שתף קטע נבחר

חוסכים בחשבון: טיפים לשימוש נכון במזגן ובדוד

לאיזו טמפרטורה לכוון את המזגן, באילו שעות מומלץ להפעיל את דוד החשמל, מדוע משתלם להתקין מאיץ חום ולנקות את קולטי השמש. אתר "המקצוענים" עם העצות שיחסכו לכם כסף בחשבון החשמל

בחודשי החורף הקרים חשבון החשמל לרוב עולה. מרבית הישראלים משתמשים במזגן לצורך חימום הבית, ובדוד חשמל לצורך חימום המים. אז כדי להפחית את צריכת החשמל, הנה כמה טיפים להתנהגות נכונה ולהקפדה על כמה כללי תחזוקה.

 

עוד כתבות בנושא:

מים חמים ומהר: הכל על מאיץ חום בדוד

דוד שמש: העיקר האמינות

המדריך המלא לתיקון וטיפול במזגנים

 

כוונו את פתחי האוורור לכיוון מטה ואת הטמפרטורה ל-22 עד 25 מעלות  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כוונו את פתחי האוורור לכיוון מטה ואת הטמפרטורה ל-22 עד 25 מעלות (צילום: shutterstock)

 

מפעילים את המזגן בצורה חכמה ומקפידים על תחזוקה  

טמפרטורה נכונה: הדבר הכי קל ליישום והכי חסכוני הוא להקפיד לכוון את המזגן לטמפרטורה של 22-25 מעלות. כל מעלה מעבר לכך, תהיה מיותרת ותעלה בצורה משמעותית את צריכת החשמל. אם הבית ממוקם בקומת קרקע או בקומה עליונה בבית משותף הוא יהיה קר יותר ותידרש טמפרטורה גבוהה יותר. בכל מקרה, לא מומלץ לחמם מעל 25 מעלות.

 

כוונו את השלט למצב I feel: ברגע שמכוונים את השלט למצב זה ומכוונים אותו לכיוון המזגן הוא חסכוני יותר בחשמל. זאת, מפני שהמזגן מסתמך על הטמפרטורה במרכז החדר, במיקום שבו נמצא השלט ומונע השהיות סרק של המזגן. מכיוון שחום עולה למעלה, החיישן של המזגן שממוקם למעלה מבצע השהיה ברגע שהוא מגיע לטמפרטורה שבקרבתו. הבעיה היא שתחתית החדר עדיין קרה, והמזגן נדלק ונכבה בתדירות גבוהה. השהיות סרק אלו גורמות לצריכת חשמל גבוהה ומיותרת.

 

נקו את הפילטרים: זהו אולי טיפ נדוש, אך הכרחי ביותר. זו פעולה פשוטה יחסית לביצוע והיא משפרת משמעותית את ביצועי המזגן. ברגע שהפילטרים סתומים המזגן מתקשה לפעול וצורך יותר חשמל. בנוסף, החיישן ממוקם בין הפילטר לבין הסוללה של המזגן (הרדיאטור), וברגע שהפילטרים סתומים הוא מתקשה לקרוא את הטמפרטורה האמיתית של חלל החדר, מפני שהוא קורא את הטמפרטורה של הסוללה שהתחממה בשל מאמץ יתר. כך הוא נכבה ונדלק בתדירות גבוהה, מה שמייקר את חשבון החשמל. כל שצריך לעשות הוא לפתוח את הכיסוי של המזגן בזהירות ולשלוף את הפילטרים. יש לנקות אותם תחת מים זורמים ולהחזיר אותם כשהם יבשים למזגן, כדי למנוע התפתחות עובש. ניתן לייבש אותם בעזרת פן, ובכל מקרה להחזיר אותם בעת שהמזגן כבוי.

 

כוונו את פתחי האוורור מטה: מכיוון שאוויר חם עולה מעלה כדאי לכוון את פתחי יציאת האוויר כלפי מטה, כדי שהאוויר החם ייפלט לכיוון החלק התחתון של החדר. זאת, בייחוד כשמתגוררים בדירת קרקע. כדאי להשאיר פתח אוורור קטן כדי שתהיה תחלופת אוויר. זה לא חייב להיות חלון, אלא יכול להיות דלת פנימית בתוך הבית. סמרטוט רטוב בפינת החדר ימנעו מצב של יובש בחלל החדר.

 

הפעילו מכשירים פולטי חום בשעות הערב: מעבר לכך שהפעלת מכשירים שהם צרכני חשמל גדולים בשעות הערב יחסוך בחשמל, היא גם תסייע בהעלאת הטמפרטורה בחדר. לכן, כדאי להפעיל את מכונת הכביסה, מייבש הכביסה, מדיח הכלים ותנור האפייה בשעות הערב הקרות.  

 

 

כך תחסכו בעלויות חימום המים בחורף

נקו את קולטי השמש: גם בימות החורף ניתן ליהנות מאנרגיית השמש. לכן, חשוב להקפיד שקולטי השמש נקיים. ניקוי מקצועי שלהם יעלה 200-300 שקל, אך יכול לחסוך רבות בחשבון החשמל, מפני שנצטרך להפעיל את דוד החשמל לפחות שעות. בכל שנה יש ירידה של כ-10% בתפוקת קולטי השמש, ולכן אחת ל-10 שנים כדאי להחליפם. 

 

התקינו טיימר: אל תסמכו על הזיכרון שלכם והתקינו טיימר. קיימים בשוק טיימרים חכמים שמופעלים בעזרת אפליקציה וניתנים לשליטה קלה ונוחה באמצעות הסמארטפון. עלות התקנת טיימר בסיסי תעלה 200-250 שקל ותאפשר לכם לקבוע מראש את שעות ההפעלה של הדוד. בנוסף, היא תמנע מצב שבו תשכחו את הדוד דולק למשך שעות ארוכות ותגרמו לפיצוץ של הצינור או של הדוד במקרה של תקלה בתרמוסטט של הדוד.

התקינו מאיץ חום: החשיבות של מאיץ חום גדולה ומונעת חימום של כל הדוד בכל פעם. מרבית דודי החשמל מגיעים עם מאיץ חום, אלא אם מבקשים לבטל אפשרות זו. אם יש לכם מיכל בגודל של 150 ליטר, יידרשו 3-4 שעות לחמם את כולו. מאיץ מחמם רק 30-40 ליטרים של מים, ומאפשר לחמם את המים בהתאם לצריכה. חימום מים לאדם בודד, שמתקלח מקלחת קצרה יימשך רק 20 דקות. מומלץ להפעיל את הדוד כשעה וחצי בשעות שבהם נוהגים להתקלח, ובהתאם לצורך, אם יש כמות גדולה של נפשות בבית, להשאירו דולק לשעה נוספת, עד שכל בני הבית יתקלחו.

 

כוונו את הדוד בהתאם לשעות הצריכה שלכם: אם אתם נוהגים להתקלח בשעות הבוקר, כוונו את הדוד מראש לשעות אלו. אם אתם נוהגים להתקלח בעיקר בשעות הערב, דאגו לחמם את המים בסמוך לשעות החמות, כדי שלדוד ייקח פחות זמן לחמם את המים. כלומר, בין 15:00 ל-16:30. כך, כשתתקלחו בשעות הערב, תצטרכו להדליק את הדוד רק ל-15 דקות, כדי שהמים שנאגרו במיכל והם עדיין חמים, יתחממו עוד יותר בסמוך לשעת הרחצה.

 

מחפשים בעל מקצוע? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים