שתף קטע נבחר

לקראת לידה: כך תכינו את ארון התרופות

מתכוננים ללידת תינוק חדש? בנוסף למיטה ולבגדים היפים, כדאי שתכינו גם ארון תרופות מתאים. מה כדאי שיהיה בו

בשיתוף סופר-פארם

 

הזמנת ציוד לפני הלידה כבר הפכה להיות מטלת חובה, אבל מה באמת צריך להיות בבית לקראת הלידה, בעיקר בארון התרופות? לפניכם הרשימה שכדאי לכם להצטייד בה.

 

ד"ר דורון כרמי, מומחה באנדוקרינולוגיה וברפואת ילדים, מסביר כי עגלה, בגדים וחדר יפה הם ללא ספק הדברים המובילים אבל כדאי להוסיף לרשימת הציוד הראשוני גם תרופות, תכשירים ומוצרי עזרה ראשונה לתינוק כגון תרופות להורדת חום וטיפול בכאב כדי שבמקרה הצורך, לא תיאלצו לשוטט באמצע הלילה ולחפש את בית המרקחת התורן.

 

קראו עוד כתבות במדור פארם נט

 

הורדת חום אצל תינוקות וילדים

ד"ר כרמי מסביר כי חום אצל תינוקות כתוצאה ממחלה אינו נפוץ מתחת לגיל שלושה חודשים. במקרה של חום בגיל צעיר כל כך יש לפנות מיד לרופא. בגילאים הקטנים יתכן מצב של חום הנלווה למתן חיסון. במקרים אלה שהחום עולה מעל 38.5 מעלות הוא נחשב לגבוה ורצוי להורידו.

 

אליעז רז, רוקח סופר-פארם, מוסיף כי בחום של 39 או גבוה יותר יש להגיע בדחיפות לקבלת טיפול רפואי.

 

מדחום: עד גיל שנה כדאי למדוד לתינוקות חום בישבן כדי לקבל תוצאה מדויקת. הקפידו שלתינוק יהיה מדחום נפרד משאר בני הבית. רז מסביר כי חשוב לחטא אותו בעזרת אלכוהול וצמר גפן בגמר כל שימוש.

 

רז מסביר כי מומלץ לקנות מדחום מהיר וגמיש כדי שהבדיקה תהיה מהירה וקלה. ישנן בשוק גם מדבקות שניתן להדביק עם הבטן או על הגב שנותנות אינדיקציה לגבי חום הגוף – שימושי בעיקר בשעות שהתינוק ישן.

 

תרופה להורדת חום ושיכוך כאבים המותאמת לפעוטות מגיל לידה. רז מסביר עד גיל חצי שנה מומלץ לתת נובימול. מעל גיל זה ניתן כבר להשתמש גם בנורופן או באדוויל.

 

מדחום רק לתינוק.  לא לשכוח לחטא לפני כל מדידה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מדחום רק לתינוק. לא לשכוח לחטא לפני כל מדידה(צילום: shutterstock)

 

תרופות ואביזרים להקלה על צינון ונזלת

ד"ר כרמי מסביר כי הצטננות היא מחלה ויראלית נפוצה בקרב תינוקות ופעוטות. צינון המלווה בנזלת, מקשה על התינוק לנשום, פוגע הן בתאבון והן ביכולת של התינוק לינוק/לשתות מבקבוק ומשפיע על שנת הלילה שלו. ואלה המוצרים שיקלו עליו:

 

תמיסת מי מלח לאף: מגיעה בתרסיס או בטיפות להקלה על הנזלת. רז מוסיף כי בתינוקות יש להעדיף טיפות ולא בתרסיס, כי הזרם של התרסיס עשוי להיות אגרסיבי מדי. בשום אופן אל תנסו להכין מי מלח בעצמכם! האף דורש ריכוז מסויים. הכנות ביתיות אסורות לשימוש.

 

מכשיר להוצאת נזלת מהאף ("משאבת נזלת").

 

מוצרים להקלה על הנשימה כמו מוצרים מסדרת "טפטפים" של כצט להקלה על תופעות צינון ונזלת אצל פעוטות.

 

טיפול בגזים

לדברי רז, תינוקות עלולים לסבול מגזים החל מהשבוע הראשון והם נמשכים בממוצע כחודש וחולפים בד"כ עד גיל 3-4 חודשים. ישנם תכשירים על בסיס תמציות צמחים כמו שומר, מנטה. תכשירים אחרים מבוססים על אנזימי עיכול המסייעים לעיכול ופירוק המזון.

 

ישנם גם תכשירים על בסיס נגזרת של סיליקון אשר מפחית את מתח הפנים של בועות האוויר במערכת העיכול, ועל ידי כך גורם לפיצוצן. 

 

ד"ר כרמי מוסיף כי כדאי להחזיק בארון התרופות תרופה המוכחת קלינית להקלה על כאבי בטן הנגרמים בשל גזים אצל תינוקות.

 

ויטמינים

ויטמין D: רז אומר כי, לפי המלצות משרד הבריאות יש לתת ויטמין D לתינוקות מגיל לידה ועד גיל שנה. המינון המומלץ הוא 400 יחידות בינלאומיות (2 טיפות) ליממה.

 

ברזל : לפי המלצות משרד הבריאות, יש לתת לתינוק תוסף ברזל מגיל 4 חודשים עד גיל שנה (שימו לב כי המוצר הינו תרופה). לתינוקות שבספירת הדם שמבוצעת בד"כ לפני גיל שנה עלה חשד לאנמיה מומלץ להמשיך הטיפול בברזל עד גיל שנה וחצי.

 

משחות וקרמים לטיפול והגנה על עור התינוק

עור התינוק עדין מאוד וחשוף לזיהומים שונים, בין היתר משום שחסרה לו אוכלוסיית החיידקים הנורמלית התורמת להגנתו. ישנם מספר תכשירים שמומלץ לרכוש על מנת להגן על עורו:

 

משחה נגד תפרחת חיתולים: תפרחת חיתולים היא תגובה אלרגית המלווה לפעמים בפטרייה המופיעה על עור התינוק באזור החיתול. במקרים חמורים או כשאין תגובה לטיפול יש להשתמש במשחה טיפולית במרשם רופא.

 

סבון רחצה: השתמשו בסבון עם לחות שפותח במיוחד לתינוקות. במקרים של עור יבש במיוחד, מומלץ להחליף את השימוש בסבון נוזלי לשמן אמבט.

 

שמפו: רז מוסיף כי כדאי להשתמש בשמפו עדין רצוי "אל דמע" כדי שלא יצור גירוי בעיניים.

 

שמן תינוקות.

 

משחה / קרם לחות להגנה על העור התינוק.

 

ציוד נוסף

אלכוהול 70% או אלכוהול בתוספת כלורהקסידין לניקוי וחיטוי הטבור.

 

מספריים קטנים מיוחדים לתינוקות לגזירת ציפורניים.

 

 צמר גפן או גזות קטנות לניקוי הטבור ולניקוי הקפלים בעור.

 

מקלות אוזניים המותאמים לתינוקות (לשימוש חיצוני, אין להחדיר לתעלת האוזן).

 

 מד חום לחדר ומדחום לאמבט.

 

לאחר שהצטיידתם בתכשירים לשמירה על בריאות התינוק, הקפידו למקם את ארון התרופות במקום מוצל וגבוה, הרחק מהישג ידם של ילדים. כמו כן, שימו לב לתאריכי התפוגה של התרופות שרכשתם.

 

מדי חצי שנה עברו על התכשירים והתרופות ורעננו את כל מה שדורש רענון. בכל מקרה, גם אם התרופה עדיין בתוקף מומלץ להתייעץ עם הרוקח לכמה זמן אפשר להשתמש בתרופה לאחר פתיחת האריזה. להשתמש בה אם עברה למעלה משנה מאז הפעם הראשונה בה פתחתם אותה.

 

המלצות אלה מוגשות כשרות לציבור ואינן מחליפות התייעצות עם רופא.

  

בשיתוף סופר-פארם





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
להכין את ארון התרופות של התינוק
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים