שתף קטע נבחר

לפני הגשם: 5 טעויות באיטום הגג

סילר במקום חומר איטום, זפת לא תקנית ואי הקפדה על סיוד. מהן נקודות תורפה המהוות כשלי איטום? אתר "המקצוענים" עם 5 טעויות באיטום הגג שיגרמו נזקים לתשתית הבית שלכם

אמנם החורף מסרב להגיע, אבל כשהגשם יגיע בבת אחת אתם רוצים להיות מוכנים לכך. דווקא הימים החמים האלו הם הזדמנות לתקן את כשלי האיטום בגג. אז איך לא עושים זאת? לפניכם טעויות בבחירת חומרי האיטום ובהתקנה לא מקצועית שלהם.

 

עוד כתבות בנושא:

ליקויי איטום בבית - כיצד מתמודדים?

אל תזרקו את הכסף שלכם מהגג

סימנים של רטיבות

 

להשתמש בזפת לא תקנית ולא להקפיד על סיוד הגג מדי שנה

זפת הוא חומר איטום שהיה נהוג בעבר וכיום משתמשים בו לאיטום גגות שדייריהם מעוניינים לחסוך בעלות. הוא אמנם זול בתשלום המידי ומגיע עם אחריות של 5 שנים, אך לא כולם יודעים שהאחריות מותנית בתחזוקה שנתית שכוללת סיוד מחדש. הבעיה שמרבית הצרכנים שוכחים לעשות זאת בזמן. ואז, גם אם מאחרים רק בכמה שבועות, הזפת יכולה לאבד את תכונות האיטום שלה. זאת, בייחוד אם מדובר בתקופה שבה קרינת השמש חזקה.

 

"זו טעות לחשוב שזהו הפתרון הזול ביותר, משום שלטווח ארוך לא בטוח שהוא האופציה המשתלמת ביותר. בנוסף, חשוב להיזהר מפני שימוש בזפת לא תקנית (60/70)", אומר דוד מוסרי ממוסרי - איטום גגות וסנפלינג באתר "המקצוענים".

 

להתקין יריעות ביטומניות מבלי להגביה דודי שמש

כיום זפת הרבה פחות פופולארית מיריעות ביטומניות בשל התחזוקה שהיא דורשת ועמידותה הפחותה משל יריעות. הבעיה היא שגם כשמשקיעים סכום כסף רב ביריעות ביטומניות, אם ההתקנה אינה מקצועית, יהיו כשלי איטום. "ישנם בעלי מקצוע שלא מרימים את דודי השמש, את הקולטים ואת כל מה שמצריך פירוק והרכבה מחדש", אומר מוסרי. "הם אוטמים ביריעות מסביב ומלחימים אותן בדרך לא דרך. אזורי החיבורים הם נקודות התורפה שדרכם מים יכולים לחדור ולפגוע בתשתית המבנה. כמן כן, אם לא מרתכים את היריעות זו לזו בצורה מקצועית ואם לא עולים עם היריעות לכיוון קצה הבניין (לגובה של כ-30 ס"מ), במקרה של הצפה, מים יכולים לחדור אל הקירות".

 

למרוח סילר בתור חומר איטום על גג מרוצף

"ישנם בעלי מקצוע שמורחים שכבת סילר על גגות מרוצפים בתור חומר איטום", אומר שלמה אברג'יל מאיטום גגות שלמה באתר "המקצוענים". "זה חומר שמיועד להתזה על אבנים טבעיות של קירות חיצוניים. מכיוון שאנשים ראו שהוא שדוחה מים, בעלי מקצוע חאפרים התחילו למרוח אותו על גגות מרוצפים בתור חומר איטום וגובים על זה תשלום לפי מטר. במקרה שיש גג מרוצף, ניתן למרוח עליו חומר פוליאוריטני, שגם הוא לא תמיד אוטם במאה אחוז, אך הוא כבר בהחלט נחשב לחומר איטום".

 

לדבריו, "כמובן שהפתרון הכי טוב עבור גג מרוצף הוא לפרק את האריחים ולאטום מחדש עם יריעות ביטומניות ורק אז לרצף מחדש. זה יהיה פתרון הכי יעיל שייתן שקט להרבה שנים. גם חריצת הרובה שבין האריחים ומריחת רובה חדשה היא לא פתרון מקצועי. אם בכל זאת מורחים על שכבת הריצוף חומר פוליאוריטני שקוף, חשוב להשתמש בשתי שכבות (ובסה"כ בכמות של 2 קילו למטר). חשוב למרוח חומר זה גם על הקירות המקיפים את הגג, עד לגובה של 10-15 ס"מ. זאת, על מנת למנוע חדירה של מים אל החיבור שבין הרצפה לקירות, במקרה של הצפה על הגג".

 

לתקן כשלי איטום של יריעות ביטומניות מבלי למרוח חומר מקשר

"אם יש כשלי איטום בגג שנאטם עם יריעות ביטומניות, חייבים להכין את התשתית בצורה טובה", אומר אברג'יל. "יש להוציא את היריעות שהתנפחו והחלו להתנתק, לשים שכבת פריימר (חומר מקשר) על בסיס טרפנטין ולתת לו להתייבש במשך 24 שעות. רק לאחר מכן, יש להלביש יריעות חדשות ולרתך אותן. לפעמים חאפרים לא שמים שכבת פריימר, אלא מרתכים את היריעות במצב הנתון וזה גורם להתנפחות של החומר. מורחים על התפרים שבין היריעות כל מיני חומרי אטימה משלימים כדי להעלים את כשלי העבודה. הבעיה היא שבלי פריימר האחיזה של היריעה הביטומנית החדשה על היריעה הקיימת, היא הרבה פחות טובה. בגלל שיש אבק ותשתית לא נקייה, כשמרתכים את החומרים הם לא תמיד נאחזים בצורה טובה ללא חומר מקשר".

 

להשתמש בחומרים שאמורים להוות שכבה חיצונית בלבד בתור חומר איטום לגג

"ישנם חומרי איטום שמיועדים להיות שכבה חיצונית בלבד בתור חומר איטום לגג" מסביר אברג'יל. "למשל, חומר אקרילי נמכר בתור חומר איטום אבל בפועל הוא משמש בעיקר להלבנה. הוא מתפרק מהר ואינו מתאים להיות חומר איטום באקלים הישראלי. הוא רק נותן הגנה ומבודד את חומר האיטום הקיים (יריעות או בטון מוחלק) על הגג, מפני השמש. זו טעות לראות בו חומר איטום. גם חומר פולימרי מיועד רק לחיזוק התפרים שבין היריעות הביטומניות. הוא מחזיק מעמד כשנה וחצי עד שנתיים ואינו מתאים למצב של מים עומדים, שכן הוא מתפרק לאורך זמן. הוא מתאים כחיזוק לסדקים שנפערים ביריעות במשך הזמן. צריך לקחת בחשבון שיש כל מיני דרגות גם לחומר זה, ולא כל חומר פולימרי הוא איכותי מספיק לאיטום".

 

מחפשים איש איטום? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים