שתף קטע נבחר

ללא ניתוח: הרמת פנים וצוואר באמצעות חוטים

שיטה חדשה ולא פולשנית מבטיחה הצערת הפנים והצוואר, בלי להיכנס לחדר ניתוח ועם תוצאות מפתיעות ביותר. למי השיטה מתאימה, איך היא מתבצעת ומה כדאי לדעת עליה לפני שמתחילים?

זאת עובדה - כולנו מזדקנים. הזדקנות הפנים מתבטאת בעיקר בקמטים, איבוד נפח רקמת הפנים וצניחה שלהם. אבל לפני שמתייאשים יש מה לעשות ואפילו לקבל תוצאות טובות. 

 

מהם הגורמים המשפיעים על הזדקנות הפנים והצוואר:

1) איבוד נפח בשכבת העור, בשכבת השומן וברקמת העצם.

2) רפיון רקמת העור וגמישותו הנובעים מאיבוד חלבון הקולגן והאלסטין

3) כווץ שרירי ההבעה בפנים הגורמים לקמטי הבעה

4) כח המשיכה מושך את רקמת הפנים והצוואר כלפי מטה. רקמות אלו צונחות בשל אבוד הנפח ובשל רפיון העור וירידה בגמישותו.

 

קראו עוד:

19 פעולות שתעשו עכשיו למניעת הקמטים בעתיד

מהו המרכיב החשוב בתכשירי הקוסמטיקה שמעלים קמטים?

 

הטיפול היעיל בגורמי ההזדקנות

1) באיבוד הנפח אנו מטפלים בחומרי מילוי (כגון חומצה היאלורונית). מילוי נפח הרקמה מחזיר חלקית את נפח הרקמה ומונע צניחה בשל איבוד נפח. מילוי נפח בהזרקות חוזרות לאורך שנים עוזר נגד קמטים וצניחת פנים ומונע את הזדקנות הפנים.

 

2) בכיווץ שרירי ההבעה אנו מטפלים בבוטולינום טוקסין. חלבון המרפה כיווץ שרירים וכך מקטין כיווץ שרירי הבעה ואף מונע לאורך שנים היווצרות קמטי הבעה.

 

3) ברפיון הרקמה אנו מסוגלים היום לטפל במכשור מתקדם כגון טכנולוגיות חדישות של גלי רדיו (ללא מחטים או עם מחטים) או לייזרים חדשים. אלו מחממים לעומק הרקמה ומעוררים בניית קולגן, החלבון העיקרי ברקמת החיבור.

 

4) עד לאחרונה ניתוח היה הפתרון היחיד לצניחת הפנים והצוואר כלפי מטה. הטיפול הניתוחי היה קשה מאוד לחולים ומלווה בסבל רב. הוא מלווה בצלקות לעתים אף בצלקות בולטות או בתופעות לוואי אחרות. בשנים האחרונות חל שינוי דרמטי במצב זה ויש אפשרות להרים את הפנים והצוואר על ידי חוטים.

 

בשנים האחרונות פעולת הרמת הפנים והצוואר על ידי חוטים הפכה למאוד פופולרית. הטכניקה להרמה פותחה כבר בשנות ה-90 אך עברה שיפורים ופיתוחים רבים לאורך השנים. כיום ניתן לבצע פעולה זו תוך כחצי שעה במרפאה.

 

באמצעותה ניתן להרים את החלק התחתון של הפנים בצדי הפה ובקו הלסת, את הלחיים, את הגבות ואף את האיזור הבעייתי ביותר – הצוואר.

 

מימין: אחרי הטיפול בחוטים להעלמת קמטים בצוואר. חוטי APTOS ( ) ( )
מימין: אחרי הטיפול בחוטים להעלמת קמטים בצוואר. חוטי APTOS
 

 

קיימות שתי קבוצות של חוטים: 

1) אלו שתומכים ברקמה ומזרזים בניית קולגן באיזור התקנתם - חוטים קצרים המועברים על ידי מחט לרקמת העור מיד מתחת לדרמיס.

 

מעבר החוט והחומר ממנו הוא מורכב, הפולידיוקסנון Polydioxanone, גורמים בהדרגה למיצוק וחיזוק הרקמה. את תוצאות הטיפול ניתן לראות מספר חודשים לאחר הטיפול. חוטים אלו אינם מרימים את הרקמה ואינם יכולים להרים את רקמת הפנים או הצוואר.

 

2) חוטים היכולים להרים את הפנים והצוואר. בארץ יש שני סוגי חוטים כאלו, חוטי האפטוס - APTOS וחוטי הסילואט – SILHOUETTE.

 

שני סוגי החוטים מורכבים מחומר המתפרק בהדרגה ברקמת העור והתת עור – חומצה לקטית ופוליקפרולקטון (polycaprolactone & L-lactic acid).

 

לחוטי האפטוס יש זיזים קטנים מרובים לאורך כל החוט השומרים לאחר הטיפול את הרקמה מורמת. לחוטי הסילואט מספר זיזים גדולים לאורך החוט. הזיזים מכוונים לכיוון אחד ולכן לאחר העברת החוט ברקמה, מורמת הרקמה למיקום המורם ונתפשת שם.

 

תוך מספר ימים מתקבע החוט ברקמה ושומר על המיקום החדש המורם של הרקמה. בנוסף, בחודשים שלאחר הטיפול יש ייצור של קולגן חדש לאורך החוטים עם שיפור הדרגתי נוסף. השיפור בתוצאה נמשך כ-6-8 חודשים לאחר הטיפול. תוצאות הטיפול נשמרות בין שנה לשנתיים ולעתים אף יותר.

 

מימין: אחרי הטיפול בחוטים. התוצאות נשמרות אפילו עד שנתיים ( ) ( )
מימין: אחרי הטיפול בחוטים. התוצאות נשמרות אפילו עד שנתיים

 

לבחור את הטיפול המתאים

הרמת פנים וצוואר על ידי חוטים ניתנת לביצוע במרפאת הרופא ללא צורך בהרדמה כללית וללא הסיכונים הכרוכים בניתוח. לנקודות הכניסה והיציאה של המחט נעשית הרדמה מקומית בלבד והמחט עם החוט מועבר ברקמה התת עורית. הפעולה נעשית באופן סטרילי.

 

מיד לאחר הטיפול ניתן לראות את הרמת הרקמה. לעתים מיד לאחר הפעולה יש כיווצים של רקמת עור עודפת באיזורים המורמים. עור עודף זה מתיישר תוך מספר ימים יחד עם הקיבוע של החוט ברקמה.

  

לאחר הטיפול יכולות להיות תופעות לואי כמו דימומים תת עוריים ונפיחות (בדומה למה שניתן לראות לאחר הזרקת חומרי מילוי כגון חומצה היאלורונית) אולם אלו חולפות בדרך כלל תוך שבוע - שבועיים..

 

חשוב להתאים את הטיפול לכל מטופל(ת) לפי הבעייה האסתטית בה רוצים לטפל וסוג העור. צריך לבחור בסוג החוטים ובטיפולים נוספים (גלי רדיו או לייזר, הזרקות חומרי מילוי או בוטולינום טוקסין) המותאמים למטופל, לבעיה האסתטית ולתוצאה הרצויה.

 

הכותבת היא מומחית לרפואת עור- “ורנר קליניק”, נשיאת האיגוד האירופי לדרמטולוגיה אסתטית וקוסמטית (ESCAD) 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לטפל בקמטים בלי ניתוח
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים