שתף קטע נבחר

רשלנות רפואית בילדים – דברים שחשוב לדעת

מי מגיש תביעה בשם ילד או ילדה שזכו לטיפול כושל או אבחון לקוי? עד איזה גיל ניתן לעשות זאת? ואיך מחושב סכום הפיצוי? שאלות ותשובות

 

אילוסטרציה  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה (צילום: shutterstock)

מה עלינו לעשות כשילדינו סובלים או נפגעים עקב טיפול רפואי כושל או אבחנות רפואיות שגויות? כיצד נדע אם מדובר ברשלנות? ממי לתבוע את הפיצוי? מי זכאי לפיצוי – הילד או ההורים? מה מיוחד בתביעות רשלנות של ילדים? אם לדעתכם ניתן לילדכם טיפול שגרם יותר נזק מתועלת, הנה כמה תשובות שתעזורנה לכם לבחון אם הרופא התרשל ואם כדאי להגיש נגדו תביעה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

אחריות הרופא ליידוע מצבו של הילד

בהתאם לחוק זכויות החולה, כל אדם בישראל זכאי לטיפול הולם ממערכת הבריאות. כשמדובר בילדים, קיימת חובה על הרופא ליידע את הוריו בדבר מצבו הפיזי, הבדיקות או הטיפולים האפשריים, גם אם הטיפולים האלה הם מחוץ לסל הבריאות או סל קופות החולים.

 

מהי ההתיישנות בתביעות רשלנות ילדים?

ילד שנפגע זכאי לתבוע עד גיל 18 באמצעות הוריו או האפוטרופוס שלו. מרגע שהגיע לגיל 18, הוא יכול להגיש את התביעה בעצמו עד גיל 25.

 

האם כדאי להמתין בהגשת התביעה עד לבגרותו?

במצב שישנו חשש לרשלנות בטיפול בילד, רצוי לפנות לייעוץ משפטי בהקדם, וזאת מכמה סיבות: א. איסוף החומר המלא מהמוסדות הרפואיים אשר נתנו לילד את הטיפול או ביצעו את הניתוח בסמוך למועד הרשלנות הוא חשוב מאוד, כל עוד הדיו טרי.

 

ב. בחינה וניהול תביעת רשלנות רפואית נמשכים זמן רב, ולכן לא כדאי להמתין שנים רבות, שכן הילד יזדקק למימון כספי לטיפול הנדרש כתוצאה מהרשלנות. ככל שיפנה ההורה בהקדם, כך יוכל עורך הדין לנהל את התביעה ולהשיג תוצאה טובה יותר לפיצוי.

 

מה קורה כשהרשלנות מתגלה לאחר שנים?

במצב כזה יש להוכיח בהקדם את הקשר הסיבתי בין הרשלנות לנזק. יתכן שבהתאם לבחינת הנסיבות, בית המשפט יחריג את מועד תחולת ההתיישנות (כאמור שבע שנים מגיל 18) ומרוץ ההתיישנות יחל ביום שבו התגלה הנזק.

 

מה יכול להיחשב כרשלנות?

במידה שנגרם לילד נזק פיזי או נפשי לצמיתות, כתוצאה מטיפול שגוי או מהיעדר אבחון או איחור באבחון, ייתכן שמחדל זה יהווה עילה לתביעת רשלנות.

 

במה כרוכה הגשת תביעת רשלנות רפואית?

כאשר ילד נפגע והוריו או האפוטרופוס שלו מעוניינים להגיש תביעת רשלנות רפואית, עליהם לדעת כי נדרש מהם להגישה בצירוף המסמכים הרפואיים המראים קיומה או מחדלה של רשלנות, וכן לכרוך אותה בחוות דעת של מומחה רפואי משפטי.

 

נגד מי מוגשת התביעה?

נושא זה תלוי בנסיבות וייבחן בהתאם לפירוט מקרה האירוע. הדבר תלוי בכמה גורמים כגון מיהו המוסד ונותן הטיפול הרפואי. הנתבעים האפשריים הם הרופא, המוסד המטפל או המדינה.

 

בהנחה שהתביעה התקבלה, כיצד מחושב סכום הפיצוי?

אם קבע בית המשפט כי אכן בוצע טיפול רשלני, בשלב זה הוא יעבור לחישוב סכום הפיצוי. סכום זה מורכב מראשי נזק שונים, כגון הפסד השתכרות עתידי, עזרת הזולת, הוצאות רפואיות, כאב וסבל ועוד.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: גונן שמר
עו"ד קרן ארנשטיין-דנה
צילום: גונן שמר
מומלצים