שתף קטע נבחר

אוסטרליה לצד ישראל: "ההחלטה באו"ם מטרידה"

בנאום בבית כנסת בסידני אמר ראש ממשלת אוסטרליה כי "החלטות חד-צדדיות לא מסייעות למאמצי שלום, ולכן לא תמכנו ולא נתמוך". במקביל דווח בספרד כי נתניהו שוחח עם מקבילו שעות לפני ההצבעה בניסיון ללחוץ עליו

 

גינה את ההצעה. רה"מ אוסטרליה מלקולם טרנבול (צילום: AFP) (צילום: AFP)
גינה את ההצעה. רה"מ אוסטרליה מלקולם טרנבול(צילום: AFP)

ראש הממשלה האוסטרלי מלקולם טרנבול מתייצב לצד ישראל: כלי תקשורת באוסטרליה דיווחו אמש (יום ו') כי במהלך נאום בבית כנסת מרכזי בסידני, גינה טרנבול את ההחלטה שהתקבלה בשבוע שעבר במועצת הביטחון באו"ם נגד הבנייה בהתנחלויות, ואמר כי מדובר ב"החלטה חד-צדדית ומטרידה מאוד" עבור המאמץ לקידום משא ומתן מדיני וכן עבור הזהות היהודית בארצו.

 

טרנבול הגיע אתמול לבית הכנסת כדי להביע את תמיכתו בקהילה היהודית במדינה ולהדליק נר חנוכה. בנאומו התייחס להחלטה 2334, שלפיה ההתנחלויות הישראליות ביהודה ושומרון הן "הפרה בוטה של החוק בינלאומי" ומערערות את הדרך לשלום בין ישראל לפלסטינים.

 

"החלטות חד-צדדיות שמתקבלות במועצות של האו"ם לא מסייעות למאמצי השלום במזרח התיכון או בכל מקום אחר, וזו הסיבה שאוסטרליה לא תמכה ולא תומכת בהחלטות חד-צדדיות", אמר טרנבול. "אוסטרליה עומדת לצד ישראל. אנחנו תומכים בישראל – הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון. מעל הכול, אנחנו עומדים כתף לצד כתף עם ישראל במאבקה נגד הטרור".

 

ההחלטה באו"ם הביאה כמה ימים לאחריה את נאום עקרונות השלום במזרח התיכון של מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי, שזכה גם לגינוי מפתיע וחריג דווקא מכיוונה של תרזה מיי, ראש ממשלת בריטניה - אחת המדינות שהצביעו בעד החלטה 2334 במועצת הביטחון של האו"ם.

מועצת הביטחון של האו"ם (צילום: AP) (צילום: AP)
מועצת הביטחון של האו"ם(צילום: AP)

תרזה מיי גינתה את נאום העקרונות של קרי (צילום: AFP, EPA) (צילום: AFP, EPA)
תרזה מיי גינתה את נאום העקרונות של קרי(צילום: AFP, EPA)

"אנחנו לא מאמינים שזה הולם לתקוף ממשלה של בעלת ברית שנבחרה באופן דמוקרטי", מסר דובר מטעמה של מיי, והוסיף: "הממשלה מאמינה שהמשא ומתן יכול להצליח אך ורק בשיחות בין שני הצדדים, ובתמיכה של הקהילה הבינלאומית".

 

"מעבר לכך, אנחנו רוצים להבהיר שההתנחלויות רחוקות מלהיות הבעיה היחידה בקונפליקט. כמו כן, אזרחי ישראל זכאים לחיות מבלי להיות מאיומים על ידי טרור, שעמו נאלצו להתמודד במשך יותר מדי זמן. לכן, אנחנו לא מאמינים שהדרך היחידה לנהל משא ומתן הוא להתמקד בנושא אחד בלבד, ובמקרה זה הבנייה בהתנחלויות, כשברור שהסכסוך בין הישראלים לפלסטינים הוא כה עמוק ומורכב".

 

דיווח: נתניהו ניסה ללחוץ על ראש ממשלת ספרד

בתוך כך דווח אתמול בעיתונות הספרדית כי ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח בשבוע שעבר עם מקבילו הספרדי מריאנו ראחוי, וניסה לשכנעו כי על ארצו להימנע בהצבעה במועצת הביטחון.

 

ספרד היא הנשיאה הזמנית של מועצת הביטחון, ומלבדה הצביעו 13 מדינות נוספות – בהן צרפת ובריטניה – בעד ההחלטה ונגד ההתנחלויות שהוגשה על ידי ניו זילנד, סנגל, מלזיה וונצואלה. ארצות הברית, שלרוב מטילה וטו בהחלטות מסוג זה, נמנעה באופן חריג בהצבעה ולכן היא התקבלה.

 

לפי גורמים בכירים במדריד, השיחה בין נתניהו לראחוי התקיימה שעות ספורות לפני הדיון באו"ם. ראחוי מצדו הבהיר כי ספרד לא תשנה את עמדתה הקבועה, שמקובלת גם על ידי האיחוד האירופי ותואמת את החוק הבינלאומי. לפי העיתון "אל פאיס", ראש הממשלה הספרדי הדגיש כי ההחלטה אינה מכוונת נגד שום גורם וכי פתרון שתי המדינות הוא הטוב ביותר עבור השלום ועבור ישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים