שתף קטע נבחר

חיי L.A

מייק בורשטיין חוגג 50 שנה לשני קונילמל

  

השחקן מייק בורשטיין חוגג השנה 50 שנה לצאת סרטו "שני קונילמל"לאקרנים. הסרט זכה להצלחה אדירה בארץ וביסס את מעמדו של בורשטיין כשחקן וזמר בישראל. פסטיבל הסרטים היהודי בסיליקון וואלי, החליט להקרין את סרטו של בורשטיין בפתיחת הפסטיבל שנערך בפאלו אלטו ואף העניקו לו אות הוקרה. הפסטיבל חוגג השנה 25 שנים להיווסדו ומקרין סרטים ישראלים ויהודים.

 

"לקראת חגיגות ה-50 לסרט, הם עשו שיחזור דיגיטלי והקרינו את הסרט באירוע הפתיחה”, מספר בורשטיין שהגיע לאירוע בחברת אשתו ציונה. "הסרט הסוגר יהיה "סיפור על אהבה וחושך"של נטלי פורטמן המבוסס על ספרו של עמוס עוז. הוא גם יגיע לאירוע ב-20 בנובמבר".

בסיליקון וואלי גרים קרוב ל-40 אלף ישראלים המתעסקים בתחום ההייטק. את הפסטיבל הם הקימו בעיקר עבור הקהילה הישראלית והיהודית, אך במשך השנים גם רבים מתושבי האזור גילו את קיסמם ויופיים של הסרטים והם נוהרים לבית הקולנוע בפאלו אלטו.

 

בורשטיין ואשתו ציונה בפסטיבל הסרטים של הסיליקון וואלי ()
בורשטיין ואשתו ציונה בפסטיבל הסרטים של הסיליקון וואלי

 

במקביל, יפתח פסטיבל הסרטים הישראלי בלוס אנג'לס ב-9 בנובמבר בערב גאלה חגיגי אז יוענקו אותות הוקרה לנטלי פורטמן, שרון סטון ונשיא הפדרציה היהודית ג'יי סנדרסון. גם בורשטיין יהיה שם כמדי שנה. "הנחתי את הפסטיבל הראשון לפני 30 שנה בניו יורק"נזכר בורשטיין בנוסטלגיה "ומאז אני מלווה אותו. מאיר פניגשטיין ביקששאשא מספר מילים. הוא עשה פרוייקט מאוד חשוב ואני שמח להיות חלק ממנו”.

ב-13 בנובמבר יעלה בורשטיין את הצגתו "שקדים וצימוקים"במסגרת מרכז מת"י בו יספר על משפחתו שהיתה משפחת שחקנים ידועה בעיקר בתיאטרון האידי. הוא יספר את הסיפור דרך שירים באידיש. האירוע יתקיים בבית הכנסת סיני.

 

 

מנגבים חומוס בבוורלי הילס

 

אלפי אנשים מהקהילה הישראלית-יהודית-אמריקאית ומרחבי בוורלי הילס והסביבה, השתתפו בפסטיבל החומוס הישראלי הראשון מסוגו שהתקיים ביום ראשון השבוע ברחבת עיריית בוורלי הילס. הפסטיבל נערך בשיתוף פעולה של הקונסוליה הישראלית בלוס אנג’לס, ארגון המועצה הישראלית אמריקאית (IAC),הבית הישראלי, ועיריית בוורלי הילס. הכניסה אגב, היתה חינמית לשמחת המשתתפים.

 

 

לאורך היום יכלו המשתתפים ליהנות ממגון רחב של דוכני אוכל ישראלים שסיפקו טעימות חומוס ופלאפל, דוכני תכשיטים ואומנות תוצרת כחול לבן, פעילויות רבות לילדים הכוללת פינת ליטוף ורכיבה על סוסים, פעילויות אתגריות של שבט הצופים "הראל",הופעות חיות על הבמה המרכזית ובמרכז העניינים- תחרות חומוס נושאת פרסים. תחרות החומוס הראשונה מסוגה פורסמה באמצעי התקשורת הישראלים והאמריקאים במהלך החודש האחרון וכך ניתנה הזדמנות לחברי הקהילה והתושבים וסתם משוגעים על חומוס להירשם לתחרות ולהציג את החומוס הביתי שלהם.

