שתף קטע נבחר

נגמרת לכם הסוללה? כך תחסכו אנרגיה

אנחנו תמיד נמצא את עצמנו מחפשים מקור חשמל לטעינת המכשיר האישי שלנו מתי שהוא במהלך היום. אז מה עושים? לא מעט אופציות עומדות היום לרשות המשתמשים הכבדים. קבלו כמה טיפים ורעיונות שיסחטו מהסוללה שלכם עוד קצת בדרך אל השקע החשמלי

בשיתוף LG

 

הסוללה של הסמארטפון תמיד אוזלת. בין אם מדובר בסימני אנרגיה אחרונים בשעות הצהריים או הערב, אנחנו תמיד נמצא את עצמנו מחפשים מקור חשמל לטעינת המכשיר האישי שלנו.

 

יצרניות הסמארטפונים מבינות את הבעיה הזו, הן מגדילות כל הזמן את קיבולת הסוללה במכשירים שלהן, במטרה שהסוללה תחזיק קצת יותר. הבעיה, השיפורים בטכנולוגיות של הסוללות לא עומדים בקצב השיפורים המגיעים אל הסמארטפונים: מסכים איכותיים ברזולוציה גבוהה, מצלמות טובות יותר, רמקולים חזקים ועוד שלל חיבורים אלחוטיים זוללי אנרגיה.

יש לכם סוללה נשלפת?  (צילום: LG) (צילום: LG)
יש לכם סוללה נשלפת? (צילום: LG)

הפתרונות הקיימים היום בסמארטפונים מתרכזים בשני תחומים מרכזיים. סוללה נשלפת אולי נשמע כפתרון פשוט, אבל מתברר שמספר היצרניות המשתמשות בה מצומצם. חלק גדול מיצרניות הסמארטפונים מעדיפות ליצור עיצוב שלם למכשיר שלהם, כזה שלא מאפשר לפרק את הסוללה.

 

סוללה נשלפת

מבחינה עיצובית, זה מאפשר ליצור מכשיר דק יותר, אבל גם פוגע בחוויה הסופית של המשתמש. כאשר הסוללה מגיעה לסוף החיים שלה, בערך שנה וחצי, הלקוח צריך לגשת למעבדה סלולרית ולבצע החלפה שלה. בסמארטפונים בהם הסוללה נשלפת, אפשר לגשת לחנות, לקנות סוללה חדשה ולהחליף אותה לבד. הדבר לא דורש זמן המתנה ארוך במעבדה ונסיעה מיוחדת למקום אשר קיבל המלצות מחברים. אף אחד לא רוצה לגשת למעבדה לא מקצועית, שעלולה במקרים מסוימים ליצור נזקים.

 

לסוללה נשלפת יש יתרון נוסף ואפילו יותר חשוב. ברגע שהאנרגיה של הסמארטפון אוזלת במהלך היום, ניתן לשלוף את הסוללה מגב המכשיר, ולהחליף אותה בסוללה רזרבית הממתינה בתיק. הדבר לוקח כחצי דקה - דקה (זמן הכיבוי וההדלקה של המכשיר) וגם פותר את הצורך בנשיאה של מטען נייד או סוללת גיבוי לטעינת המכשיר (PowerBank). פתרונות אלו דורשים חיבור פיזי לסמארטפון, כל עוד רוצים לטעון את המכשיר (דבר הלוקח זמן רב). סוללה רזרבית שוקלת פחות מסוללת גיבוי, כאשר קל לאחסן אותה גם בכיס המכנסיים.

 

טעינה מהירה

הפתרון השני של יצרניות הסמארטפונים הוא טעינה מהירה. ההיגיון כאן אומר, אנחנו יודעים שהאנרגיה של הסוללה תגמר מתישהו במהלך היום, אנחנו גם יודעים שהמשתמש יהיה מתישהו ליד שקע חשמל (בין אם זה בבית, במשרד או ברכב), אז אולי נמצא דרך לטעון לו את הסמארטפון במהירות. טכנולוגיית הטעינה המהירה קיימת במספר רב של מכשירים, כאשר בדגמים החדשים ביותר, אפשר למצוא את הטכנולוגיה - Quick Charge 3.0. באמצעות טכנולוגיה זו, אפשר לטעון בדרך כלל 83% מאנרגיית הסוללה בתוך כחצי שעה.

 

זו פתרון נוח מאוד, שאפילו זמין לטעינה ברכב, באמצעות מטענים תואמים. כדאי גם לשים לב, שלא כל מטען ביתי מאפשר את הטעינה המהירה וחשוב לרכוש מטען תואם. כמו כן, לא כל היצרניות מצרפות מטענים מהירים בערכת הסמארטפון. כך שכדאי לשים לב לפרט הזה לפני רכישת המכשיר. צריך גם לקחת בחשבון, שמטען מהיר ידרוש הוצאה כספית נוספת.

 

חיסכון באנרגיה

מלבד טעינה מהירה והחלפת הסוללה במהלך היום, ניתן לחסוך בדרכים אחרות באנרגיה של הסמארטפון. המסך של הסמארטפון שואב הרבה אנרגיה. מומלץ להגדיר את התאורה למצב אוטומטי, כך שעוצמת התאורה האחורית תרד בזמנים בהם היא לא דרושה (למשל, בלילה או במקומות סגורים).

משתמש בהמון אנרגיה. אפליקציית ניווט (צילום: Waze) (צילום: Waze)
משתמש בהמון אנרגיה. אפליקציית ניווט(צילום: Waze)

כמו כן, מומלץ לשנות את הגדרות הגיבוי וההתקנה של אפליקציות לגיבוי תמונות או עדכוני אפליקציות, כך שהן יפעלו רק בזמן חיבור המכשיר לחשמל. מלבד זה, אפליקציות ניווט, כמו Waze, איי גו או גוגל Maps משתמשות בהמון אנרגיה. הסיבה לכך הוא השימוש ברכיב ה-GPS והשארת המסך דלוק.

 

כאשר משתמשים באחת האפליקציות הללו ברכב, מומלץ לחבר את הסמארטפון למטען. בנוסף, ברוב הסמארטפונים יש אפשרות להגדרת שינוי מצב העבודה באופן אוטומטי, כך שברגע שהסוללה יורדת מתחת ל-30%, המכשיר משתמש בפחות משאבים ומאריך את זמן העבודה.

 

בשיתוף LG

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים