שתף קטע נבחר

בריאות בצלחת: לקט קטניות לחמין

לקראת החורף שבפתח, ועמו החשק הגובר למאכלי קדירה וחמין מהבילים, משיקה חברת סנפרוסט לראשונה לקט קטניות לחמין המכיל חומוס, שעועית אדומה ושעועית לבנה. חמין נתפש כמאכל פופולארי בישראל, לכל עדה יש את המתכון המסורתי שלה: עם גריסים, חיטה, אורז ועוד, כאשר הלקט מהווה בסיס טוב ונוח לכל סוג של חמין וחוסך את הצורך בהשריית הקטניות.

 

טליה לביא דיאטנית קלינית, יועצת לסנפרוסט: "ההמלצה הרווחת היא לשלב קטניות בתפריט היומי של מבוגרים ושל ילדים לאורך כל השנה. הקטניות עשירות בסיבים תזונתיים ובמינרלים כמו סידן, ברזל ומגנזיום, הן מכילות פחמימות מורכבות, המתפרקות בגוף בקצב איטי ויוצרות תחושת שובע ממושכת. כך שבחורף, יותר מעונות השנה האחרות, קל ונגיש יותר לצרוך קטניות מאחר והן משתלבות נהדר במתכוני קדירה, מרקים ומאכלים מנחמים".

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

"שילוב קטניות בתזונה היום יומית מהווה מקור טוב לחלבון מן הצומח, ומשלים ערכים תזונתיים גם עבור קהלים הנמנעים מצריכת מזון מן החי. לא בכדי, שנת 2016 הוכרזה באו"ם כשנת הקטניות הבינלאומית, לאחר הבנת היתרונות הרבים שהן טומנות בחובן והיותן פתרון לצורך בשיפור התזונה ובריאות הציבור שעולה בקרב התרבויות השונות ברחבי העולם." מוסיפה לביא.

 

סדרה הקטניות של סנפרוסט כוללת: עדשים ירוקות מבושלות, גרגירי חומוס מבושלים ושעועית לבנה מבושלת במשקל האריזה: 800 גרם.





 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
לקט קטניות לחמין
צילום: יח"צ
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים