שתף קטע נבחר

להתחדש ולחסוך: שדרוג רהיטים בקלות ובזול

הכורסה שעברה בירושה, הרהיט שמתאים בדיוק למידות החדר שלכם והשולחן שהגוון שלו כבר מזמן יצא מהאופנה. לפני שאתם מוסרים אותם או משליכים לאשפה, עצרו. ייתכן שתוכלו לצבוע אותם ולרפד אותם מחדש, וליהנות מהם לעוד כמה שנים. מתי זה משתלם? אתר "המקצוענים" עם הטיפים

טרנד חידוש הרהיטים מצטרף אל טרנד רכישת בגדי יד שנייה. צרכנים לא מעוניינים לרכוש ריהוט אנמי של רשתות הענק במחיר מופרך שלרוב יחזיק מעמד כמה שנים בודדות. הרבה יותר קל ומשתלם לקחת רהיט ישן (שנמצא בבית, נמסר מהקרובים או אף נמצא ברחוב) ולשדרג אותו. לאחר צביעה והחלפת ריפוד, בהליך שאינו מורכב במיוחד תוכלו להפוך רהיט משמים לפריט דומיננטי ומעוצב בביתכם שיתאים בדיוק לגוונים הקיימים באותו החלל. מעבר לחיסכון בכסף, תרוויחו את היצירתיות ואת תחושת הסיפוק שכרוכה בכך. באילו מקרים ההשקעה משתלמת, כיצד ניתן לחדש את הרהיט לבד וגם: מתי משתלם לוותר על ההרפתקה ולפנות לבעל מקצוע? הטיפים לפניכם.

 

עוד כתבות בנושא:

שומרים על הריפוד

איך מנקים את השטיח והריפוד של הספה

חידוש רהיטים: זה השחור כתום יהיה

 

מתי כדאי? כשהרהיט במצב טוב, שעלות החידוש סבירה וכשיש לו ערך סנטימנטאלי

אם לא מתחשק לכם לרכוש רהיט מפס ייצור מסחרי, שלא יהיה עמיד במיוחד וגם לא זול במיוחד, תוכלו לקחת רהיט מושקע יותר שפשוט נראה פחות אופנתי ולשדרג אותו על-ידי צביעה וריפוד מחדש. פעמים רבות גם מדובר ברהיטים בעלי ערך סנטימנטלי, וזה לא רק עניין של חיסכון.

 

זה הישן חדש יהיה. באדיבות מעשה בכיסא.  (צילום: דורון גבאי) (צילום: דורון גבאי)
זה הישן חדש יהיה. באדיבות מעשה בכיסא. (צילום: דורון גבאי)
 

 

"יש רהיטים שמזכירים לנו תקופות מהעבר, עברו בירושה או שפשוט מתאימים לנו בדיוק מבחינת המידות והצרכים", אומר דורון גבאי ממעשה בכיסא.

 

"לרוב, היעדר התאמתם לנו הוא בעיקר מבחינת הגוון והטעמים המשתנים שלנו. המודעות הגדלה לאסתטיקה ועיצוב והעובדה שכתוצאה מהתפתחות המדיה אנו נחשפים למגוון גדול של היצע בלחיצת כפתור, גורמים לנו לרצות שינויים לעתים תכופות יותר. ברגע שמחדשים את עיצוב הבית, לרוב נרצה לרענן גם את הריהוט, ולעתים כל שנדרש הוא צביעה מחדש. כך, בעלות נמוכה במיוחד ניתן להרוויח רהיט חדש שעונה על צרכינו".

 

כשמדובר בחידוש של רהיטי עור, יש חשיבות לשנת הייצור. "בשנים האחרונות, טיב הסחורה יורד בגלל יבוא מתוצרת ירודה שחלקה מסין", אומר ליאור ברזילי מעורות ועוד באתר "המקצוענים". "פעמים רבות פונים אלי צרכנים עם סלון שנרכש רק לפני שנתיים-שלוש וכבר הצבע שלו דהה. בדרך-כלל מדובר ב'עור תעשייתי' שהוא למעשה פלסטיק".

 

לדבריו, "דווקא אם מדובר ברהיט בן 15-20 שנה, יהיה יותר משתלם להשקיע בחידוש שלו, שכן הוא יחזיק מעמד ככל הנראה 15 שנה נוספות. אם הבסיס שלו איכותי שווה להשקיע בו. לגבי ריהוט חדיש יותר, הכל תלוי בחומרים. אם כל המעטה החיצוני שלו עשוי מחומר סינתטי ורק החלק של המושבים הוא מעור, לא בטוח שישתלם להשקיע. בייחוד אם העור כבר התקלף. במקרה כזה, אם בכל זאת בוחרים לחדש, מומלץ שהריפוד החדש יהיה מבד. לרוב, בד איכותי יהיה עמיד יותר לאורך זמן מאשר דמוי עור".

