שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    יצאנו לסיור קולינרי בפתח תקווה
    יש פתח לתקווה: שכחו מהתדמית המנומנמת של העיר, ובואו להכיר את המסעדות השוות של פתח תקווה - ממסעדת בשר איכותית, דרך מסעדה איטלקית וקונדיטוריה שהיא גם בית קפה ועד למבשלת בירה מגניבה בעיצוב ניו יורקי

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

      

    פתח תקווה מתעוררת לחיים: העיר, שמצאה את עצמה בעבר לא פעם במרכזן של לא מעט בדיחות, מתחילה להתנער מהתדמית המנומנמת שלה, ולאט לאט הופכת למרכז בילוי תוסס, עם מסעדות שוות וטעימות.

     

    במרכז העיר, ליד השוק ובמרכזי העסקים החדשים שלה פועלות זו לצד זו קצביות, מעדניות, בתי קפה מיוחדים, מסעדות שף וברים. אם לא די בכך, מצאנו בעיר גם מבשלת בירה יוצאת דופן ומאפיית לחמי מחמצת ייחודית. הצטרפו אלינו לסיור קולינרי טעים במיוחד.

     

    לה קרנה

    מקום צנוע באופיו אך מרשים, השייך לדורי בר אור שאוהב (ויודע) להתעסק עם בשר. ממבט מהצד הוא עלול להיראות לכם בטעות כמזללת רחוב סטנדרטית למדי, אבל "לה קרנה" הוא הרבה יותר מזה ומשמש כמקום עלייה לרגל לקרניבורים רציניים שמבינים עניין.

    מנת הדגל (צילום: אייל פאר) (צילום: לה קנרה) (צילום: לה קנרה)
    מנת הדגל (צילום: אייל פאר)
      

    התפריט מצומצם, אך כל מנה בו היא לא פחות מאשר להיט ענק, הודות לידיו היצירתיות של בר אור, שמכין במקום כריכים מרשימים עם בשר על הפלאנצ'ה, והמבורגר מעולה מבשר מובחר.

    לקרניבורים ולא רק. לה קרנה (צילום: אייל פאר) (צילום: לה קנרה) (צילום: לה קנרה)
    לקרניבורים ולא רק. לה קרנה (צילום: אייל פאר)
     

    מנת הדגל של המקום הוא כריך עם רצועות צרובות של סינטה מיושנת, רוטב צ'ימיצ'ורי, בצל מטוגן, חסה, עגבנייה וטיפ טיפה מיונז בתוך ג׳בטה מתקתקה (35 שקלים). מדי יום שלישי מוגשת במקום מנת ספיישל.

     

    חיים עוזר 1, 03-5499174, כשר

     

    Manuel

    מסעדה איטלקית חדשה שנפתחה לפני ארבעה חודשים על ידי היזמית קורין רוזן והשף מוריאל מימון, שלמד באיטליה, ועבדה בישראל במסעדות כמו מסעדת "רוקח 73" ומסעדת "קוואטרו".

     

    בתפריט האיטלקי תמצאו מנות פתיחה כמו פוקאצ'ינה (19 שקלים), פולנטה (26 שקלים) וקפרזה (26 שקלים). לצד זה, מוגשים במקום סלט פנצנלה (42 שקלים), פיצה אדומה, לבנה וירוקה (39-44 שקלים), ריזוטו, ניוקי, מבחר פסטות ורביולי, ביניהן גם לזניה (34-52 שקלים).

    איטלקי בסגנון ישראלי. Manuel (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    איטלקי בסגנון ישראלי. Manuel(צילום: יח"צ)

    לצד אלו, מציעים ב"מנואל" גם מנות דגים הכוללות בין היתר דג שלם ממולא בלימון, שום, עגבניות, פלפל חריף ועשבי תיבול (82 שקלים). בימי שישי מתקיים במקום יריד אוכל, שבו אפשר לרכוש מאכלים איטלקיים הביתה.

     

    גיסין 7, 03-5628060, כשר

     

    Jem`s

    מבשלת בירת בוטיק כשרה הממוקמת באזור התעשייה של פתח תקווה, והייתה אחד המקומות הראשונים שהובילו את השינוי בעיר. עיצוב המקום מזכיר לופט ניו יורקי, ויש בו חלל מיוחד לאירועים. במבשלה מייצרים חמישה סוגי בירה - סטאוט, פילזנר, אמבר אייל, לאגר כהה ובירת חיטה ותפריט המסעדה המצומצם מורכב ממנות שמתאימות לנשנוש לצד הבירה כמו נקניקיות תוצרת בית (64 שקלים כולל תוספת), צ׳ילי קון קרנה (59 שקלים) ומנות בשריות כמו סלופי ג׳מס (59 שקלים), כריך מיטבול (48 שקלים), קבב ביתי (58 שקלים), חצי עוף צלוי (68 שקלים) ועוד.

     

    בימי ראשון מתקיימות במקום הופעות חיות, ויש גם מבצעים של 1+1 על כל הבירות. במהלך היום מציעים במקום עסקיות צהריים ב-42 שקלים שכוללות מנה ראשונה, עיקרית ושתייה קרה (או בירה בתוספת תשלום). אם תתקשו להשיג שם שולחן בצהריים, אל תתאכזבו, ונסו שוב במועד אחר.

     

    המגשימים 15, 03-9195367, כשר

     

    קפה בעלמא

    בית קפה חברתי שהוקם לפני 11 שנים על ידי האגודה לבריאות הציבור בסיוע הקרן לפיתוח שירותים לנכים, במטרה לשלב בקהילה עובדים המתמודדים עם לקות נפשית באמצעות השתלבות במערך תעסוקתי עם פן שירותי.

    גם טעים וגם חברתי. קפה בעלמא (צילום: יח"צ)
    גם טעים וגם חברתי. קפה בעלמא(צילום: יח"צ)

    התפריט במקום מציע מגוון ארוחות בוקר, מנות פתיחה מרחבי העולם (27-31 שקלים), שקשוקות (44-48 שקלים) וגם כריכים, טוסטים, קסדיות (טוסט בטורטיה), פוקצ'ות, סלטים, קישים (45 שקלים) ומבחר מנות פסטה, ביניהן גם לזניות (49 שקלים).

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    Y CENTER פתח תקוה, 03-9040727, כשר

     

    בוקריה

    מסעדה עם שם יומרני, המשלבת בין בופה פתוח לתפריט שף. ב"בוקריה" יחכו לכם שלוש עגלות מעוצבות (וגם בופה ילדים) שכוללות דגים מלוחים, גבינות קשות ורכות, אנטיפסטי וסלטים כמו סלט פסטה קרה, סלט אנדיב, סלט טונה, קפרזה וסלט ירקות שורש. לצד זה, תמצאו גם כריכונים במילויים שונים, מבחר מוחמצים, לחמים ומטבלים, ממרחים וקונפיטורות.

    בופה בסגנון שף. בוקריה (צילום: יח"צ)
    בופה בסגנון שף. בוקריה(צילום: יח"צ)

    ואם כל זה לא יספק אתכם, תוכלו גם להזמין את אחת ממנות השף שבתפריט כמו קרואסון סלמון, אגס בנדיקט או פנקייק. כמו גם, תוכלו לנשנש ממקבץ השקשוקות שמוצעות במקום וכוללות שקשוקה סלק, שקשוקה קלאסית, שקשוקה ספרדית, איטלקית וצרפתית.

     

    מחיר הבופה הוא 59 שקלים (כולל שתייה קלה) ועל המנות העיקריות, שכוללות גם את הבופה וגם שתייה קלה וחמה, תשלמו בין 69 ל-99 שקלים.

     

    Y CENTER פתח תקוה, 03-7444760, כשר

     

    ברולו

    הבר שסלל את הדרך לשאר הברים שנפתחו בשנים האחרונות בפתח תקווה, והוציא את העיר מהתדמית המנומנמת והשמרנית שלה. אף אחד לא ציפה שהמקום הזה יתרומם ויצליח, ולכן סיפור ההצלחה של ברולו, שנפתח לפני עשור, מרגש אפילו יותר.

    תפריט שלא היה מבייש אף בר תל אביבי. ברולו (צילום: יח"צ)
    תפריט שלא היה מבייש אף בר תל אביבי. ברולו(צילום: יח"צ)

    בתפריט תמצאו מנות כמו סלט סינטה (56 שקלים), פטה כבד (43 שקלים), אנטרקוט (120 שקלים) וגם פירות ים ופסטה. בגזרת האלכוהול המקום מתחזק בר מכובד עם יינות בוטיק מהארץ ומהעולם, קוקטיילים משובחים ולייבלים מובילים של וויסקי.

     

    Y CENTER, פתח תקווה, 03-9222499, לא כשר

     

    טריולה

    ביסטרו איטלקי, שכבר חמש שנים מגיש ללקוחותיו פסטה טרייה ואוכל איטלקי משובח. המסעדה ממוקמת באזור התעשייה של העיר ובנויה משני חללים - קטן ואינטימי, וחלל פנימי שמיועד לאירועים קטנים ולערבים עמוסים במיוחד.

     

    מדי יום שני מתקיימים במקום ערבי יין ללא תחתית, ובין השעות 17:00-12:00 אפשר למצוא כאן עסקיות משתלמות. בין השעות 21:00-16:00 כל האלכוהול, מלבד היין, מוצע במבצע של 1+1.

     

    במהלך חודש אוקטובר יגישו ב"טריולה" ארוחת פיקס פרייס שתכלול לחם עם מטבלים, מנה ראשונה ועיקרית במחיר של 120 שקלים.

     

    שחם 14, 03-9198444, לא כשר

     

    עופלה

    מסעדת פועלים צנועה וחיננית הממוקמת מול השוק העירוני, בה צולים מדי יום עופות שלמים בתנור גז ענק. המקום פועל כבר 25 שנים, ומלבד העוף אותו משרים במשך לילה שלם בתוך מרינדה סודית שמעניקה לו את הטעם הייחודי (30 שקלים לרבע עוף ו- 59 שקלים לעוף שלם+שתי תוספות), תמצאו כאן גם תפריט מגוון שבו כל המנות מוגשות בפיתה (22-30 שקלים), בצלחת (35-45 שקלים) או לפי משקל.

     

    לצד הבשר על האש והתוספות, יש בתפריט גם ממולאים (כרוב או פלפל - 56 שקלים) ומוסקה (56 שקלים).

     

    הברון הירש 8, 03-9317762, כשר

     

    206 גריל בר

    סניף שני של מסעדת 206 הוותיקה משכונת צהלה בתל אביב. בתפריט תמצאו פיתות חמות הנאפות במקום, וארוחת חומוס המלווה באלכוהול במחירים מוזלים. בשעות הצהריים מציעים במקום עסקיות והחל מ-23:00 יש דיל לילה.

     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    התפריט הרגיל מציע את הקלאסיקות של 206 ומנות חדשות כמו קרפצ'יו סלק (29 שקלים), סלט אסייתי (35 שקלים) ועוד. כמו כן, המסעדה מציעה שירות משלוחים באזור פתח תקווה ובקעת אונו לאורך כל שעות הפעילות.

     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    השחם 30, 8206 *, לא כשר

      

    נתח קצבים

    הסניף הראשון של קצבייה משפחתית מהגליל העליון שנפתח מחוץ לגבולות הצפון. החנות, שמשתרעת על פני שטח של 500 מ"ר, היא ממלכת בשר שבה ניתן לרכוש נתחים מובחרים, מוצרים משלימים קפואים טריים, מוצרי מעדנייה, אלכוהול מגוון ואת כל הציוד הנדרש לפיקניק.

     (צילום: דניאל ישר) (צילום: דניאל ישר)
    (צילום: דניאל ישר)

    הרב פינטו 19 (צמוד לרוזנפלד), 03-7710112

      

    טוצ'קה

    קונדיטוריה, מאפייה ובית קפה בו זמנית. המדפים במקום עמוסים בלחמים, מאפים, עוגות ובגטים ובתפריט בית הקפה מנות חלביות שמתאימות לכל שעות היום ביניהן ארוחות בוקר, פסטות קישים וסלטים.

     

    כמו גם, יש במקום לחמי מחמצת עם אגוזים ותמרים, זיתים, עגבניות, זרעי שיפון כפרי, שיפון וצימוקים, סובין כפרי, דגנים, כוסמין, קסטן (במבחר סוגים) ועוד. בימים ראשון-חמישי ישנה במקום מסורת של לחם מיוחד לכל יום (על פי הסדר): לחם סלק, תפוח אדמה, קימל, בצל ופלפלים.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    בסופי שבוע אופים במקום מגוון חלות ביניהן חלת צמות, חלה מלאה (עם 70% קמח מלא) וחלת תאנים (עם תאנים בציפוי שקדים). המחירים של החלות נעים בין 30-16 שקלים; פוקאצ'ה – 5 שקלים.

     

    מנות הדגל בתפריט בית הקפה הן פסטה פטריות (54 שקלים) ורביולי חצילים קלויים עם שמן זית, עגבניות שרי, עלי בזיליקום ושום (62 שקלים). תמצאו כאן גם מבחר כריכונים (8-16 שקלים).

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
      

    בויטרינה מוצגים מדי יום קינוחים אישיים (25 שקלים) כמו טארט לימון, טארט שוקולד וקרמל, עוגת גבינה אפויה, אקלרים ומקרונים מיוחדים. בשעות הצהריים יש דיל מיוחד שכולל קיש או פוקצ'ה או כריך או פסטה עם אנטיפסטי ושתייה (45 שקלים), ואפשר למצוא שם גם עוגות ולחמים ללא גלוטן או סוכר.

     

    דרך רבין 6, 054-7717152, כשר

     

    Jackie O

    בר צעיר ושמח עם הקהל הכי יפה בעיר, שמקרינים בו משחקי ספורט באווירה צוהלת, ואפשר למצוא בו מבצעים חמים על אלכוהול. התפריט מציע מנות בר משודרגות כמו נקניקיות ברלינר, המבורגר ופיצה, שלעיתים מוגשים כאן יחד עם אלכוהול בדילים מוזלים.

     

    בימי שישי, החל מהשעה 13:00 בצהריים, מתקיימות במקום מסיבות צהריים תוססות. שלא תגידו לא ידענו.

     

    שחם 32, 054-9902727, לא כשר

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים