שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    5 טיפים לתכנון מטבח נכון

    על מה כדאי לוותר כדי להוזיל עלויות, מה יקבע את נוחות השימוש במטבח, עם איזה מידע צריך להגיע לפגישת הייעוץ הראשונית ועל מה כדאי להקפיד בשלב ההזמנה. לפני שמחליפים מטבח שיישאר אתכם שנים ארוכות, הנה כמה עצות שימנעו מכם טעויות

    יש דברים שלא כדאי להתפשר עליהם כשמזמינים מטבח ויש אלמנטים שהם בבחינת מותרות ואף מהווים מטרד לאורך זמן. בין אם אתם רוכשים מטבח מרשת חנויות או מנגר פרטי, הנה כמה דברים שחשוב מאוד להגיע איתם מוכנים לפגישת הייעוץ הראשונית. אתר "המקצוענים" עם עצות שיחסכו לכם זמן, כסף ובעיקר עוגמת נפש. בכל זאת, מטבח מחליפים בממוצע אחת ל-15 שנה.

     

    עוד כתבות בנושא:

    איזה מטבח מתאים לי

    הדרך למטבח החלומות ב-5 צעדים

    חידוש רהיטים: זה השחור כתום יהיה

     

    1. אל תיפלו לטרנד האינטגרלי

    "אחד הדברים החשובים ביותר במטבח הוא שלב התכנון", אומרת יעל פלג, מנהלת בולטהאופ. "זהו שלב שאסור להתפשר אליו, אחרת יהיה מאוד קשה לעבוד במטבח בצורה נוחה ואפקטיבית. בעיני, הוא חשוב יותר מבחירת החומרים ומוצרי החשמל. לעתים, כלל לא מדובר בהשקעה כספית מיוחדת אלא בעיקר בהשקעה של זמן ומחשבה בתכנון פונקציונלי של המיקומים של כל דבר, כמויות המשטחים, שטחי האחסון, הגבהים והמרחקים, כמות מוצרי החשמל וגודלם".

     

    כדאי מאוד לחשוב לא רק על העיצוב, אלא גם על הפרקטיות. "כעת ישנו הטרנד האינטגרלי שבעצם מסתיר את מרבית האלמנטים של המטבח מאחורי דלתות", אומרת פלג. "ההמלצה היא להשתמש בו במידה. למשל, אם המקרר או מדיח הכלים יהיו אינטגרליים, הם יהיו שמישים באותה המידה ופשוט יכללו חיפוי הזהה ליתר חזיתות המטבח. לעומת זאת, אם כיור או כיריים יהיו מוסתרים מאחורי דלתות, הם יהיו מאוד לא נוחים לשימוש, כי בכל פעם שירצו להניח כוס בכיור יצטרכו לפתוח דלת. גם מיקרוגל לא צריך להיות נסתר לדעתי, כי זה מאוד לא כיף לפתוח בכל פעם 2 דלתות בשביל לחמם משהו ורק מסרבל את השימוש בו".  

    השקיעו במיוחד בשלב התכנון. צילום: יח"צ.  (באדיבות סימטיק ולה קורנו) (באדיבות סימטיק ולה קורנו)
    השקיעו במיוחד בשלב התכנון. צילום: יח"צ. (באדיבות סימטיק ולה קורנו)

     

     

    2. הוזילו עלויות ותרוויחו פרקטיות

    חזיתות: "ניתן בהחלט להוזיל עלויות של מטבח בבחירה של חזיתות מחומרים פשוטים יותר", מסבירה פלג. "דווקא החומרים הפרקטיים יותר הם גם לעתים יותר זולים. קל לנקות אותם והם פחות נשרטים. עניין העמידות חשוב במיוחד במטבח. זהו חלל שבו יש פתיחה וסגירה של דלתות בתדירות גבוהה, הוא בא במגע עם מזון ורמת הניקיון בו חשובה".

     

    פרזול: "עניין הפרזול חשוב ומשפיע גם על עמידות המטבח לאורך זמן", אומר מיכאל סירוטסקי מנגריית על באתר "המקצוענים". "פרזול הוא למעשה הידיות, המסילות והצירים. אם הוא אינו איכותי, אחרי כמה חודשים המגירות יכולות לקרוס והדלתות יכולות להתנדנד. ההתקנה של המטבח מחייבת מקצועיות ודיוק יותר מכל עבודת נגרות אחרת. לכן, כדאי לא להסתפק רק ברכישת פרזול מחברה איכותית, אלא לוודא שהמתקין הוא מורשה מטעם החברה כדי שהאחריות שתינתן תהיה ארוכת טווח".

     

    ועדיין, אם מעוניינים לחסוך בפרזול, על מה כדאי לוותר? פלג: "ניתן לוותר על כל הגימיקים והמנגנונים שעולים, יורדים, מסתובבים ומדליקים אורות. ניתן להסתפק בפרזול מכאני שהוא נוח יותר לשימוש ועמיד יותר לאורך זמן. אין להם לדעתי ערך מוסף במטבח ולעתים הם רק מסרבלים את העבודה במטבח. לרוב מדובר באופנה ולא בהכרח באיכות".

     

    משטחי עבודה: "גם כאן לא חייבים לחפש כל מיני אבנים יקרות ונירוסטה משוכללת", מציעה פלג. "לפעמים הדבר הכי פשוט וטוב הוא שיש סינתטי שיכול גם להעניק מראה נהדר וגם להיות פרקטי בעלות של כשליש מעלות חומרים אחרים. בעניין בחירת החומרים חשוב לבחור לא רק על פי המראה הרצוי אלא גם מבחינת אופי השימוש במטבח. יש כאלו שלא אכפת להם משריטות אבל מאוד חשוב להם שהם לא יצטרכו לדאוג לכתמים או להקפיד להניח משטח מבודד מתחת לסירים חמים. עבורם, למשל, משטח נירוסטה יתאים. לעומתם, יש כאלו שרוצים שהשיש יראה חדש גם כעבור כמה שנים, ולהם כדאי לבחור למשל בגרניט. העובדה שמשטח העבודה עלה הרבה כסף לא בהכרח מעידה על התאמה לצרכים, על פרקטיות ועל עמידות לאורך זמן".

     

    3. תשאירו ספייס: לפחות 1.10 מטר רוחב לכל מרכז עבודה

    כדי לא למצוא את עצמכם נמנעים מהכנת חביתה בזמן שדלת מדיח הכלים פתוחה, דאגו לכך שכל מרכז עבודה יוכל להתנהל בצורה נפרדת.  

    האי במטבח יכול להפוך ממטרד לנכס של המטבח (צילום: יח"צ. באדיבות סימטיק ולה קורנו) (צילום: יח
    האי במטבח יכול להפוך ממטרד לנכס של המטבח(צילום: יח"צ. באדיבות סימטיק ולה קורנו)

     

    "אזור הדחת הכלים צריך להיות כזה שהכיור בו יהיה מספיק גדול ושמשטחי העבודה משני צדיו יאפשרו הנחה של הכלים", מציינת פלג. "חשוב שיהיה פח אשפה נגיש ושמיקום המדיח יהיה בצד שנוח למשתמש. אזור הבישול צריך לכלול מספיק מרווח כך שמשני צדי הכיריים יהיו משטחי עבודה נוחים, שהמגירות עם כלי הבישול יהיה בקרבת מקום ושהסירים והמחבתות יהיו במרחק של הושטת יד".

     

    עוד היא מוסיפה: "כדאי לרכז את מוצרי החשמל באזור אחד שיהיה הקיר הפונקציונלי. בו יהיו המקרר, התנור, המיקרוגל וכל מוצרי החשמל. חשוב שיהיה משטח שיש מספיק נגיש אליהם, כדי שבעת הוצאת סיר כבד מהמקרר או תבנית אפייה חמה יהיה היכן להניח אותם".

     

    4. בחרו גבהים ומרחקים שיהיו נוחים לעבודה ולישיבה 

    בתכנון המטבח, צריך לקחת בחשבון גם פינת ישיבה. פלג: "אם הישיבה היא בתוך חדר המטבח חשוב שבכל מקרה לכל סועד יהיה מרווח של לפחות 60 ס"מ לישיבה נוחה סביב השולחן. חשוב שהמקרר לא יהיה רחוק מדי, כדי שלא נצטרך להתהלך יותר מדי ברחבי המטבח, בייחוד מהמקרר לכיור".

     

    מהן המידות המומלצות מבחינת הנדסת אנוש? "הגובה המומלץ למשטחי העבודה הוא 90-95 ס"מ מהרצפה, בהתאם לגובה הממוצע של הדיירים", אומרת פלג. "עומק שיש נוח הוא של 60-70 ס"מ ועומק מגירות נוח הוא של 60 ס"מ. אם יש במטבח ארונות עליונים כדאי שהמדף הנמוך ביותר בארון יתחיל מגובה של 1.50 מטר מגובה הרצפה. ההמלצה היא לסיים את הארונות העליונים בגובה התקרה ולא להשאיר חלל פנוי מעליהם. זה מעניק מראה יותר נקי ויפה, וגם מונע הצטברות של לכלוך ושומנים בחלק העליון של הארונות. אם התקרה גבוהה מדי, ניתן לעשות הנמכת תקרה בגבס".

     

    על מה להקפיד במקרה שמתכננים אי במטבח? "הגובה המומלץ לאי שמשמש גם כמשטח עבודה הוא 90 ס"מ", ממליצה פלג. "צריך לתכנן את גודל האי בהתאם לגודל המטבח. חשוב שפינות האחסון, המגירות וסידור הישיבה יהיה כזה שבמקום להפוך למטרד יהיה הנכס של המטבח".

     

    5. הכינו שיעורי-בית לפני שאתם ניגשים לפגישת הייעוץ הראשונה  

    כדי לא לבזבז את הזמן שלכם ולהיות מושפעים בעיקר מאיש המכירות הראשון שתפגשו בדרככם למטבח המושלם עבורכם, עשו שיעורי-בית. פלג: "רשמו מהם מוצרי החשמל שתרצו ואם קיימים מוצרי חשמל קיימים דאגו להגיע עם המידות שלהם. אם אתם מעוניינים בפינת ישיבה בתוך המטבח חשבו באיזה גובה יהיה לכם נוח לשבת. אם כיום יש בעיה בתכנון של המטבח הקיים אצלכם והייתם רוצים לשנות אותה דאגו לרשום זאת".

     

    לדבריה, "אם יש משהו שאתם מאוד אוהבים במטבח הקיים ולא הייתם מוותרים עליו דאגו לציין זאת. חשבו מה כמות המבערים שתרצו בכיריים שלכם והאם תעדיפו גז או אינדוקציה. חשבו גם מה התחושה שהייתה רוצים לקבל מהמטבח (כפרית, חמה או תעשייתית). אם לא עורכים שיפוץ מאסיבי אלא רק מחליפים את המטבח, כדאי לרשום מהם החומרים מהם עשויים הפרופילים של החלונות, מה סוג הרצפה ומה גובה התקרה, כדאי להתאים אותו לעיצוב הקיים".

     

    מחפשים נגר? לרשימה המלאה

     

    ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    באדיבות סימטיק ולה קורנו
    עיצוב מטבח מטבחים ניתן להשתמש רק לכתבות המקצוענים בלבד!!
    באדיבות סימטיק ולה קורנו
    מומלצים