שתף קטע נבחר

ריבלין לשגרירים: "אל לנו להפנות מבטנו ולקוות שהסכסוך ייעלם"

הנשיא אירח את שגרירי ישראל באירופה והתייחס לאתגרים המדיניים לאחר החלטת מועצת הביטחון נגד ההתנחלויות. "כוח צבאי והעמדת חומות גבוהות לא יספיקו לעולם על מנת להבטיח את הריבונות והביטחון שלנו". על הציבור: "אין כמעט מי שרואה בחזרה לקווי 67 אופציה ריאלית"

 

 

נשיא המדינה ראובן ריבלין, שאירח היום (א') את שגרירי ישראל המוצבים באירופה, התייחס למצב המדיני על רקע ההחלטה נגד ההתנחלויות שהתקבלה במועצת הביטחון של האו"ם ביום שישי שעבר: "החלטה 2334 ונאום מזכיר המדינה ג'ון קרי הושיבו את ישראל על ספסל הנאשמים. הסכסוך הישראלי-פלסטיני ניצב על בימת העולם ואל לנו להפנות את מבטנו ולקוות שייעלם".

 

ריבלין הוסיף: "כוח צבאי והעמדת חומות גבוהות לא יספיקו לעולם על מנת להבטיח את הריבונות והביטחון שלנו. חוזקה של מדינת ישראל בא לידי ביטוי מימיה הראשונים בשילוב שבין כוח צבאי לעוצמה דיפלומטית. גם היום, ואולי יותר מתמיד, דיפלומטיה מקצועית היא מרכיב חיוני ומרכזי לביסוסה של מדינת ישראל לשימור חוסנה הלאומי והבינלאומי.

 

"במונחים המקצועיים, החלטה 2334 שהתקבלה נגד ישראל היא 'כוח רך'. לא הופעלו נגדנו טנקים, מטוסים או טילים. ולמרות הכול ההחלטה פגעה בלגיטימציה של מדינת ישראל. אם לא נהיה בטוחים ביכולתנו לשכנע שאנו נוהגים בצדק, בכבוד, בהוגנות ובמוסריות כלפי כל יושבי הארץ, נתקשה לנצח במלחמה הזו. קבלת ההחלטה הזו מוכיחה שהסכסוך הישראלי-פלסטיני איננו רק נושא מרכזי בלב העשייה היומיומית שלכם מאחורי הקלעים, הוא ניצב על בימת העולם".

 

הנשיא ראובן ריבלין, היום (צילום: אבי קנר) (צילום: אבי קנר)
הנשיא ראובן ריבלין, היום(צילום: אבי קנר)

ריבלין הוסיף: "קיימת מחלוקת ברורה בין ישראל לבין הקהילה הבינלאומית בשאלה אם קווי 67 הם קווים מקודשים לפתרון הסכסוך. הקהילה הבינלאומית עדיין רואה בקווי 67 קווים מקודשים לפתרון הסכסוך. בקונצנזוס הישראלי-יהודי אין כמעט מי שרואה בחזרה לקווי 67 אופציה ריאלית. גם כאן יש מצמצמים, יש מרחיבים, אבל מרבית הציבור יודע בבירור מה לא. זו מחלוקת אמיתית, עמוקה ואף קשה לעיתים, בין ישראל לקהילייה הבינלאומית, אך היא צריכה להיות גלויה, ברורה ועלינו להידרש אליה ולהסביר אותה".

 

הנשיא התייחס לפיגוע הקטלני הלילה באיסטנבול, שבין 39 הקורבנות בו גם ליאן נאסר מטירה: "הלילה עברה טורקיה התקפה נוספת שמקורה בטרור, נשלח מכאן תנחומים לימים טובים יותר למשפחות ששכלו את בנותיהם ובניהם, ולעם הטורקי על אסון נוסף שפקד אותו.

 

"המרחב סביבנו סוער ומבעבע – מתגבשים צירים שחלקם ברמה המדינתית, נוחים יותר לישראל כמו הציר הסוני, וחלקם עוינים ומסוכנים כמו ציר סוריה, חיזבאללה איראן. במעגל הרחב יותר, השינויים הם לא רק אזוריים. גלי ההדף של המזרח התיכון מגיעים באופן ממשי עד אירופה. הן בדמות פליטים והן בדמות טרור ולוחמי ג'יהאד שנעים מכאן לשם ומשם לכאן.

 

"הלו"ז הפוליטי של היבשת לשנת 2017 מבטיח לנו שמשעמם לא יהיה לנו, ובוודאי לא לכם. מי כמוכם יודע כמה משמעות יש לכל אחד ואחד מהסעיפים הללו על מדינת ישראל, על המתרחש בתוכה, על יחסיה עם המערב, ועם העולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי קנר
הנשיא ריבלין, היום
צילום: אבי קנר
מומלצים