 

 

פאנל השופטים המכובד כלל את סגנית ראש העיר של בוורלי הילס, ננסי קרסני, מנהלת מחלקת התחדשות עירונית של העירייה, פרנסיס ביילק, קונסולית לדיפלומטיה ציבורית ותרבות בקונסוליה הישראלית, מאיה קדוש, ויושב ראש שותף של המועצה הישראלית אמריקאית תמיר כהן.

השופטים ערכו סבב טעימות של מנות החומוס ובתום כל סיבוב ניקדו כל אחת מהן ולאחר שכלול התוצאות הכריזו על שני המקומות הראשונים: רון ססיליה שהכין חומוס אבוקדו בלימון ועל הזוכה במקום הראשון רוז קמפס שהכינה חומוס עם פלפלים אדומים. כל אחד מהזוכים זכו בשוברי קניה על סה"כ 350 דולר במסעדת MICKEY FINE. בתום התחרות ניתנה האפשרות לקהל הרחב לטעום ולהנות ממנות החומוס של הזוכים ושל שאר המשתתפים מנות שכללו: חומוס פטריות, חומוס פול,חומוס עם גרגרים וחומוס ירקות.

 

 

זמרת בשם ליריקס

 

ההורים שלה קראו לה ליריקס פינצ'ובסקי ולא ידעו כי ליריקס תגדל ותהפוך באמת לכותבת שירים וזמרת. כשזה קרה אגב, שניהם לא היו כל כך מרוצים, למרות שהמוזיקה זורמת בדמם גם כן.

 

"אבא שלי היה נגן קונגו ודי.ג’יי”, מספרת ליריקס, “ולמשפחתה של אמא שלי היתה להקה, הם קראו לעצמם: The Oved Family כמו משפחת ג'קסון. כל המשפחה הופיע וסבתא שלי ניהלה את הלהקה. אמא שלי ניגנה בפסנתר. עד היום היא כותבת שירים, בעיקר פוליטיים".

 

אז למה הם לא רצו שתהיי זמרת בעצמך?

"הם לא אהבו את הרעיון אולי כי הם ידעו כמה התחום הזה קשה. בגיל מאוד צעיר הייתי הכיבשה השחורה של המשפחה. אני השלישית, יש לי שתי אחיות ואח, תמיד הייתי שונה מהמשפחה. לא היו מבינים אותי כל כך, הייתי מאוד סגורה והתחלתי לכתוב ושם מצאתי את עצמי".

 

מתי עברת ללוס אנג'לס והאם עברת לכאן על מנת לקדם את הקריירה שלך בתור זמרת?

"לפני תשע שנים. ידעתי כל החיים שאני רוצה להיות זמרת ושאני רוצה לעבור לארה"ב. כבר בגיל שש אמרתי לאמא שלי: תעבירי אותי לארה"ב, אני רוצה ללכת לבית ספר למוסיקה. אמא שלי חשבה: היא ילדה קטנה, מה היא כבר מבינה? אבל אני ידעתי שזה מה שאני רוצה לעשות, אז התחלתי בגיל 10 לעבוד וחסכתי כסף כדי שאוכל לעבור לכאן. העבודה הראשונה שלי היתה בחלוקת פליירים על מכוניות, אחר כך עבדתי בחנות ספרים לבית הספר. היו משלמים לי גרושים כי הייתי קטנה אבל לא היה לי איכפת. חסכתי כל גרוש על מנת להגיע לכאן".

 

הופעת גם בארץ?

"לא ממש. לא גדלתי על מוסיקה ישראלית, אף פעם לא התחברתי אליה. אבא שלי היה מקשיב למוסיקה של זמרים אמריקאים, שמענו את ג'ניס ג'ופלין בבית וזה מה שאהבתי לשיר, שירים באנגלית. יום אחד החלטתי ללכת לכוכב נולד, אבל הם אמרו לי שאני חייבת לשיר בעברית ולא רציתי, אז עזבתי".

 

ואז החלטת להגיע ללוס אנג'לס?

"כן, הגעתי לכאן בגיל 22 והתחלתי לעשות מוסיקה, כתבתי שירים והקלטתי כשאני מממנת את הכל לבדי, אבל אז קרתה לי טרגדיה משפחתית ועזבתי את המוסיקה. חמש שנים לא התעסקתי עם זה עד שהרגשתי שהגיע הזמן לחזור. בתחילת השנה, התחלתי לעבוד שוב בתחום. אני עובדת על דיסק חדש ועומדת להקליט וידיאו קליפ בעוד שישה שבועות. אני עובדת עם פול פורמס, ראפר מג'מייקה ונוציא בקרוב סינגל חדש ביחד".

 

 

 

זה צריך להיות נורא יקר לעשות את זה לבד.

"נכון. היה לי מזל שהצלחתי לעשות את זה לבד. בזמנו הייתי מנהלת אירועים והצלחתי להרוויח לא רע. עכשיו אני מנהלת חברה אחרת משלי כדי שיהיה לי מספיק זמן להקליט. החלטתי לפתוח קמפיין באינדיגוגו על מנת לאסוף תרומות ולעזור לי להקליט את השירים שלי".

 

התחלת להופיע?

"בינתיים אני עושה Open Mike ויש גם לפעמים הופעות שמשלמים לי עליהן".

 

ההורים שלך כבר השלימו עם זה שאת זמרת?

"אבי ביקר אותי כאן בספטמבר וזה תמיד היה החלום שלי שנשתף פעולה באחד השירים שלי והחלום שלי הוגשם לפני שישה שבועות. לקחתי את אבי לסטודיו והוא ניגן את הקונגה בסינגל החדש שלי: All or Nothing"

 

להאזנה לשיריה של ליריקס ולסינגל החדש שלה Smile, בקרו בדף הבית שלה:

iamlyrix.com

 

 

משפחת סטנד ביי מי

  

עמותת סטנד ביי מי המסייעת לחולי סרטן ומשפחותיהם, ערכה מסיבת סוכות בבית אחד המתנדבים בטרזנה. מזג אוויר המצויין של סוף אוקטובר תרם לא מעט להצלחת הערב שנערך מתחת לכיפת השמים. העמותה הוקמה לפני שבע שנים ומספקת תמיכה יומיומית לחולי הסרטן בקהילה הישראלית והיהודית בעיר.

 

העמותה, המורכבת ממספר מתנדבים גדול, מקפידה לחגוג חגים רבים ביחד וחבריה מודים שהם מרגישים כמו משפחה אחת גדולה. מספר ממתנדבי העמותה הם בעצמם חולים שנעזרו בעבר בשירותיה, החלימו והחליטו להתנדב ולעזור בתורם לאלו המתמודדים היום עם המחלה הקשה. מפיקת האירועים אתי משה ארגנה את הערב המהנה. הזמר גיא גורש ודי.ג'יי גלעז תרמו את מוזיקת הרקע ואופק שלזינגר, הקוסם החינוכי המשמש כ"קוסם הבית"של העמותה, הלהיב את הקהל במופע קסמים מרתק.

 

גילה מילשטיין (במרכז) עם מתנדבי העמותה. צילום:Elgrably Photography ()
גילה מילשטיין (במרכז) עם מתנדבי העמותה. צילום:Elgrably Photography

 

אנשים רבים נוספים נידבו את שירותיהם בחינם למען העמותה. את הבורקסים ומיני מאפה תרמה מאפיית יוניק בייקרי, פינת השווארמה סופקה על ידי מיכל סבג, גלידות של "גלטריה אמריניו"של יוגב. שולחנות עמוסי אוכל וסלטים ישראלים השלימו לאירוע מהנה וכיפי.

בראש העמותה עומדת גילה מילשטיין אשר ביחד עם בעלה, אדם מילשטיין, מנהלת את קרן מילשטיין התורמת למטרות רבות בקהילה ומחוצה לה.

 

 

לפרטים נוספים על העמותה, כנסו לאתר:  www.StandByMeLA.org

או בטלפון 818-664-4100

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ציונה ומייק בורשטיין. השבוע
מומלצים