שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    כך משנים עיצוב קבלן: הצצה לדירה בנס ציונה
    בתום חיפושים אחר מקום שקט משולב עם אווירה אורבנית, זוג גמלאים מהמרכז רכש דירה חדשה ושינה את תוכניות הקבלן. צפו בתמונות

    זוג פנסיונרים מראשון לציון חיפש פרויקט מגורים באזור שקט עם חיי חברה וקרבה לתחביביהם הישנים. השניים מצאו דירה חדשה מקבלן בשטח של 130 מ"ר בנס ציונה מול נוף שלשיטתם הוא עוצר נשימה.

     

    טורים נוספים במדור ביקור בית :

    עם הפנים לים: הצצה לדירה מעוצבת בת"א

    חיבור לאדמה ולים: ביקור בבית מעוצב בפ"ת

    פסטורלי ובצורת ר': צפו בבית מעוצב בשרון

     

    אף שהדירה כבר הייתה בשלבים מתקדמים בבנייה, נעשו שינויים בתוכניות שהצריכו הריסות רבות ובניית קירות מחדש. בצורה זו נבחרו חומרי הגמר כמו ריצוף וחיפויים, מבלי להשתמש בחומרים הסטנדרטיים של הקבלן. על מנת לרווח את הדירה ולהצניע מעט את המטבח, הדיירים ויתרו על חדר שינה אחד בקרבת הסלון.

     

     (צילום: יואל אליווה) (צילום: יואל אליווה)
    (צילום: יואל אליווה)

     (צילום: יואל אליווה) (צילום: יואל אליווה)
    (צילום: יואל אליווה)

    המטבח החדש קיבל למעשה "חדר משל עצמו", והוא כולל שטחי אחסון עצומים עם מקררים אינטגרליים "השתולים" כחלק מהארונות הגבוהים. זאת כדי לקבל חזית ארונות אחידה ושטחי עבודה רבים ופונקציונליים. זאת בניגוד לתוכנית המקורית, שביקשה למקם את המטבח בסלון, מה שלמעשה תרם לריווח הסלון ואזור פינת האוכל שמשתמשים בה לעתים תכופות. 

     

     (צילום: יואל אליווה) (צילום: יואל אליווה)
    (צילום: יואל אליווה)

     (צילום: יואל אליווה) (צילום: יואל אליווה)
    (צילום: יואל אליווה)

    בהמשך תוכנן מחדש גם חדר השינה. בני הזוג ויתרו על חדר ארונות לטובת חדר רחצה גדול המתוכנן לטווח הארוך. כמו כן, בזכות הוצאת המטבח מאזור הסלון נוצרו מקומות אחסון רבים לשימוש הדיירים בבחינת "שלא יחסר".

     

     (צילום: יואל אליווה) (צילום: יואל אליווה)
    (צילום: יואל אליווה)

     (צילום: יואל אליווה) (צילום: יואל אליווה)
    (צילום: יואל אליווה)

     (צילום: יואל אליווה) (צילום: יואל אליווה)
    (צילום: יואל אליווה)

    חלק מדרישות הדיירים כלל גם שימוש בחומרים טבעיים, והקפדה על מראה לא מתאמץ עם שילוב פריטי אמנות מסוגים שונים. עקב כך, הוקמה בסלון מעין ספרייה אסימטרית מעץ וחומר "עבה", הכוללת בתוכה אחסון גלוי ונסתר לאוספי הספרים או פריטי האמנות השונים.

     (צילום: יואל אליווה) (צילום: יואל אליווה)
    (צילום: יואל אליווה)

    הכותב הוא מעצב פנים, בעלי משרד אמיר פלג עיצוב פנים


    פורסם לראשונה 14/11/2016 07:23

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: יואל אליווה
    הדירה המעוצבת בנס ציונה
    צילום: יואל אליווה
    מומלצים