שתף קטע נבחר

בלי רעשי רקע: חוויית הסאונד האולטימטיבית

פעם היינו מסתובבים עם נגני מוזיקה ייעודיים, היום כשהטכנולוגיה מתקדמת בצעדי ענק, הסמארטפון שלנו הפך לכלי האחסון בו נמצאת כל המוזיקה שלנו, ולעיתים זהו שימושו העיקרי. אז מה צריך לדעת על מעבדי קול, איזה אפליקציות קיימות כיום לסאונד נקי ואיכותי ומה הקשר של ההקלטה לכל זה?

בשיתוף LG

 

רוב הסיכויים שהמכשיר העיקרי שלכם לניגון שירים הוא הסמארטפון. בשנים האחרונות נפטרנו מנגני המוזיקה הייעודיים והפכנו את הסמארטפון לנגן המוזיקה העיקרי והיחיד בחיים שלנו. בדרך קנינו רמקולי בלוטות' אלחוטיים וחלקנו אפילו שילב פתרונות להאזנה למוזיקה מהסמארטפון ברכב.

 

הסמארטפון הוא הכלי המרכזי בו אנחנו מאחסנים את השירים שלנו או מאזינים להם דרך שירותי מוזיקה אינטרנטיים. יצרניות הסמארטפונים גם מבינות את זה, הן משקיעות משאבים בפיתוח כרטיסי קול ומגברים טובים יותר, התקני בלוטות' סטריאופוניים איכותיים (לחיבור לרמקולים אלחוטיים תומכים) וגם אוזניות משופרות.

 

חוויית הסאונד בסמארטפון מושפעת ברובה משני רכיבים: כרטיס הקול והאוזניות. בעוד שצרכנים רבים מסתפקים באוזניות המגיעות בערכה, חלק אחר מעדיף להשקיע מאות שקלים, ואפילו יותר, באוזניות איכותיות של מותג מוכר. הבעיה היא שלא משנה כמה האוזניות טובות, בשביל לנצל את היכולת שלהם עד הסוף, צריך שגם הסמארטפון ידע להוציא צליל איכותי. לכאן נכנסים לתמונה כרטיסי הקול.

 

אחד הפתרונות הקיימים הוא שילוב של מעבד קול מסוג Hi-Fi Quad DAC. ראשי התיבות של DAC הם Digital Audio Converter - המרת סאונד דיגיטלי לאנלוגי. הממיר הזה מנקה את הצליל מכל רעשי הרקע, כך שהוא יהיה נקי ואיכותי יותר. ה-Quad DAC ממזער עיוותים ורעשי סביבה בכ-50%. פתרון מהסוג זה הופך את חווית האזנה למוזיקה לאיכותית יותר, גם באוזניות שמגיעות ישירות בערכת המוצר. אודיופילים בהחלט ייהנו מהשדרוג המוזיקלי הזה, אולי אפילו יותר ממשתמשים רגילים, כי הם כבר מצוידים באוזניות ברמה גבוהה.

 

חובבי אודיו אשר מחפשים אפליקציה להאזנה לשירים באיכות צליל גבוהה ולא מסתפקים בפתרונות הרגילים, אשר לא מביאים את הצליל למקסימום שלו, יכולים לנסות את שירות המוזיקה Tidal. אומנם מדובר בשירות הזרמה בתשלום, אבל הוא מציע במודל הפרימיום שלו גישה לאלבומים באיכות Hi-Fi. חובבי סאונד ידעו להעריך את הצליל הגבוה. גם במודל הבסיסי של השירות, אפשר ליהנות ממוזיקה באיכות גבוהה עם סמארטפון מתאים.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

כמובן שיש משתמשים שמעדיפים להאזין למוזיקה מהרמקולים של הסמארטפון וגם כאן יש הפתעות טובות. יצרניות הסמארטפונים משפרות כל הזמן את הרמקולים המשולבים במכשיר שלהם, כך שהצליל נעים יותר לאוזן.

 

להקליט את הצליל שרוצים

חוויית אודיו לא קשורה רק לאיכות השמע, היא מתבטאת גם באיכות הקלטת הצליל. כאשר אנחנו מצלמים אומנים בהופעות, מקליטים את הילד שר או אפילו רוצים להקליט שיחה חשובה, יכולות ההקלטה של הסמארטפון מתגלות.

 

בחלק מהיצרניות כבר החלו לשלב פתרונות הקלטה טובים יותר, המאפשרים לשלוט באופן ידני בהגדרות ולהקליט סאונד ב-Hi-Fi. היכולות הללו מתבטאות בהסרת קולות רקע מיותרים, התמקדות בקולות ספציפיים והגדרת מרחק ההקלטה. כך ניתן להקליט שיחה במקום רועש, כאשר השמע מתמקד רק בקולות החשובים.

 

מקליט סאונד באיכות HD משלב פתרון של הקלטת צלילים ברמה גבוהה. מאפיין זה מאפשר למשתמשים להקליט סאונד באיכות של אולפן הקלטות עם טווח תדר דינאמי רחב יותר. הדבר מתבצע על ידי שימוש בשלושה מיקרופונים, היוצרים צליל באיכות גבוהה מזה שבסמארטפון רגיל. כמו כן, אפליקציות שונות מאפשרות לשלוט באופן ידני בסאונד באמצעות ממשק ידידותי.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
  

ההשקעה ברכיבי השמע וההקלטה בסמארטפון הבא שלנו, תשדרג משמעותית את החוויה במכשיר הצמוד אלינו כל היום. הקלטת שמע באיכות גבוהה מסוגלת להפוך את הסמארטפון לאולפן הקלטות נייד קטן. אולפן סלולרי שכזה, מאפשר להקליט פודקאסטים באיכות גבוהה ולצלם סרטוני יו טיוב ופייסבוק עם צליל חד וברור, והכל מבלי להיסחב עם ציוד גדול ומסורבל.

 

בשיתוף LG 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לא מתפשרים על איכות המוזיקה
צילום: shutterstock
מומלצים