שתף קטע נבחר

גטאס הורחק לחצי שנה מפעילות בכנסת, אך יוכל להצביע

ועדת האתיקה הרחיקה לחצי שנה את הח"כ מפעילות פרלמנטרית. בזכות חברו לסיעה וחבר הוועדה, יוסף ג'בארין, לא נשלל שכרו. ח"כ גטאס: "החלטה פוליטית נקמנית. המערכת לא מפסיקה לשבור שיאים ביחס לח"כ ערבי שנפתח נגדו הליך פלילי"

באסל גטאס ()
באסל גטאס

ועדת האתיקה החליטה להרחיק את ח"כ באסל גטאס מפעילות פרלמנטרית למשך חצי שנה. הח"כ לא יוכל להשתתף בדיוני הוועדות, לא יוכל לנאום במליאה או להגיש הצעות חוק. גטאס יוכל רק להשתתף בהצבעות. מדובר בעונש המקסימלי שמצוי בסמכות הוועדה. בנימוקי ההחלטה קבעו חברי הוועדה כי מעשיו של גאטס מהווים פגיעה אתית חמורה.

 

ח"כ גטאס מסר בתגובה כי "החלטת ועדת האתיקה הינה החלטה פוליטית נקמנית שמעולם לא התקבלה נגד אף ח"כ אחר בעת שתנהל נגדו הליך פלילי שטרם הסתיים. בטרם הסתיימה החקירה ובטרם הוחלט אם יש מקום בכלל להגשת כתב אישום, חברי ועדת האתיקה מינוי את עצמם לשופטים ונתנו פסק דין וגזר דין בטרם התבררו החשדות הנטענות נגדי, כך שברור לכל בר דעת שמדובר בהחלטה לא עניינית.

 

"המערכת הפליטית ומערכת אכיפת החוק לא מפסיקות לשבור שיאים ביחס לח"כ ערבי שנפתח נגדו הליך פלילי, בעוד שלחברי כנסת אחרים בראשם ראש הממשלה נתניהו אשר מתחמק מחקירה וחשוד במעשי הפרת אמונים חמורים, הוועדה אפילו לא מעזה להתכנס ולדון. לאחר קבלת ההחלטה לידי אבחן לפנות לבג"ץ על מנת לבטלה".

 

בישיבת הוועדה היום התקיים דיון מקיף על קובלנה שהוגשה לשלול גם את שכרו של גטאס בשל המעשים החמורים שמיוחסים לו. רוב חברי הוועדה היו בעד שלילת שכרו אך הדבר לא התאפשר בשל התנגדותו של ח"כ יוסף ג'בארין - חברו של גאטס לרשימה המשותפת. שלילת השכר מצריכה אישור פה אחד.

 

 

"הוועדה סבורה כי המעשה לגביו נחקר ח"כ גטאס של החדרת טלפונים סלולריים וחומר נוסף לאסירים ביטחוניים בבתי הכלא מהווה עבירה על כללי האתיקה", נמסר בהצהרה קצרה של ועדת האתיקה. ח"כ איל בן ראובן (המחנה הציוני) אמר כי "כחבר בוועדה אני רואה בחומרה רבה את מעשהו של ח"כ גאטס, תוך פגיעה חמורה בערך חסינות חברי הכנסת וניצולו בניגוד לחוק".

ח"כ אייל בן ראובן. "פגיעה חמורה בערך חסינות חברי הכנסת" (צילום: מתן טורקיה) (צילום: מתן טורקיה)
ח"כ אייל בן ראובן. "פגיעה חמורה בערך חסינות חברי הכנסת"(צילום: מתן טורקיה)

ח"כ שולי מועלם רפאלי. "היה ראוי לפעול ביד קשה יותר" (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
ח"כ שולי מועלם רפאלי. "היה ראוי לפעול ביד קשה יותר"(צילום: אוהד צויגנברג)
 

חברת ועדה נוספת, ח"כ שולי מועלם רפאלי, ציינה כי "העונש שהוטל על גטאס הוא בהתאם לסמכויות הקיימות בידי ועדת האתיקה. במקרה הזה היה ראוי לפעול נגדו ביד קשה יותר. ח"כ גטאס הציב רף חדש וחמור של מעשים שטרם נראו כמותם בכנסת. יש לקבוע בחוק סמכויות ענישה קשות יותר, כנגד חברי כנסת שפועלים נגד המדינה".

 

ח"כ יעקב פרי (יש עתיד), בעבר ראש השב"כ, אמר כי מעשיו של גטאס "הם מהחמורים ביותר שיכול נבחר ציבור לעשות. במעשיו יש משום בגידה חמורה במדינת ישראל ובציבור כולו". חברו לסיעה מיקי לוי, ניצב בדימוס, אמר כי "גטאס דרס בצורה הבוטה והגסה ביותר את כללי האתיקה והפר את חובת האמונים שלו לכנסת ולציבור הישראלי".

 

בשבוע שעבר שוחרר ח"כ גטאס למעצר בית של 10 ימים, זאת לאחר שהמשטרה ביקשה 45 ימים - אולם השופט מנחם מזרחי נענה לבקשה באופן חלקי בלבד. על פי סיכום מקדים עורכי דינו ביקשו שייצא להצבעות בכנסת. 

 

גטאס נעצר לפני כשבוע וחצי אחרי שהוסרה חסינותו, בחשד שהעביר טלפונים סלולריים לאסירים ביטחוניים. כששוחרר למעצר בית אמר: "אני לא מתחרט על כל מה שהענקתי לאסירים הביטחוניים. אני נפגש איתם הרבה שנים ומנסה לעזור להם בלי לעבור על החוק. חובתי לעזור לבני העם שלי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים