שתף קטע נבחר

דיווח: סמסונג ידעה על המבנה הבעייתי של הנוט 7

על פי דיווח של פורבס, צוות מהנדסים בלתי תלוי בדק ומצא שחברת סמסונג ידעה מראש שהעיצוב של הנוט 7 עלול להיות בעייתי מבחינה בטיחותית והחליטה להשיק את המכשיר בכל זאת

למראית עין הסערה סביב פרשת הנוט 7 שככה מעט, אבל חברת סמסונג טרם פרסמה את המסקנות שלה לגבי הסיבות להתלקחות של המכשירים ובתעשיית המובייל עדיין מנסים להבין מה בדיוק גרם למכשיר שאמור היה להיות אולי הסמארטפון הטוב בעולם, להתלקח בצורה כזו ולחייב את סמסונג לבטל את השקתו.

 

 

קבוצה בלתי תלויה של מהנדסי חומרה (Instrumental), אשר אנשיה ביצעו ניתוח מחמיר למכשיר כשפתחו אותו ובדקו לעומק את עיצובו ואת דרך מיקום הרכיבים בתוך חלל המכשיר ודרך הבדיקה הזו הגיעו לשתי מסקנות שהן למעשה חד משמעיות.

 

הראשונה היא שמבנה המכשיר ודחיסת כל הרכיבים אל תוך אותו חלל פנימי דק וצפוף, הם אלו שגרמו למכשיר להתלקח בצורה כזו. צפיפות הרכיבים לצד הסוללה, שגם ככה נדחסה בעצמה כדי להכיל כמה שיותר מיליאמפרים בתוך החלל הדק של המכשיר, גרמה לפי המהנדסים לנזק לחלק שמפריד בין הפלוס והמינוס וברגע שזה קורה, הדרך לקצר ולהתחממות מיידית שגורמת להתלקחות, היא קצרה מאוד.

 

צפיפות הרכיבים בחלל המכשיר (צילום: Instrumental)
צפיפות הרכיבים בחלל המכשיר(צילום: Instrumental)

 

המסקנה השנייה מהניתוח שלהם הייתה שמהנדסי סמסונג בוודאי ידעו שעיצוב כזה יהיה בסבירות גבוהה מאוד בעייתי בכל מה שקשור התחממות המכשיר ודרכי נידוף החום מהמכשיר פשוט לא היו מספיקות על מנת להעביר אותו אל פס הייצור בלב שלם. המהנדסים סבורים שענקית הטכנולוגיה מדרום קוריאה רצתה להשיג את היתרון התחרותי על המתחרות בצורה כה גדולה, שהם החליטו להתעלם מהסכנות הכרוכות בעיצוב כזה והשיקו את המכשיר בכל זאת.

 

לטענת אנשי הצוות, גם אם מכשירים לא היו מתלקחים בכמות רבה, בסופו של דבר בטווח זמן של כמה חודשים בלבד, הסוללות היו מתנפחות והמכשיר היה הופך להיות מסוכן בכל מקרה.

 

חברת סמסונג טרם הגיבה לדו"ח המאשים הזה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
note 7 סמסונג גלקסי נוט 7
צילום: AP
מומלצים