 

אל תפחדו להעיז בבחירת הגוונים. באדיבות מעשה בכיסא  (צילום: דורון גבאי) (צילום: דורון גבאי)
אל תפחדו להעיז בבחירת הגוונים. באדיבות מעשה בכיסא (צילום: דורון גבאי)

 

מתי כדאי לוותר? כששלד הרהיט אינו במצב טוב וכשהחידוש יקר מדי

כשהרהיט אינו במצב טוב (שבור או רקוב), כשהוא איבד מהיציבות שלו או כשהשלד עשוי מחומרים שאינם מצדיקים את ההשקעה לטווח ארוך, כדאי לוותר על החידוש. "בנוסף, לעתים, ייתכנו התפתחויות בלתי צפויות שיכולות לייקר את חידוש הרהיט", אומר גבאי. "אם למשל, לאחר חשיפה של העץ, נבחין בסדקים או בחורים שנגרמו על-ידי תולעי עץ, ועדיין נרצה להמשיך בהליך החידוש, נצטרך לשלוח את הרהיט להליך עישון, על מנת להיפטר מהטפיל".

 

באילו מקרים לא כדאי או לא אפשרי לחדש את הרהיט לבד? גבאי: "בשונה מחידוש שולחן או כיסא מרופד, חידוש כורסה או ספה יהיה הרבה יותר מורכב. הליך זה יצריך תפירה מורכבת ומדויקת יותר, ובמקרה כזה כדאי לפנות לבעל מקצוע. במרבית המקרים, החידוש יהיה הרבה יותר זול מרכישה של כורסה או ספה חדשים".

 

גם אם בחרתם לפנות לבעל מקצוע, יש כמה דברים שיכולים לייקר לשווא את העבודה. "פחות מומלץ להשקיע בחידוש של קפיצים, למשל. החלפת ספוגים ומתיחה של רצועות תשתלם יותר", אומר ברזילי.

 

איך מחדשים לבד? טיפים למתחילים

אם מדובר ברהיט שאתם מוכנים "לסכן" ולהתאמן עליו, תוכלו לנסות לחדש את הרהיט בעצמכם. איך עושים זאת? "בשלב הראשון, יש לנקות את העץ מלכלוך ומשומנים", מסביר גבאי. "אם מתגלים סדקים ופגמים יש לסתום אותם בעזרת חומר למילוי עץ שניתן לרכישה בחנות לחומרי בניין. חומר זה קיים במספר גוונים, וניתן להתאים אותו לגוון העץ. בשלב השני, יש לשייף את העץ. זאת, על מנת להחליק אותו ועל מנת שהצבע ייאחז עליו בצורה אופטימאלית. ניתן לעשות זאת בעזרת נייר שיוף עדין או במלטשת חשמלית".

 

כך תחדשו זאת בעצמכם. באדיבות מעשה בכיסא  (צילום: דורון גבאי) (צילום: דורון גבאי)
כך תחדשו זאת בעצמכם. באדיבות מעשה בכיסא (צילום: דורון גבאי)

 

לדבריו, "לצביעת העץ בצבע אטום, יידרש צבע מקשר (הקרוי צבע יסוד), מומלץ לצבוע ריהוט בצבע על בסיס מים. לאחר הייבוש, ניתן לצבוע את העץ בגוון שבחרתם, וחשוב שגם הוא יהיה על בסיס מים. זהו צבע ידידותי יותר, נטול ריח, מתייבש בקלות וניתן לצבוע איתו ריהוט המיועד גם לחדרי ילדים. אם בכל זאת בוחרים בצבע על בסיס שמן, אין צורך לצבוע לפני כן עם חומר מקשר".   

 

אם מדובר ברהיט עץ הכולל ריפוד, כדאי לבחור תחילה את הבד איתו רוצים לרפד את המושב, לאחר מכן לצבוע את הרהיט בגוון תואם ורק בסיום לרפד את הרהיט מחדש. גבאי: "יש לנתק את המושב מבסיס העץ (על-ידי פירוק הברגים המחברים את המושב לרהיט). רצוי להסיר את הריפוד הקיים, לבדוק את איכות הספוג ואם הוא בלוי לרכוש ספוגים על פי מידה בחנויות המספקות ציוד לרפדים".

 

לדבריו, "מומלץ לרכוש ספוג בעובי של לפחות 3-4 ס"מ. הספוג הלבן הוא הספוג הסטנדרטי והספוג הכחול הוא ספוג קשיח יותר. לריפוד הספוג יש להניח את הבד על משטח העבודה, ואת המושב מעליו. יש להדק את הבד לתחתית המושב בעזרת אקדח סיכות. תחילה כדאי להתחיל עם סיכה אחת בכל צד, ורק לאחר מכן להמשיך ולקבע את הבד סביב כל המושב. בסיום יש להבריג את המושב מחדש לבסיס העץ".

 

מחפשים רפד? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים