שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    "לא היה סיכוי להציל את המסעדה"
    אחרי 20 שנה: מסעדת "המטבח של רמה" נשרפה כליל בשריפה שפרצה בנטף. המסעדנית רמה בן צבי ובני משפחתה פונו מביתם. תומר ניב, שף המסעדה ב-8 השנים האחרונות: "עמדתי שם וראיתי את המסעדה בוערת, נשארתי שם עד שהמטבח עלה בלהבות, אז כבר לא יכולתי להסתכל יותר"

    "האש הגיעה למסעדה בסביבות השעה 16:30. לקח ללהבות שעתיים להגיע אלינו. בשעה 17:00 המסעדה כבר הלכה, ניסינו למנוע את זה אבל לא הייתה שום אפשרות, זה היה משב אש חזק, ובשילוב עצי אלון ואורן יבשים, רוח חזקה, ומסעדה שבנויה מחורש טבעי - לא היה סיכוי להציל את זה. האש עברה דרכה ולא היה שום דבר שניתן לעשות", כך תיאר הערב תומר ניב, שף מסעדת "המטבח של רמה" בנטף בשמונה השנים האחרונות, את הלהבות שכילו כליל את המסעדה הוותיקה, שחגגה 20 שנות פעילות לפני מספר חודשים.



    בן צבי, הבוקר בין הריסות המסעדה (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
    בן צבי, הבוקר בין הריסות המסעדה(צילום: אוהד צויגנברג)

     

     

    "המטבח של רמה" לפני ואחרי (צילום: אודי גל כב"ה ירושלים  ורן ביגלמן) (צילום: אודי גל כב
    "המטבח של רמה" לפני ואחרי(צילום: אודי גל כב"ה ירושלים ורן ביגלמן)

     (צילום: אודי גל כב"ה ירושלים) (צילום: אודי גל כב
    (צילום: אודי גל כב"ה ירושלים)
    גל השריפות פגע במסעדה הוותיקה בזמן שבמקום נערכה חתונה, הלהבות הגיעו ליישוב, וזמן קצר לאחר מכן נשרפה המסעדה כליל. האש גם פגעה בביתה של המסעדנית ובעלת המקום רמה בן צבי.
     (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
    (צילום: גיל יוחנן)
      

    בן צבי, שהייתה רקדנית בעברה, הקימה את המסעדה בגיל 40 לאחר שהחליטה לעשות שינוי בחייה המקצועיים ולעבור לתחום המסעדנות. את המסעדה בחרה לפתוח ביישוב נטף, אליו עברה בשנות ה-80 יחד עם קבוצה קטנה של אנשים שרכשו מאבו גוש את קרקעות נטף והתיישבו שם.

     (  )

    בן צבי בזמנים טובים יותר (  )
    בן צבי בזמנים טובים יותר

    גרעין המייסדים של המקום התכוון להקים יישוב שתושביו יתפרנסו מעבודת האדמה, ובן צבי יישמה זאת באמצעות "המטבח של רמה", שהייתה מבין הראשונות שחרטו על דגלה של הקולינריה הישראלית את המושג farm to table והתבססה כולה על התוצרת הגדלה במקום. 
     

    "פינינו את הלקוחות שהיו במסעדה באותו זמן, וגם בלוני גז ופטריות, אבל חוץ מזה לא היה מה לעשות. עמדנו והסתכלנו על המסעדה בוערת", שיחזר ניב, "גם לוחמי האש הסתכלו על הלהבות ולא נלחמו בהן כי לא היה מה לעשות. הבית של רמה נפגע אבל לא נשרף. אני נשארתי שם עד שהמטבח של המסעדה עלה בלהבות, אז כבר לא יכולתי להסתכל יותר. אני עובד שם שמונה שנים, זה סוריאליסטי, אני עדיין לא מעכל את זה, זה קרה במהירות. אף אחד מאיתנו לא ידע שהמסעדה תישרף ככה, אחרת הייתי מוציא את הבקבוקים היקרים מהמרתף. האש התפשטה בצורה אלימה מאוד".

     

    "עמדנו והסתכלנו על המסעדה בוערת" (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
    "עמדנו והסתכלנו על המסעדה בוערת"(צילום: אוהד צויגנברג)

      

    ואיפה רמה הייתה בזמן הזה?

    "רמה פינתה את הדברים שלה מהבית בזמן הזה, כשהאש שרפה את המסעדה היא כבר התפנתה משם. מה שנשרף בנטף זה המסעדה ועוד בית בתחתית היישוב".

     

    ואתה נשארת עד הסוף?

    "אני עמדתי שם וראיתי את המסעדה בוערת. זה כמו טורנדו של אש שעובר דרך המסעדה. ראיתי אותה נשרפת לנגד עיני, זה היה מאוד דרמטי".

     

    בדף הפייסבוק של המסעדה מתקבלות לאורך כל היום עשרות הודעות מלקוחות שמצטערים לשמוע על מה שאירע, מציעים עזרה ועצובים מאוד: "אני מתקשה להאמין שהמסעדה האהובה כל כך של האישה המיוחדת הזאת נשרפה הערב...מוסד קולינרי ותיק ומיוחד ויותר מכל, מקום חם שהרגיש כמו בית...אנשים אכלו קינוח בזמן שהשרפה הגיעה. קשה לדמיין כמה קרוב זה. המטבח של רמה נשרפה הלילה:(("

    השריפה שכילתה את ה"מטבח של רמה":

    צילום: רן ברגמן, אודי גל כב"ה ירושלים

    צילום: רן ברגמן, אודי גל כב"ה ירושלים

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: רועי ינובסקי
    "האש התפשטה בצורה אלימה מאוד". "המטבח של רמה" במהלך השריפה
    צילום: רועי ינובסקי
    מומלצים