שתף קטע נבחר

לראשונה בישראל: כנס בינלאומי לשרי חינוך של ה-OECD

החינוך הישראלי כמודל עולמי: שרי חינוך מכל העולם הגיעו לישראל כדי להשתתף בכנס בינלאומי לחינוך של ה- OECD בנושא ״חדשנות בחינוך וחינוך לחדשנות". שרי החינוך ייחשפו למיזמים שמתאימים את הלמידה בישראל למאה ה-21

כנס החינוך הבינלאומי של ארגון ה-OECD, ארגון המדינות המפותחות, נפתח ביום ראשון, לראשונה בישראל, בירושלים, בנושא ״חדשנות בחינוך וחינוך לחדשנות". בכנס, בו משתתפות כ-30 משלחות בכירות ממשרדי חינוך שונים בעולם, מוצגים מיזמים טכנולוגיים של משרד החינוך הישראלי, מודלים חדשים של פיתוח מקצועי של מורים ישראלים, ודרכי חשיבה פורצות דרך שמותאמות ללמידה במאה ה-21.

 

את המשלחות, המגיעות בין היתר מגרמניה, פורטוגל, שוויץ, פינלנד, שבדיה, אוסטרליה וניו זילנד, מלווים שרי חינוך ובכירי מערכות החינוך מהמדינות המובילות בעולם. הכנס ממצב את ישראל כמדינה מובילה בחינוך לחשיבה פורצת דרך, ומתמקד בחדשנות פדגוגית וטכנולוגית, הטמעתה במערכות חינוך בעולם והשפעתה על בתי הספר ועל גני הילדים.

צילום: יוסף כהן
היום השני של כנס ה-OECD (צילום: יוסף כהן)

מדובר בפרויקט חדש של ה-OECD שצמח מתוך השימוש הגובר של בתי הספר בחומרים טכנולוגיים ודיגיטליים שמיוצרים על ידי חברות תעשיה כסיוע לבתי הספר. הכנס הראשון התקיים בהלסינקי, באוקטובר 2015, בהשתתפות שרי חינוך, והכנס הנוכחי, בירושלים, הוא כנס החינוך השני של הארגון.

 

בכנס יוצגו מיזמים טכנולוגיים בולטים של משרד החינוך, ביניהם המיזם החינמי לשיעורים פרטיים, הכולל שיעורים פרטיים חינם במתמטיקה, אנגלית ולשון לתלמידי העל יסודי. במסגרת המיזם, מורים פרטיים, בעלי ניסיון בהכנה לבגרויות, מסייעים לתלמידים בהכנת שיעורי בית, למידה למבחנים, מרתונים כהכנה לבחינות בגרות ועוד. התלמידים נכנסים למערכת באמצעות סיסמה, שואלים שאלות ומקבלים תשובות והדרכות מקצועיות.

 

צילום: יוסף כהן
כנס הפסגה של ה-OECD במלון מצודת דוד, ירושלים (צילום: יוסף כהן)

מיזם נוסף חשוב שיוצג בכנס הוא שילוב מדפסות תלת ממד בלמידה לבגרות. מסלולי הלימוד בחינוך הטכנולוגי משלבים בפרויקט הגמר למידה באמצעות מדפסות תלת ממד, בין היתר במגמות עיצוב מוצר, הנדסת תוכנה ואלקטרוניקה.

 

התלמידים יגישו פרויקט משותף שהוא תוצר משולב של עבודת עיצוב המוצר וממשק המשתמש, כתיבת הקוד והתוכנה והרכיבים האלקטרוניים. כל תלמיד ייבחן על התחום שאותו למד אבל העבודה השיתופית תאפשר בניית מוצר והדפסתו במדפסת התלת ממד.

 

תחום נוסף שישראל מובילה בו הוא תחום הסייבר, בו משתלב גם משרד החינוך ומקיים את אליפות הסייבר הלאומית בשיתוף קרן רש"י -IATI (האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות), וכך התלמידים לומדים באמצעות משחק את יסודות הסייבר, התכנות והמחשבים כבר בגילאים הצעירים.

 

משרד החינוך גם מקדם מיזמי למידה באמצעות MOOC - קורסים מתוקשבים, אינטראקטיביים וחינמיים להעשרת ההוראה, שכוללים סרטוני הדרכה ושאלוני "בחן את עצמך" דיגיטליים. מדובר בכלי חוויתי שיסייע לתלמידים ולמורים בהוראת המתמטיקה לצרכי תרגול, העמקה והעשרה.

צילום: יוסי זמיר
שרי החינוך, בתצפית מטיילת ארמון הנציב בירושלים (צילום: יוסי זמיר)


כמו כן יוצגו בכנס מודלים חדשים של משרד החינוך לפיתוח מקצועי של מורים, ביניהם מודל אקדמיה-כיתה, במסגרתו סטודנטים מגיעים במהלך הכשרתם ל-3 ימים בשבוע להתנסות לצד מורה ותיק בכיתה, ומפתחים יוזמות פדגוגיות ובית ספריות עם המורה הוותיק ובהנחיית האקדמיה בבית הספר.

 

מודל נוסף הוא "מורים מובילי פדגוגיה". המורים המובילים הם מורים בעלי ידע וניסיון רב בהוראה, יכולת בהובלה ותקשורת בין אישית. המורים המובילים מלווים את קהילות למידה בית ספריות, צופים במורים ומאפשרים למורים לשתף בחוויות ההוראה למידה שלהם, ונותנים להם כלים להצלחה ו"טיפים" כיצד להתמודד עם קשיים בכיתה.

 

משרד החינוך מציג בכנס גם מיזמים למורים סטארטאפיסטים, כך שמורים יזמים יכולים לפתח יוזמות טכנולוגיות ומערכי שיעור חדשניים לטובת קידום ההוראה והפיכתה לחווייתית ורלוונטית לעולם הילדים. המיזמים פועלים בשיתוף משרד החינוך, הרשויות המקומיות, מטה ישראל דיגיטלית ואיגוד ההייטק הישראלי.

 

ד"ר עופר רימון, מנהל מנהל תקשוב וטכנולוגיה במשרד החינוך, מדגיש כי מיזמים אלו משולבים בשנים האחרונות בהדרגה בהוראה ובלמידה במערכת החינוך הישראלית, ובשנים הקרובות הם צפויים להתרחב.

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כנס החינוך הבינלאומי של ארגון ה-OECD
כנס החינוך הבינלאומי של ארגון ה-OECD
צילום: יוסי זמיר
מומלצים