שתף קטע נבחר

דורבן צעיר שניצוד בטבע חולץ מכפר בצפון

פקחי רשות הטבע והגנים בשיתוף עם משטרת ישראל חילצו דורבן הודי צעיר שהוחזק במיכל פלסטיק במכולה בבית בכפר עראבה. בחקירה הודה תושב הכפר באחזקת חיית בר מוגנת, ציד ושחיטה של דורבנים. "אנשים לוקחים את החוק לידיהם, פוגעים בדורבנים מתוך מטרה לאכול אותם או לסחור בהם", אומרים ברשות

 

 

תושב הכפר עראבה בצפון הודה בחקירה תחת אזהרה בציד, אחזקה ושחיטה של דורבנים הודים בניגוד לחוק.

 

שוטרים במחוז צפון שהגיעו לחיפוש יזום בביתו של החשוד בציד, מצאו דורבן חי שהוחזק במיכל פלסטיק במכולה בחצר הבית. בעקבות מציאת חיית הבר הוזעקו למקום פקחי רשות הטבע והגנים.

 

פקחי רשות הטבע והגנים, גיא זהרוני, גיא כהן ושי קבסה, המשיכו בחיפושים במקום ואיתרו שתי אלות מוכתמות בדם החשוד כדם של דורבן, קוצי דורבן המפוזרים בחצר הבית ובשר במקפיא, החשוד כבשר דורבן.

 

הדורבן שחולץ. ככל הנראה היה מיועד למאכל (צילום: שי קבסה, רשות הטבע והגנים) (צילום: שי קבסה, רשות הטבע והגנים)
הדורבן שחולץ. ככל הנראה היה מיועד למאכל(צילום: שי קבסה, רשות הטבע והגנים)

 

חיות בר בצלחת: ניצודים למאכל

דרבן המצוי (דרבן הודי) נחשב למכרסם הגדול המצוי ברחבי ישראל. הדרבנים הם צמחוניים, עטורי קוצים ארוכים ופעילים בעיקר בשעות הלילה. בטבע מסוגלים הדרבנים להאריך חיים בין 12-14 שנה והם נפוצים בעיקר בקרבת אזורים חקלאיים שם הם מוצאים את עיקר מזונים כמו פקעות, בצלים, קני שורש, צמחים, ירקות פירות וגזעי עצים. הם מוגדרים כבעלי חיים מוגנים על פי החוק להגנת חיות הבר, אך עדיין סובלים מאיומי ציד רבים ופגיעה בשטחי המחייה שלהם.

 

בתום החקירה, נלקח הדורבן שנמצא ללא פגע והושב בחזרה לטבע. "שיתוף הפעולה שלנו עם משטרת ישראל הוא חשוב ביותר לטובת הצלחת פעילותינו סביב השמירה על חיות הבר ומקרה זה מוכיח עד כמה הוא פורה. לצערנו האויב הגדול ביותר של הדורבן הוא האדם, שבפעולת ציד לא חוקי ממיט על הדורבן סכנת כליה", אמר גל אריאלי, סגן מנהל מחוז צפון ברשות הטבע והגנים. "אנו נשקיע את מירב משאבינו לצמצום ומיגור התופעה באמצעות המשך פעולות לאכיפת החוק, המטיל עונשים וקנסות על העבריינים שפועלים בניגוד לחוק". 

 

לדברי זהרוני, הדורבנים ניצודים למטרות מאכל ולסחר בבשרם. "אנשים לוקחים את החוק לידיהם, פוגעים בדורבנים מתוך מטרה לאכול אותם או לסחור בהם. הם מוכרים את הדורבנים לאנשים שלא צדים אותם והבשר של הדורבן נחשב לבשר איכותי", הוא מסביר ומציין כי מדובר בתופעה בהיקפים גדולים ברחבי מחוז צפון. "אנשים שנתקלים באירועים שנראים להם חריגים, נא לדווח לפקחי רשות הטבע והגנים או למשטרת ישראל. בשיתוף פעולה אנחנו עובדים כדי לצמצם את התופעה הזאת של פגיעה בטבע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי קבסה, רשות הטבע והגנים
ציד דורבן כפר עראבה
צילום: שי קבסה, רשות הטבע והגנים
מומלצים