יין – המטרה לשמר את הטעמים ואת המרכיבים הבריאותיים בצורה הטובה ביותר.

 

השליטה בתסיסה נעשית ע”י קירור היין עם הגעתו לרמת הכהל הרצויה, ושנקבעת עפ”י רמת הסוכר שיש ברימונים שנסחטו ביקב. חלק מהעסיס מופנה לייצור יין הדגל של היקב ‘בוסתן-פורטורימון’, בשלב הראשון מרכזים את עסיס הרימונים בשיטת “קהור” בחום נמוך בכדי לרכז את הסוכרים והטעמים שברימון לאחר מכן מתחילים באיטיות את התסיסה הכהלית, התסיסה נעצרת באופן טבעי כאשר הכהל הוא בין 14 ל15 אחוזים. בוסתן מתיישן בסגנון פורטו בחביות עץ אלון בחצר היקב במשך 12 חודשים. בישול העסיס והיישון בחביות מעניק לבוסתן עומק ,ניחוח וארומה נפלאים

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

יין Bustan 2014 נעשה בסגנון “קהור” ויושן בסגנון “פורט” 12 חודשים ב-4 חביות אלון צרפתיות בחצר היקב. מהיין יוצרו 2,400 בקבוקים בלבד. 500 מ”ל. 14.6% כהל בנפח.

 

100 שקל, באתר

 





 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
הרימון כבר בפנים
צילום: יח"צ
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים