שתף קטע נבחר

בוגרי הפלמ"ח התכנסו: "לא נסכים להנצחת גנדי בשער הגיא"

ותיקי הפלמ"ח ממשיכים להתנגד להנצחת השר המנוח רחבעם זאבי (גנדי) באתר הסמוך להרי ירושלים. "אין לנו שום דבר נגד גנדי, אבל לא מנציחים שם אנשים", ציינו בעמותה, וביקשו להיפגש עם ראש הממשלה

 

 

 

מתנגדים. עמוס חורב, אליהו סלע, רבקה קרמר, רפי איתן ושייקה גביש (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מתנגדים. עמוס חורב, אליהו סלע, רבקה קרמר, רפי איתן ושייקה גביש(צילום: מוטי קמחי)

עמותת דור הפלמ"ח בראשותו של אלוף במיל' ישעיהו (שייקה) גביש התכנסה היום (א') כדי לדון בהחלטת הממשלה להנציח את מורשתו של השר המנוח רחבעם זאבי (גנדי) באתר שער הגיא. בתום הכינוס נקבע כי העמותה תבקש להיפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו כדי להביע בפניו את התנגדותה לקרוא את האתר על שמו של זאבי, שנרצח ב-2001 על ידי שלושה מתנקשים פלסטינים.

 

כבר ב-2011 החליט המשרד לענייני ירושלים ומורשת להנציח את זכר זאבי, שהיה לוחם בפלמ"ח ואלוף בצה"ל, באתר הסמוך להרי ירושלים. ההחלטה עוררה התנגדות בקרב לוחמי הפלמ"ח, שנאבקו על פריצת הדרך לירושלים הנצורה במלחמת העצמאות.

השר המנוח זאבי ()
השר המנוח זאבי

"אנחנו מעוניינים לשנות את ההחלטה ולא לתת לאתר החאן בפארק רבין מקום הנצחה לגנדי", אמר ל-ynet שייקה גביש, שפיקד על חטיבת כרמלי והיה מפקד פיקוד הדרום בצה"ל. "המקום הזה היה מיועד וצריך להישאר מיועד למקום קליטת מבקרים ותלמידים, והנחלת המידע לדורות הבאים על חטיבת הראל ועל אבטחת הדרך לירושלים ופתיחת דרך בורמה".

 

גביש סיפר עוד כי בעת שפיקד על זאבי בחטיבת יפתח, השר המנוח "כלל לא נכח באזור ירושלים. לחמנו בזירעין ובמלכיה, אבל הוא לא היה שם. צביקה (צבי זמיר. א"ז) היה שם, הם לחמו בחטיבה שהיו לה מאות הרוגים על משימה זו, ובלילה הם קברו את החללים. פתאום צץ רעיון לשים שם אנדרטה, אנחנו לא מבקשים כסף אלא שיהיה מרכז המבקרים של המערכה הזאת, שינחיל את תולדות המלחמה וההקרבה".

 

צבי זמיר, שפיקד על גדוד בפלמ"ח ושירת בשורת תפקידים ביטחוניים ובכללם ראשות המוסד ומפקד פיקוד הדרום, אמר בציניות: "אולי גם על בית הפלמ"ח ירצו לשים את גנדי. אנחנו מאוד נפגעים מזה, גנדי לא היה פה, אנחנו רוצים לספר על מי שהיה פה. מי שקיבל את ההחלטה הזאת, ההבנה שלו במה שקורה היא לא מספקת".

 

בסיום הישיבה הדחופה היום הכריז גביש על ההחלטה להפעיל לחץ ציבורי ולנסות להיפגש עם ראש הממשלה. לדברי גביש, "400 איש נפלו בקרבות האלה, המערכה הזאת הבטיחה את קיומה של ירושלים. אנחנו רואים אתר זה כאתר שבו נקלוט את המבקרים שבאים ללמוד את מלחמת העצמאות, ללמוד את השטח ואת סוג הקרבות".

 

הוא הוסיף כי "אין לנו שום דבר נגד גנדי. לחמנו איתו בפלמ"ח, אבל אנחנו לא מנציחים אנשים, אלא את המערכת. נפעל מול הציבור וניידע אותו במאבקנו. כתבנו לראש הממשלה ונמשיך לכתוב לו כדי למנוע ויכוח בין לוחמים, ונבקש להיפגש עם ראש הממשלה ואולי הוא ישתכנע. אם כל זה לא יועיל, נפעל באפשרויות ציבוריות שעומדות לפנינו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
כנס ותיקי הפלמ"ח
צילום: מוטי קמחי
מומלצים