שתף קטע נבחר

 
צילום: AP

ראשי רשויות ערבים בשבעה של פרס: 'מחרימי ההלוויה עשו זאת על דעתם הפרטית'

כ-20 ראשי רשויות הגיעו למרכז פרס לשלום כדי לנחם את בני משפחתו של הנשיא המנוח. ברקע הביקור: החרמת הלוויה על ידי חברי הכנסת של המפלגות הערביות. "שמעון פרס היה אבא של כולנו. אנחנו מרגישים מה שאתם מרגישים. הוא חסר לכל האזרחים ולמדינה כולה"

"הרשימה המשותפת תשלם על החרם". חברי המשלחת בשבעה (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
"הרשימה המשותפת תשלם על החרם". חברי המשלחת בשבעה(צילום: צביקה טישלר)

משלחת של כ-20 ראשי רשויות מהמגזר הערבי הגיעה בצהריים (יום א') למרכז פרס לשלום כדי לנחם את בני משפחתו של הנשיא התשיעי שמעון פרס שהלך בשבוע שעבר לעולמו. "באנו לכאן בשם כל הרשויות להשתתף באבל הכבד של משפחת פרס", אמר ראש העיר סכנין ויו"ר פורום המועצות הערבית מאזן גנאים. "יש אנשים שעושים היסטוריה, שמעון פרס האמין בשלום ושוויון ומרכז פרס לשלום אומר הכל על האיש הענק הזה. באנו בשמה של החברה הערבית - אנחנו מתחייבים להמשיך לפעול לאורו למען השוויון והשלום המבורך".

 

חברי המשלחת אמרו לצביה ולדן, בתו של פרס כי "שמעון היה האבא של כולנו, של כל המגזר. אנחנו מרגישים מה שאת מרגישה. הוא חסר לכל האזרחים ולמדינה כולה. מי שהחרים את ההלוויה עושה זאת על דעתו הפרטית בלבד ולא בשם הציבור הערבי". בתו של פרס אמרה בתשובה: "אני ידעתי מה אתם מרגישים".

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)

 

חברי המשלחת לצד ילדיו של שמעון פרס ()
חברי המשלחת לצד ילדיו של שמעון פרס
 

ולדן אמרה לראשי הרשויות: "אני רוצה קודם כל להגיד תודה שאתם מכבדים את אבא והתקבצתם מכל הארץ, תודה שבאתם לכבד את זכרו. דבר שני, אתם אנשים אמיצים. יש אנשים שחושבים שאנחנו לא יכולים לחיות כאן ביחד, אבל אנחנו כן. בלעדיכם לא נוכל לחיות כאן. כולנו יחד מאמינים בעתיד טוב יותר".

 

בנוסף לגנאים מסכנין כללה המשלחת גם נציגים מכעביה, כפר ברא, דבוריה, עין מאהל, בסמת טבעון, רהט, כפר מצר, טובא זנגרייה, שיבלי, ביר אל-מכסור, שעב, זמר, בועיינה נוג'ידאת, דיר חנא, דיר אל אסד, גלבוע ומיישובי הבדואים.

 

"כואב על לכתו של פרס". בועז נגסה ואמו (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
"כואב על לכתו של פרס". בועז נגסה ואמו(צילום: צביקה טישלר)

נעים שיבלי, ראש מועצת שיבלי, הוסיף כי "פרס היה איש ענק, איש של שלום ושל חזון אלף שנה קדימה. חברי הכנסת של הרשימה המשותפת צריכים להגיע לכאן ולהשתתף בצערה של המשפחה. אבו מאזן אדם אמיץ, אני התקשרתי אליו ומסרתי לו את זה. שימשיך בדרך הזו ובסוף כולם ידעו שהמהלך הזה יתרום לשלום במדינת ישראל והעולם הערבי כולו".

 

 

רונה רמון בשבעה של משפחת פרס (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
רונה רמון בשבעה של משפחת פרס(צילום: מוטי קמחי)

נזאר אעלימי, יועץ לראש מפלגת העבודה, אמר: "באנו לנחם את משפחת פרס ומדינת ישראל. שמעון היה היחיד במינו ובדורו והיה לו חזון לעתיד. אני מתבייש בחברי הכנסת הערבים שמקבלים את משכורתם ממדינת ישראל ושלא באו וכיבדו אותו. הקו הקיצוני של בל"ד השתלט על הרשימה המשותפת, זאת רשימה שתביא נכבה חדשה לערביי ישראל. הם בגדו בציבור שלהם והם מנותקים מהציבור ששלח אותם. בושה וחרפה שאלו מנהיגי הציבור הערבי".

 

עלי שיבלי, ראש מועצת שיבלי הראשון שכיהן בתפקיד 17 שנה, הוסיף: "תנחומיי העמוקים למשפחת פרס, לחבריו, למאמינים בדרכו, למדינה כולה ולעולם בכלל באובדן איש ענק עם חזון ששאף אליו וחתר תמיד להגשמתו ללא לאות. אלה שהחרימו או ביקרו את ההשתתפות והניחומים - עליהם לעשות חשבון נפש".

 

בין הבאים לנחם את משפחת פרס היה גם בועז נגסה, שעלה לארץ מאתיופיה בגיל 5 במסגרת מבצע משה. לאחר המבצע הגיע פרס לבית משפחת נגסה, ואז בועז הקטן התיישב על ברכיו. בועז, שהגיע מניו יורק לנחם את האבלים עם אמו, סיפר כי הוא כואב מאוד את לכתו של פרס. אנשי לשכתו של הנשיא התשיעי איתרו את נגסה במהלך יום ההולדת ה-80 לפרס, ואז התברר כי הוא שירת כקצין בצה"ל.

 

עולים לקבר בהר הרצל

בתוך כך, רבים עלו הבוקר לקברו של פרס בחלקת גדולי האומה בהר הרצל. אמיר, תושב הר אדר, הגיע למקום עם שלושת בנותיו. שקד, אחת מהן, אמרה: "באנו לקבר מתוך כבוד והערכה". האב אמר כי למרות ההכנות לחג "חייבים למצוא את הזמן להגיע. זה המינימום שאנחנו יכולים לעשות בשביל האיש הזה שמאחוריו 75 שנות עשייה".

 

תלמידי כיתה י' מישיבת נתיב מאיר הסמוכה הגיעו לומר פרקי תהילים על קברו של פרס. אחד מהם, אלישיב, הסביר: "פרס הוא אבא של כולם, הוא ידע לייצג טוב את ישראל בכל העולם". נתנאל, תלמיד נוסף, אמר: "באנו להגיד תודה שהוא השקיע למען הביטחון שלנו. הוא הפנים של המדינה, 48 שנים בכנסת".

ממשיכים לפקוד את קברו של פרס (צילום: יואב דודקביץ') (צילום: יואב דודקביץ')
ממשיכים לפקוד את קברו של פרס(צילום: יואב דודקביץ')

 (צילום: יואב דודקביץ') (צילום: יואב דודקביץ')
(צילום: יואב דודקביץ')

אל מתחם הקבר הגיעו גם ליאון ומאיר פורגס, אבו ובנו שמתגוררים באזור ירושלים. ליאון הוא ניצול שואה בן 90 שעלה לארץ מרומניה ב-1965. "בכל שנה אנחנו משתדלים לעשות טיול בערב ראש השנה, והשנה החלטנו לבוא לפה", סיפר הבן מאיר. "שמעון פרס היה קרוב אלינו בבית ואנחנו מסכימים עם התזה שלו על פשרה טריטוריאלית". האב ליאון הוסיף: "ראיתי שאבו מאזן בא לפה. פרס רצה לעשות שלום ולצערנו הוא לא זכה לראות את השלום".

 

מיכל ענבר פרפרי התקשתה לעצור את הדמעות על קברו של פרס. "הייתה לי הזכות לעבוד איתו, הייתי יועצת כלכלית במשרד לפיתוח הנגב והגליל. אי אפשר להפסיק לדבר עליו, אני חושב שכל יום מגלים עוד דברים חדשים. הוא איש מדהים, יש לו צוות מדהים של נשים שהלכו איתו לאורך השנים, כמה שלי קשה אני לא יכולה לדמיין מה עובר עליהן".

 

חנה ואלון בן אנו הגיעו עם איתי בן שנה וחודש בעגלה. "זו אישיות מכובדת ומרשימה שיש לה הרבה זכויות בהקמת המדינה ושמירת ההגנה שלה וצריך לכבד ולהוקיר אותה, פרס ייסד כוח צבאי שעד היום אנחנו מסתמכים עליו".

 

משפחת זילברברג, ההורים פזית ורן ושלושת הבנים דור (17) דולב (13) ודניאל (7), הגיעו מנס ציונה לחגוג את החג בירושלים, והחליטו לעלות קודם להר הרצל. "החלטנו שזה חשוב שהילדים יראו מקרוב את הקבר. שמעון פרס היה הסבא של כולם", הסבירה האם. דולב אמר: "אני אקח ממנו את המנהיגות והשלום, אני מתבייש שהוא לא זכה לראות את השלום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חברי המשפחת לצד ילדיו של שמעון פרס
מומלצים