שתף קטע נבחר

יעל ארד: מהפודיום בברצלונה ועד ניהול עשרות מיליוני שקלים

בגיל 33 יעל ארד, הישראלית הראשונה שזכתה במדליה אולימפית, עזבה תחום עם הצלחה עולמית ועברה למקום חדש, שההצלחה בו הייתה ברמה של אי-וודאות. בשיחת מנהלים הג'ודוקא לשעבר מספרת כיצד לקחה את הכלים שצברה בספורט כדי לעשות את הדרך אל הצלחה והשגיות בעולם העסקים

לפני חודשיים הוזמנה הספורטאית האולימפית לשעבר, יעל ארד, לקריית הוותיקן ברומא, לכנס של שלושה ימים, למען הפיכת הספורט לגשר בין עמים ודתות. לכנס הוזמנו כ-250 ספורטאים, מאמנים, מנהלי קבוצות ספורט בהווה ובעבר מכל העולם, כשהתמהיל הקפיד על ספורטאים צעירים ומבוגרים. "לעולם לא אשכח את הרגעים בהם פגשתי את האפיפיור, וכשקראתי על הבמה ביחד עם 5 ספורטאים 6 עקרונות שאמורים לקדם את מטרות הכנס", נזכרת ארד, הנציגה הישראלית היחידה בכנס הראשון מסוגו. "אני קראתי את עקרון הכבוד: כמה חשוב לכבד את הצד השני, גם כשהדעות והאמונות שונות".

 

כתבות נוספות במדור שיחת מנהלים

לקום ב-3 לפנות בוקר לחשבון נפש. שיטתה של כוהנת הקוסמטיקה

מנכ"לית BBB על המגעים לרכישת מוזס: "נהפוך למותג בינלאומי"

"לא מתחרטת על כשלונות. הם חלק ממי שאני"

 

ומפה, מה הלאה?

"כל אחד חזר הביתה וחשב בד' אמותיו איך מתקדמים, לאן לוקחים את כל מה שדובר עליו בכנס והופכים אותו למשהו שיהפוך את הספורט לשירות לאנושות. הספורט הוא אמצעי תרבותי וחינוכי שיכול להוביל לדיאלוגים ושלום. להפוך את העולם למקום טוב יותר", אומרת הג'ודקא הישראלית, עשתה היסטוריה בזכייתה במדליית הכסף באולימפיאדת ברצלונה ב-1992, והיום אחת הנשים המצליחות בעולם העסקים. "אני מאמינה שזה אפשרי ויגיע, בדיוק כמו שאני מחברת בין הספורט לעסקים וחינוך". 

יעל ארד בפגישתה עם האפיפיור ()
יעל ארד בפגישתה עם האפיפיור
 

 

יעל ארד. נשואה ואם לשניים, מתגוררת בתל אביב, בעלת תואר ראשון במינהל עסקים מהמרכז הבינתחומי. היא בעלים של חברת קונספט 4 סאקסס, מנהלת את כל הפעילות המסחרית של ערוצי ניקלודיאון בישראל, שמוערכת בעשרות מיליוני שקלים בשנה. ארד היא אחת מיוזמי ומקימי המוגופארק באושילנד - מתחם סייבר אינטראקטיבי לילדים, מרצה על מצוינות בספורט ואנלוגיה לחיים ולעולם העסקי ומתנדבת כחברת הנהלת הוועד האולימפי ויו"ר הוועדה המקצועית.

 

סדר יום

6:00: קמה

6:15: רצה פעם - פעמיים בשבוע, לפי מה שהזמן מאפשר

7:30: קוראת מיילים, בונה תוכניות עבודה, מתכוננת עסקית ומקצועית ליום העבודה. במקביל עוברת על תוכניות של הוועד האולימפי ופרוייקטים התנדבותיים. 

8:00: יוצאת לעבודה בתחומים השונים עד שעות הערב המאוחרות.

 

יעל ארד עם משפחתה  (צילום: עומר מסינגר) (צילום: עומר מסינגר)
יעל ארד עם משפחתה (צילום: עומר מסינגר)

 

איך הגעת להיות הבעלים של החברה ומנהלת ניקולדיאון?

"בשנת 96' החלטתי לפרוש מעולם הספורט ולעבור לעולם העסקים. זה לא היה פשוט לקבל את ההחלטה לאחר 21 שנה, אבל הבנתי שאני חייבת להסתכל קדימה. בשביל להשתלב ולהצליח בעולם העסקי, אני חייבת להקדיש את עצמי רק לעולם הזה, לכן ניתקתי את כל המעורבות שלי בתחום הספורט.

 

"זו הייתה תקופה של אי וודאות, ולא ידעתי לאן יתפתחו הדברים, אבל מהר מאד השתלבתי בעולם הזיכיונות והמיסחור של ילדים בני נוער. בטווח השנים 2010-2001 שימשתי כמנכ"לית P.M.I לשיווק מוצרי איסוף לילדים, ולאחר מכן המשכתי עד להקמת החברה הנוכחית.

 

יעל ארד ()
יעל ארד

"במהלך השנים הרגשתי מספיק בטוחה לחזור לעולם הספורט כמנטורית ופעילה בהתנדבות. המקום בו אני נמצאת היום הוא תוצאה של בנייה עצמית בעולם העסקי ופיתוח התמחויות ומיומנויות - מה שגורם לסביבה להכיר ביכולות ולהציע שיתופי פעולה".

 

מתי הבנת שאת במסלול להצלחה?

"אני לא מסתכלת על המסלול בצורה כזאת, אלא מרגישה בכל כמה שנים שאני רוצה שינוי ולהתקדם למקום אחר. אני בונה את עצמי בצורה הטובה ביותר מבחינתי, מציבה מטרות ויעדים בדרך להצלחה ולוקחת בחשבון גם אכזבות וכישלונות, שהם חלק בלתי נפרד מההצלחה".

 

מה ההישג הכי גדול שלך?

"ההתחלה החדשה שלי בגיל 33. העובדה שהמעבר מעולם הספורט לעסקים הצליח. עזבתי תחום שהצלחתי בו ברמה עולמית. ויתרתי על הנכס הזה שלי והמשכתי לעולם חדש, שלא ידעתי אם אצליח בו. לקחתי את הכלים שצברתי בשנותיי בספורט, ולשמחתי הצלחתי בשינוי - מה שאינו מובן מאליו עבורי. הצלחתי לעשות את הקשר בין ספורט ועסקים, ועל זה אני מרצה לאנשי עסקים, ממערך הביטחון ומהחינוך".

 

יעל ארד עם יעקב בן שמעון, מנכ"ל אושילנד  (צילום: מורג ביטן) (צילום: מורג ביטן)
יעל ארד עם יעקב בן שמעון, מנכ"ל אושילנד (צילום: מורג ביטן)

ספרי על כישלון שלך בדרך, משהו שאת מתחרטת עליו

"בכל עשייה יש כשלונות או אכזבות. בדיוק כמו בספורט, גם העולם העסקים נכשלתי והתאכזבתי מספר פעמים. כמנכ"לית PMI למשל, בונים מותגים מתוך מחשבה שיצליחו, ובסופו של דבר קהל הילדים או הנוער לא אוהב אותם, למרות שהיו בהם כל סממני ההצלחה.

 

" דוגמא נוספת, ב-2011 שימשתי יו"ר חברת ההזנק מוגובי, המציעה עולם וירטואלי לילדים. במשך שנתיים הובלתי את העולם הוירטואלי של מוגובי לשוק הרוסי בגיבוי משקיעים פרטיים וקרנות. חתמנו על הסכם שיתוף פעולה עם גוף המדיה הגדול ברוסיה ולמדנו את השוק על בוריו. ידענו שצריך להתמודד עם אתגר התרבות והשפה, כמו גם אתגר המודל העסקי מול הצרכנים שאמצעי התשלום שם שונים והרגלי הצריכה אחרים. גייסנו 400 אלף שחקנים די מהר, אבל למרות שבנינו עבורם מודל עסקי התואם את התרבות במדינה, לא הצלחנו להפוך אותם לשחקנים משלמים באחוזי ההמרה להם ציפינו, ובסופו של דבר נאלצנו לוותר על הפעילות שם".

 

מי המודל לחיקוי שלך, מנטור?

"כשהייתי מנכ"לית PMI, חברה בת של קבוצת ההפצה בר, הבעלים בקבוצה היו בעלי ניסיון עסקי ניהולי רב, במיוחד בועז דקל. הם היו עבורי מנטורים והבית ספר האמיתי למינהל עסקים, לאחר שסיימתי לימודי תואר בתחום".

 

מה את מחפשת בעובד שמגיע אליך לראיון?

"ברק בעיניים, מוטיבציה, חדוות עשייה, צורך פנימי להצליח, חריצות ויושר. את כל השאר אני יודעת ללמד".

 

בעולם מקביל, מה היית רוצה להיות?

"לשמחתי, אני מממשת בחיי את כל מה שרציתי להיות. זה לא מבן מאליו שיש בי שמחת עשייה וסיפוק בכל בוקר שאני קמה. הצלחת הקריירה העסקית שלי לא נופלת מהצלחת הקריירה הספורטיבית שלי".

 

 יעל ארד עם ירדן ג'רבי (צילום: מורג ביטן) (צילום: מורג ביטן)
יעל ארד עם ירדן ג'רבי(צילום: מורג ביטן)

ממה אתה פוחדת? איך את מתגברת על פחדים?

"כספורטאית מתרגלים מגיל צעיר לתהליכים ארוכים. אני יודעת איפה אני רוצה להיות בעוד 10 שנים, שעם סבלנות ואימונים קשים, אוכל להתגבר על המהמורות שבדרך ולהצליח. רכישת מיומנויות והידיעה הזאת עוזרות להתגבר על פחדים וכשלונות. הדבר היחיד שאין לי שליטה עליו זו הבריאות של האנשים שאני אוהבת".

 

איך את מעלה מוטיבציה של עובדים בכלל ובימים קשים בפרט?

"אכזבה היא המנוף הכי גדול להצלחה הבאה. לכן תמיד צריך להציב מטרות-על, ולהשיג אותן באמצעות מטרות ביניים ריאליות. צריך להמשיך ולחתור להצלחה בהרבה עבודה קשה ומתודולגיה. אני נותנת לעובדים שלי דוגמא אישית".

 

מה המשמעות של כסף עבורך?

"אמצעי לחיים טובים וביטחון לעתיד".

 

יעל ארד עם נועם גרשוני  (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
יעל ארד עם נועם גרשוני (צילום: אורן אהרוני)

עד כמה את יכולה להתנתק מהעבודה כשאת מגיעה הביתה? כמה היא "מארגנת" לך את החיים?

"אני אף פעם לא מנסה או רוצה להתנתק. אני אוהבת להיות כל הזמן בעניינים, לתת מענה לצרכים".

 

מה את חושבת על הכלכלה הישראלית?

"היא מבוססת בין היתר על יזמות, היי-טק ותעשייה מצליחה היא כלכלה חזקה וצומחת. הידיעה הזאת מתחזקת בי לאחר שנחשפתי לחדשנות הטכנולוגית של הסטארטאפים, גיוסי הון והשקעות זרות. עם זאת, חייבים לתת מענה לדור הצעיר בתחום מחירי הדיור, להבטיח את עצמאות התקשורת, ובכלל לאפשר למעמד הביניים להתפרנס ולחיות ברווחה יחסית, ולא לקרוס תחת עול של משכנתא והלוואות".

 

 

יעל ארד בזכייתה במדליית כסף, ברצלונה 92' (צילום: יוסי רוט) (צילום: יוסי רוט)
יעל ארד בזכייתה במדליית כסף, ברצלונה 92'(צילום: יוסי רוט)

איך מסתדרים עם בעלי המניות / יו"ר החברה?

"מבינים את הצרכים של הדירקטוריון, מכבדים אותם ופועלים להשגתם. לצד זה מפגינים ידע, מובילות, מנהיגות ולקיחת אחריות".

 

תפתיעי אותנו במשהו שלא יודעים עליך

"לא נראה לי שנשארו הרבה דברים שלא יודעים עליי. אולי שבפנאי שלי אני מיישמת את האהבה הגדולה שלי - בישול ואוכל בכלל. אני עושה ספורט עם קבוצת האימון שלי, שמורכבת מספורטאי עבר".

 

טיפים למנכ"ל/ית מתחיל/ה:

לבנות צוות של אנשים חרוצים, שמוכנים להשקיע להצלחת הארגון - כשרון לא מספיק.

לייצר תרבות ארגונית שתואמת את השקפת העולם שלך.

להעניק סמכות למנהלים תחתיך, כדי שאלה ירגישו אחריות לתהליכים, ויהיו גאים בהצלחה או כואבים את הכישלון.

לדעת להתערב בצמתים קריטיים, בנקודות אל-חזור.

גם כשהארגון מצליח לחפש כל הזמן חדשנות כדי לוודא הצלחה גם בהמשך.

להיות מסוגלים להגיב לשינויים בשוק במהירות יחסית, גם כשזה לא נוח

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים