שתף קטע נבחר

הקהילה הגאה מתחזקת בפריפריה

טעימה מתכניות הקהילה הגאה לשנה הקרובה, שנקווה שתהיה ורודה טיפה יותר

לפני ארבעים שנה הוקם הארגון הגאה הראשון ומאז הקהילה הרחיבה את פעולותיה באמצעות ארגונים רבים שפועלים בתחומי החינוך, החקיקה, המשפט, הרווחה והתרבות. לקראת השנה החדשה החלטנו להציג בפניכם טעימה מתכניות הקהילה הגאה לשנה הקרובה, שנקווה שתהיה ורודה טיפה יותר.

 

חיפה על המפה 

הבית הגאה פועל בבאר שבע כבר 16 שנים, אבל בשנה האחרונה הוא עלה לכותרות בעקבות החלטת בית המשפט שלא לקיים את מצעד הגאווה ברחוב הראשי. בשנה הקרובה ינסה הבית לקיים שוב את המצעד ברחובה הראשי של העיר, וייפתחו קבוצות ללהט"בים דתיים, בני המגזר הערבי ובני העדה האתיופית.

 

בחיפה הפעילים הגאים יכולים להיות מרוצים: בימים אלו משיקים בעיר מרפאה ייעודית לטרנסג'נדרים בבית החולים בני ציון, ולאחר שנים של מאבק, בשנה הקרובה ייפתח סוף סוף בית הקהילה החדש שהעירייה תפעיל בשכונת הדר שבעיר. עמותת "הקשת החיפאית" תפיק אירועי תרבות לקהילה ואת פרויקט ההיסטוריה הגאה החיפאית.

 

נוער וחינוך: שמים דגש על בני הנוער הערבים ועל בתי ספר מחוץ למרכז

בתנועת הנוער איגי פותחים את השנה עם השקת קו ווטאסאפ בערבית לבני נוער גאים, ובשנה הבאה תושק אפליקציה מיוחדת שתעניק מענה דיסקרטי לחלוטין לנוער גאה בצורה של צ'ט אנונימי. עוד צפוי הארגון להרחיב את פעילות הקומונות של בני השירות הלאומי ושל מתנדבי שנת השירות בתל אביב, חיפה, באר שבע ועפולה.

צעדה של ארגון איגי (צילום: בן שוקרון) (צילום: בן שוקרון)
צעדה של ארגון איגי(צילום: בן שוקרון)
 

ארגון חוש"ן שהוא מרכז ההסברה והחינוך של הקהילה הגאה, מסכם שנה מוצלחת במיוחד כשפיתח תכניות חינוך מיוחדות לצוות ההוראה בגנים ובבתי הספר היסודיים. בשנה הקרובה הארגון מתכנן להגדיל את ייצוג המתנדבים, ולגייס מנחים ומנחות מהקשת הטרנסית, הקווירית והבי-פאן-פולית, ולהרחיב את הפעילות מחוץ לאזור המרכז.

 

הבית הפתוח בירושלים יפעיל השנה שש קבוצות נוער וצעירים ובכללן גם קבוצות דתיות, ובמסגרת פרויקט החינוך לזכרה של שירה בנקי ז"ל יעבוד הבית עם למעלה מ-20 בתי ספר במהלך השנה. במסגרת הפרויקט יקבלו המורים כלים להתמודדויות שונות בבתי הספר, יילמדו על העולם הלהט"בי ויירכשו כלים ליצירת אקלים נעים וסובלני יותר בכיתות.

כרזה לזכרה של שירה בנקי ז"ל (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
כרזה לזכרה של שירה בנקי ז"ל(צילום: רויטרס)
 

 

נאבקים בלהט"בופוביה ברשתות החברתיות

בשנה הקרובה יפעיל מרכז ניר כץ למאבק בלהט"בופוביה של האגודה למען הלהט"ב פרויקט חדש למען מאבק בלהט"בופוביה ושנאה במרחב הווירטואלי. בעזרת כלי ניטור אשר נתרמו ע"י חברת ויגו מבית יפעת תקשורת, ינטרו המתנדבים ביטויי שנאה, אפליה או לעג כלפי חברי וחברות הקהילה הגאה ברשתות החברתיות, יגיבו לפוסטים השונים וישוחחו עם המפרסמים תוך ניסיון לדיאלוג אישי.

 

 

עיריית תל אביב מבטיחה: מצעד רלוונטי ומייצג; סיוע לטרנסג'נדרים

עיריית תל אביב מתכננת להניח פינה למרכז מורשת לקהילה הגאה ומתן שירותים חברתיים לקשישי וקשישות הקהילה. העירייה תפתח דירת מעבר נוספת לקהילה הטרנסג'נדרית, תגדיל את תקציב התמיכות לארגוני הקהילה הגאה ומבטיחה לעבוד על מצעד גאווה רלוונטי ומייצג יותר. אנחנו נעקוב.

 

במרכז הארץ: ליווי ותמיכה במבוגרים ופורום נשות הקהילה

המרכז הגאה בתל אביב ישיק גם הוא פרויקט לליווי מבוגרי ומבוגרות הקהילה הגאה, באמצעות יותר מ-30 מתנדבים שעוברים הכשרה בימים אלו ממש. המתנדבים יעניקו סיוע בסיסי בחיי היום-יום, ויגיעו למפגש חברתי-אישי שבועי. תיאטרון הקוביה שמפעיל המרכז, יתמקד השנה בנשים ויעלה מבחר הצגות בנושא, ויוקם גם כאן פורום לקידום נשות הקהילה בסגנון נטוורקינג. בנוסף, יוקם מרכז יזמות להט"בי ראשון בשיתוף חברת מינגה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
חוגגים במצעד הגאווה
צילום: AFP
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים