שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    ניב גלבוע עוזב את ערוץ 10: "ארוויח פי 7"
    מבקר המסעדות ניב גלבוע עוזב את הטלוויזיה לטובת מיזם חדש - ועל הדרך פותח פה על ה"פנאטים" הטבעונים, על אייל שני ("לא ראוי לתואר שף") ועל הנשים שמתחילות איתו: "אולי כי אף פעם לא יצאתי מהארון כדי לקדם משהו". הראיון המלא - ביום שישי במוסף "7 לילות" של "ידיעות אחרונות"

    מבקר המסעדות ניב גלבוע עוזב את ערוץ 10 ואת הטלוויזיה, לטובת מיזם ביקורות מסעדות עם חברת האשראי דיינרס. "אני הולך להרוויח פי שבעה ממה שהרווחתי בערוץ 10", הוא מכריז בראיון ל"ידיעות אחרונות". "ערוץ 10 כבר לא יכולים לשלם לי. התנאים הלכו והידרדרו עם השנים, גם בפינת ביקורת המסעדות שלי".

     

    גלבוע מתלונן על כך שנאלץ לבקר במספר מסעדות ביום צילום. "עד לא מזמן יכולתי לקחת צלם ומקליט, לנסוע למטולה, לעשות ביקורת על מסעדה אחת ולחזור לת"א. היום אתה צריך להספיק שלוש או ארבע מסעדות ב-8 שעות, כולל הנסיעה למערכת. זה נורא כואב אבל חייבים לומר: ערוץ 10 הוא ספק של תוכן שלא יכול לשלם לאנשיו".

     

    איך אפשר לאכול כל כך הרבה?

    "תתפלא. אני בא למסעדה רק כשאני שבע, כי אם אני רעב, אז הכל טעים לי. נכון, זה נורא מעצבן לעשות שלוש מסעדות בשמונה שעות. זה לא הוגן לבטן שלי, אבל אני טועם כל מנה ונותן את חוות דעתי. בתפקיד החדש זה לא יהיה, אני גם המפיק ולא אריץ את עצמי לארבע מסעדות ביום".

     

    איפה עוד זה מורגש?

    "בחייך, מעבירים שידורים באייפון, לא אכפת לאף אחד מהאיכות כי אין כסף. אפילו קריינות מקליטים באייפון. פעם זה היה קורה רק באולפן, כמו שצריך. הקיצוצים הבלתי נגמרים האלה בלתי אפשריים מבחינתי, למרות שערוץ 10 זה המקום הכי מדהים שהייתי בו".

     

    ניב גלבוע. "הולך להרוויח פי שבעה מבערוץ 10" (צילום: יונתן בלום)
    ניב גלבוע. "הולך להרוויח פי שבעה מבערוץ 10"(צילום: יונתן בלום)

    המיזם האינטרנטי עם דיינרס יציע ערוץ ביקורות אוכל וחיים טובים שיוביל גלבוע. "הטלוויזיה אולי לא מתה, אבל גוססת", הוא מודיע. "היום יש לי 50 אלף עוקבים ברשתות החברתיות ובבלוג, תחשוב איזה כוח זה".

     

    בראיון חושף גלבוע גם את דעתו על שפים ישראלים מובילים: "אכלתי את אחת הארוחות הגרועות בחיי אצל אייל שני", הוא מספר. "קיבלתי פיצה לא אפויה. זרקו לי דברים על השולחן בשירות גרוע. אתה מקבל פיתה ושתי עגבניות אומרים לך 'עגבניות מדבר, 40 שקל'. אתה מרגיש שעובדים עליך. הוא אפילו לא ראוי לתואר שף. הכל אצלו מניירות שמחפות על בישול לא טוב. אייל שני מנצח בקטע של השרלטנות. מה יש מאחוריו חוץ מפסאדה ופריים טיים?".

     

    גלבוע נחשב למבקר נטול עכבות, לעיתים פרוע, כזה שהמציא שפה טלוויזיונית חדשה בתחום הקולינריה. הסגנון המשתלח, הלעג לפוליטקלי-קורקט והמניירות סידרו לו כמה חזיתות. "אתה יודע כמה הטבעונים רדפו אותי בשנים האחרונות, כולל הפגנות מתחת לבית שלי? פנאטים הם מסוכנים. היו לי שתי תקריות מאוד רציניות איתם. אמרתי בשידור - בזמן שיש לי פטה כבד אווז בצלחת - שהחוק נגד האבסת אווזים מטופש וגורם לעלייה במחיר כי עדיין מוכרים אותם וההתעללות נמשכת, רק בחו"ל".

     

    ומה קרה?

    "הפייסבוק שלי קרס מקללות, איומים ותמונות זוועה. התקשרו אליי, צעקו שחבל שאני לא מת ואיחלו לי שאחטוף סרטן. אברי גלעד הגאון כתב שהלוואי ואני אמות בייסורים, כמו האווזים. היה עליי עליהום מטורף. קיללו אותי ברחוב. הפכתי להיות היטלר של החיות".

     

    שפים איימו עליך?

    "היו כמה. הייתה מסעדה בשם זינק בתל אביב, מקום נורא. אחרי שהביקורת התפרסמה הבעלים ניל, אח של בר רפאלי, התקשר לתחקירן, אמר שיחסל אותי, שאם יראו את הפרצוף שלי בחשמונאים וקרליבך, יכניסו לי מכות רצח. פחדתי ללכת שם שבועיים. והיה סיפור ששף מסוים הוציא עליי חוזה. עיתונאים התקשרו אליי לקבל תגובה. אבל עד היום אני חי".

     

    גלבוע, שמעולם לא יצא רשמית מהארון, מדבר על כך לראשונה. "המון נשים מנסות להתחיל איתי בפייסבוק", הוא אומר. "כנראה לא כולן יודעות שאני הומו. אולי כי אף פעם לא יצאתי מהארון כדי לקדם משהו".

     

    הראיון המלא יתפרסם ביום שישי במוסף "7 לילות" של "ידיעות אחרונות"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: יונתן בלום
    ניב גלבוע. "נורא מעצבן לעשות שלוש מסעדות ב-8 שעות"
    צילום: יונתן בלום
    הטבות למנויים
    מומלצים