שתף קטע נבחר

אלו הערים הזולות ביותר למחיה בעולם

סקר עלות המחיה העולמי של מגזין האקונומיסט, מציג את הערים היקרות והזולות ביותר למחיה. סינגפור, ציריך והונג קונג כבשו את שלושת המקומות הראשונים כערים היקרות ביותר, ואלו הכי זולות? צפו ברשימה

סינגפור - העיר היקרה בעולם מבחינת עלות מחיה מזה השנה השלישית ברציפות. כך קובע סקר עלות המחיה העולמי (SCOL) של מגזין האקונומיסט לשנת 2016 שהתפרסם השבוע. עוד צוין בסקר כי ציריך והונג קונג הגיעו במשותף למקום השני, כאשר הונג קונג רושמת עלייה מפוקפקת של 7 שלבים לעומת הדירוג בשנה שעברה.

 

כתבות ננוספות בערוץ הנדל"ן

 

סקר עלות המחיה השנתי שהתפרסם בימים האחרונים מראה מי הן הערים הגדולות היקרות ביותר בעולם ומי הן הזולות ביותר. בכתבה שפורסמה באתר ה-businessinsider צוין כי לונדון, לוס אנג'לס וניו יורק נכנסו לעשירייה הפותחת והגיעו למקומות ה-6, 7 וה-8, והחליפו בהם את סידני, מלבורן ואוסלו. עלייתן של שתי הערים האמריקניות, ניו יורק ולוס אנג'לס, באה בעקבות העליות בשער הדולר ולא עלייה ביוקר המחיה. מנגד, הירידות בשער הדולר האוסטרלי, הפכו את הערים במדינה לזולות יותר למחיה

סינגפור, העיר היקרה ביותר - זו השנה השלישית (צילום: סיגלית בר) (צילום: סיגלית בר)
סינגפור, העיר היקרה ביותר - זו השנה השלישית(צילום: סיגלית בר)
 

העובדה כי סקר ה-SCOL משתמש בניו יורק בתור נקודת ייחוס, הובילה לכך שמדד יוקר המחיה ברוב הערים הפך לזול יותר. לפני חמש שנים, מדד כל הערים שנסקרו עמד על 87.8% (עם ניו יורק בתור 100). בשנה שעברה עמד הנתון על 79.7%, וב-12 החודשים האחרונים הנתון ירד ל-71.5%.

 

סינגפור, המובילה הקבועה, כאמור, בשנים האחרונות, רשמה אמנם נתונים טובים בקטגוריות כמו רכישת מזון בסיסית (לשם השוואה, סיאול רשמה עלות גבוהה ב-33%, טוקיו ב-36% והונג קונג ב-28% יותר מסינגפור). לעומת זאת, היא המקום היקר ביותר בעולם לרכישה ואחזקה של רכב, קניות של בגדים ותשלום על חשבונות. במקום הרביעי ברשימת הערים היקרות ביותר עומדת ז'נבה, ובמקום ה-5 נמצאת פריז (עם ירידה של 3 מקומות בדירוג לעומת שנה שעברה).

 

פריז, בירת צרפת, במקום ה-5 (צילום: smartair.co.il) (צילום: smartair.co.il)
פריז, בירת צרפת, במקום ה-5(צילום: smartair.co.il)

 

הודו עם 4 נציגויות ברשימת הערים הזולות

בצידה השני של הרשימה, ישנן ניו דלהי (מקום 8), צ'נאיי (מקום 6), מומבאיי (מקום 3) ובאנגלור (המקום ה-2). העלות הנמוכה של המחיה בניו דלהי, הנחשבת לעיר יקרה בהודו, נובעת מעלויות המזון והחשבונות לעומת השכר. בצ'נאיי, למשל, 30% מהתושבים חיים בשכונות של עוני קיצוני.

 

מומבאיי היא העיר המאוכלסת בהודו עם 18.4 מיליון תושבים, ביניהם רבים מהמיליארדרים והמיליונרים של הודו, אך עלויות המזון, התחבורה והדיור הממוצעות הופכות אותה לזולה יחסית. בבנגאלור, הנחשבת בירת ה-IT של הודו, העלויות הנמוכות לעומת שכר הגבוה יחסית הופכות אותה לזולה מאוד למחייה.

 

מומבאי, העיר המאוכלסת ביותר בהודו, במקום ה-3 ברשימת הערים הזולות ביותר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מומבאי, העיר המאוכלסת ביותר בהודו, במקום ה-3 ברשימת הערים הזולות ביותר(צילום: רויטרס)

רשימת עשר הערים הזולות ביותר בעולם ננעלת עם קראצ'י (מקום 7), פקיסטן, עם עלויות מזון, תחבורה ובידור זולות, כמו גם עלות דיור נמוכה, בעיקר בעקבות שיעורי פשיעה גבוהים. קראצ'י חולקת את המקום השביעי ברשימה עם אלג'יירס, אלג'יר, בירת המדינה שורצת שכונות העוני.

 

באלמהטי, קזחסטן, ניתן לקבל חשמל וחימום מרשת מרכזית, מה שהופך את התשלום על חשבונות נמוכים, ומה שהביא לה את המקום ה-8 ברשימת הערים הזולות ביותר. במקומות ה-9 וה-10 במשותף נמצאות קראקס, ונצואלה, ודמשק, סוריה, שמצויה במלחמת אזרחים קשה.

 

אבל בסוף או בהתחלת רשימת הערים עם עלות המחיה הזולה ביותר בעולם, תלוי מאיפה מסתכלים, ישנה לוסאקה, בירת זמביה, שירדה 22 מקומות בדירוג לעומת שנה שעברה, וקיבלה את תואר העיר הזולה בעולם, עם עלויות מזון, תחבורה ודיור זולות מאוד - בעיקר למקומיים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים